HomeBlogLivingul, cea mai confortabila si sociala camera din casa noastra

Livingul, cea mai confortabila si sociala camera din casa noastra

by David Rus
0 comment239 views

Intram in living Zeno, camera in care se citeste cel mai bine caracterul intregii case: deschidem cu o imagine placuta, canapele moi, mobilier elegant si o atmosfera linistita. Un spatiu bine impartit si bine dotat, care te face sa iti imaginezi mai departe, in restul casei, alte spatii confortabile si juste.

Cu toate acestea, suntem constienti de faptul ca lucrurile nu merg intotdeauna atat de bine. Cand cineva isi construieste o casa sau este pe cale sa o renoveze pe cea pe care o are, exista multe dificultati. Propunerea noastra este deci urmatoarea: sa ne plimbam impreuna prin sufragerie, sugerand posibile solutii la ceea ce sunt oarecum problemele tuturor.

Camera preferata din casa

Cel mai simplu mod de a ne imagina o camera de zi ideala pentru noi ar putea fi urmatorul: sa redactam un fel de jurnal al zilelor noastre care sa acopere toate cele douazeci si patru de ore. Bineinteles, fiecare persoana care locuieste cu noi isi va intocmi propriul jurnal, pe care il va compara cu cel al celorlalti, inclusiv cu cel al cainelui sau al pisicii, avand in vedere numarul de animale de companie care locuiesc acum in casele noastre.

Din compararea tuturor „jurnalelor” vom obtine o lista clara a tot ceea ce va ajunge sa graviteze in jurul livingului, care va trebui sa se adapteze cu ductilitate la diversele nevoi. Este probabil ca, in cadrul acestui tip de „cercetare”, sa descoperim activitati simultane, poate incompatibile intre ele, a doua sau mai multe persoane; in acest caz, vom examina posibilitatea de a le muta pe unele dintre ele in alte incaperi, revizuind astfel caracteristicile lor.

O sarcina care necesita o concentrare maxima, cum ar fi studiul sau pregatirea declaratiilor fiscale, va fi alocata in mod avantajos intr-un spatiu mic, intr-o camera mai retrasa.

O camera cu multe functii

Vom fi cu siguranta mai fericiti daca vom evita sa ne conformam altor modele decat cele de care avem cu adevarat nevoie, cum ar fi cele propuse de anumite imagini publicitare care presupun o disponibilitate mai mult decat optimista de spatiu si bani.

Acesta este motivul pentru care tindem intotdeauna sa subliniem cat de importanti si uneori absolut indispensabili sunt profesionistii in domeniul mobilei. Pentru ca numai ei, cu profesionalismul lor, cu flerul lor, poate chiar cu imaginatia lor incurabila, pot sfatui cu adevarat in mod adecvat cum ar trebui mobilata fiecare camera din casa.

Spatiul pentru televiziune

Si aici ajungem in sfarsit la adevarata inima „batatoare” a livingurilor moderne: coltul televizorului. De fapt, designul oricarei camere de zi care se respecta incepe acum intotdeauna cu dispunerea televizorului si se desfasoara spre restul camerei, trecand mai intai prin camera de zi si ajungand in cele din urma la zona de luat masa.

Designul mobilierului de living a urmat de mult timp evolutia acestei tendinte care determina familiile sa aloce un spatiu mare pentru televizor in camera de zi si, de fapt, cel putin trei sau patru tipuri de mobilier specifice sunt produse in acest scop.

Cum au aparut livingurile?

La sfarsitul secolului al XIX-lea, literatura decorativa a sugerat ca camera de zi sa fie o reflectare a personalitatii designerului, mai degraba decat conventiile victoriane ale vremii in care exista o camera oficiala destinata primirii oaspetilor. Ascensiunea sufrageriei a insemnat sfarsitul unei astfel de incaperi care fusese obisnuita in perioada victoriana.

Termenul „camera de zi” era cunoscut inca de la mijlocul secolului al XIX-lea. Acest cuvant a fost inventat in principal pentru a da un cuvant unui spatiu in care se desfasoara activitatile sociale generale.

Intrucat era un nume pentru fiecare camera dedicat activitatilor specifice precum dormitorul, sufrageria, bucataria etc., trebuia sa fie dat un nume unui astfel de spatiu care era un loc comun pentru toti membrii casei in care s-au desfasurat activitati generale de viata. Astfel, un astfel de spatiu a fost denumit sufragerie.

Cu toate acestea, acest termen nu a fost utilizat pe scara larga pana la inceputul secolului al XX-lea. Utilizarea termenului de catre oamenii de rand a inceput dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial in 1918, inainte de care a fost numit „Camera mortii”. A fost interesant pentru mine sa stiu motivul pentru care aceasta camera din fata a casei a primit un astfel de nume si cum s-au stivuit lucrurile mai tarziu, astfel incat acest spatiu a fost numit „The Living Room”.

S-a intamplat ca, dupa sfarsitul Razboiului Mondial, gripa s-a raspandit pe scara larga pe tot globul si milioane de oameni si-au pierdut viata. Peste tot au fost morti si cadavrele au fost tinute in camera din fata a casei pentru doliu inainte de a o duce la inmormantare. Astfel, aceasta camera a inceput sa fie numita „Camera Mortii”.

Odata cu imbunatatirea conditiilor si scaderea numarului de decese, Ladies Home Journal a sugerat ca aceasta camera nu mai era o camera a mortii. Deoarece era folosit pentru diverse activitati ale casei si era mai mult un loc plin de viata decat o camera de doliu, ar trebui sa fie numit „camera de zi”. Astfel, utilizarea termenului s-a raspandit la oamenii de rand.

related articles