HomeBlog5 genti italiene pe care veti dori sa le cumparati

5 genti italiene pe care veti dori sa le cumparati

by David Rus
0 comment255 views

Moda si designul italian sunt renumite in intreaga lume, si pe buna dreptate. Cand este mentionata, insa, de obicei te gandesti mereu la haine, la haine pentru barbati si femei, uitand ca in realitate moda este mult mai mult decat atat. Intr-adevar, stilul italian reiese si din pantofi, accesorii, ochelari si palarii. Si, indiscutabil, si din gentile si posetele de dama italiene, care sunt acum la fel de celebre in lume precum cele franceze.

Italia, pe de alta parte, se mandreste cu o traditie veche de secole in ceea ce priveste prelucrarea pielii si a tesaturilor, care isi are radacinile chiar si in atelierele medievale. O traditie care a reusit insa sa se reinnoiasca de-a lungul timpului, legandu-se – in secolul al XX-lea – de aparitia industriei modei.

Pe scurt, deja din acest prim discurs este evident ca industria modei legata in special de genti este foarte variata in Italia. Sa incercam sa aflam analizand principalele marci si incercand sa intelegem care sunt trasaturile caracteristice diferitelor colectii.

  1. Gucci

Gucci este un gigant al modei italiene, nu doar in sectorul gentilor. Este unul dintre brandurile care se poate lauda cu cea mai mare cifra de afaceri din lume si are in spate o istorie de aproape un secol, avand in vedere ca, casa de moda a fost creata chiar in 1921 la Florenta.

Gentile se aliniaza cu stilul intregului brand, toate dand dovada de o eleganta si stil deosebit. Designerii Gucci au favorizat dintotdeauna formele clasice, reluandu-le in general cu mici detalii, asfel fiind sporita atentia pentru productie.

  • Borbonese

Daca Gucci este un brand de moda complet, Borbonese, a doua companie de pe lista noastra, se concentreaza in schimb aproape exclusiv pe genti. Insa calitatea produselor sale este atat de importanta incat, mai ales datorita celor mai recente relansari, este acum foarte faimoasa in lume si cautata si in Italia.

Gentile Borbonese au diverse elemente de identificare, care sunt si rezultatul istoriei companiei. De exemplu, adevaratul lor simbol este imprimeul OP, ochi de pasare, un tratament special al pielii care evidentiaza textura.

  • Armani

Giorgio Armani este un designer care cu siguranta nu are nevoie de prezentare. Cu stilul sau unic, el a reusit sa cucereasca faima mondiala de-a lungul anilor si, de asemenea, sa devina unul dintre cei mai bogati oameni din Italia. Infiintata la Milano in 1975, compania lui a produs intotdeauna haine, dar si accesorii. Iar printre accesorii se numara si cateva dintre gentile si posetele de dama cele mai populare.

  • Prada

Prada este unul dintre cele mai cunoscute marci, nu doar in Italia, ci in intreaga lume, pentru genti. Nu intamplator gentile costa in general cateva mii de euro. Produsele sub-brandului Miu Miu, lansata in urma cu cativa ani tot de Miuccia Prada, sunt plasate pe o gama de preturi ceva mai mica.

  • Trussardi

Incheiem lista noastra cu Trussardi, o alta casa de moda italiana istorica foarte activa pe partea vestimentara, dar evident si pe accesorii. Compania a fost fondata chiar in 1911 ocupandu-se cu articole din piele, dar initial, mai ales cu manusi.

related articles