HomeBlogCum sa va alegeti tractorul agricol?

Cum sa va alegeti tractorul agricol?

by David Rus
0 comment257 views

Alegerea unui tractor agricol depinde de nevoile fermei, de lucrarile care trebuie efectuate, de costuri, de caracteristicile tehnice si de aspectele practice ale masinii, precum si de marca tractorului agricol. Atat de multi parametri de studiat inainte de a face selectia pentru a fi sigur ca stiti cum sa alegeti un tractor agricol.

La ce este folosit un tractor agricol?

Tractoarele agricole sunt utilizate pentru trei tipuri principale de lucrari

  1. Lucrari de tractiune pentru arat cu plugul sau cu un cultivator de miriste: Este necesara o aderenta optima la sol. Se recomanda tractoarele cu greutati mari (aproape 10 tone), cunoscute sub numele de tractoare grele, cu anvelopele late. Modelele pe senile ofera, de asemenea, o aderenta excelenta la sol. Un motor puternic, o cutie de viteze bine pozitionata si o capacitate de ridicare buna sunt alti parametri care trebuie luati in considerare.
  2. Lucrul cu priza de putere pentru grapele rotative, tocatoare agricole sau chiar combine de recoltat: Masinile cu un motor puternic sunt cele mai potrivite. Acestea ar trebui sa aiba, de preferinta, o capacitate de ridicare buna si anvelope cu presiune joasa sau semijoasa.
  3. Lucrari de transport si de manipulare cu remorci agricole sau cisterne pentru gunoi de grajd: Masinile trebuie sa fie usor de manevrat, datorita unui cerc de intoarcere mare. Se recomanda sa alegeti un tractor cu o greutate redusa la gol (mai putin de 9 tone), adica un tractor usor. Configuratia cabinei trebuie sa permita o vizibilitate excelenta.

Tractoarele cu remorca, tractoarele purtatoare de scule si microtractoarele fac parte, de asemenea, din marea familie a tractoarelor de camp, la fel ca si diferitele tipuri de tractoare agricole. Cu toate acestea, ele sunt clasificate in categorii separate deoarece sunt destinate unor utilizari specifice.

  • Tractorul cu garda mare de trecere, cu sasiu ridicat, este utilizat pentru trecerea intre randurile de culturi inalte, cum ar fi vita de vie.
  • Tractorul purtator de unelte este dedicat transportului de echipamente si produse agricole utilizate in ferma.
  • Microtractoarele, de dimensiuni mici, dupa cum sugereaza si numele lor, sunt destinate lucrarilor de curatenie sau operatiunilor de transport de echipamente la scara mica.

Care sunt caracteristicile unui tractor agricol?

  1. Tractor agricol pe roti

In versiunea sa clasica, tractorul agricol este echipat cu patru roti. Tractorul cu 2 roti motrice este purtat de doua roti directoare fata si doua roti motoare spate. De asemenea, este posibil sa se gaseasca tractoare cu tractiune integrala. Acest lucru optimizeaza capacitatea de tractiune.

  • Tractor agricol cu senile

Un tractor agricol cu senile are doua sau patru senile. Acest utilaj este utilizat in principal pe terenuri sarace, inegale, inclinate, umede sau alunecoase pentru a reduce riscul de alunecare. Utilizarea unui tractor cu senile evita deteriorarea solului din cauza presiunii scazute a senilelor.

Motorul

Un tractor agricol este, de obicei, actionat de un motor cu ardere interna. Cu toate acestea, exista si masini cu actionare electrica, hidraulica sau pneumatica, tractoarele electrice fiind mai populare. Versiunile hibride combina un motor cu combustie interna cu o baterie. Dar, fie ca vorbim de motor sau de orice alta piesa, la noi gasiti multe piese utilaje agricole.

Istoria motocultoarelor in America

In 1934, Kelsey si Rototiller, Inc. au introdus primul sau motocultor cu design propriu, modelul AA All-American. Si in 1937, Rototiller, Inc. S-a mutat de la unitatea sa din Long Island City pe 102nd Street si 9th Avenue din Troy, New York. In 1945, dupa ce a vandut rototillerele mai mari din seria B si marca inregistrata catre Graham-Paige Motors, Rototiller, Inc.

A trecut la productia cu norma intreaga a diferitelor modele de motocultoare de dimensiuni mici pentru gradina. A introdus primul sau motocultor cu design propriu, modelul AA All-American. Si in 1937, Rototiller, Inc. S-a mutat de la unitatea sa din Long Island City pe 102nd Street si 9th Avenue din Troy, New York. In 1945, a vandut rototillerele mai mari din seria B si marca inregistrata catre Graham-Paige Motors, Rototiller, Inc.

In 1946, Cecil Pond din South Bend, Indiana, a infiintat Wheel Horse Company, al carei prim produs a fost un tractor cu doua roti pe jos.

Intr-o succesiune rapida in 1959 si 1960, Rototiller a facut schimb de maini catre Porter Cable Company din Syracuse, New York, si apoi catre Rockwell Manufacturing Company din Pittsburgh, Pennsylvania. Afacerea motocultoarelor din spate a continuat sa scada, iar Porter-Cable si-a vandut divizia Rototiller si motoare mici catre Moto-Mower Division (Richmond, Indiana) a Dura Corp. Din Detroit (fosta Detroit Harvester), conform unui articol din 10 mai 1962. in Richmond Palladium-Item & Sun-Telegram. In 1961, Rototiller, Inc. si marca Roto-Ette au disparut.

Au existat, de asemenea, numerosi alti producatori americani de tractoare cu doua roti; printre ei: David Bradley, Choremaster, Simplicity si altii. Toti acesti producatori au functionat in intervalul de ani 1940-1970.

Astazi, Ariens Company continua, iar Gravely este acum o subsidiara a Ariens. Gravely [Ariens] a intrerupt productia propriului tractor cu doua roti in 2002. De atunci, au importat pentru o scurta perioada de timp un utilaj elvetian (marca Rapid) si l-au vandut sub eticheta Gravely; au intrerupt si acest lucru.

related articles