HomeBlogCu ce se ocupa oamenii din mediul rural in Romania?

Cu ce se ocupa oamenii din mediul rural in Romania?

by David Rus
0 comment318 views

In trecut, oamenii din mediul rural din Romania, aveau drept ocupatie agricultura. Nu era familie care sa nu detina cel putin un hectar de pamant.

Chiar si in zilele noastre, pentru majoritatea persoanelor de la tara, agricultura a ramas principala ocupatie, mai ales pentru cei trecuti deja de prima tinerete, care au lucrat toata viata doar in acest domeniu de activitate.

Exista insa si oameni care traiesc in mediul rural si care mai fac si alte lucruri in afara de agricultura. De exemplu, unii muncesc in cadrul diferitelor companii de la oras, si se ocupa si de cresterea animalelor sau de agricultura pentru propriul consum.

Alti oameni care locuiesc in mediul rural din Romania, au joburi bine platite, dar nu le mai permite timpul sa se ocupe de cresterea animalelor si de agricultura, deci se multumesc sa lucreze doar in cadrul diferitelor companii.

Cu toate acestea insa, majoritatea celor din mediul rural se ocupa de cultivarea legumelor pentru propriul consum. Chiar daca au joburi si nu au foarte mult timp liber, isi cultiva legumele preferate in propria curte.

In plus, pentru ca nu au suprafete mari de teren, si pentru ca se ocupa de cultivarea acestora doar pentru propriul consum, au nevoie doar de mici ajutoare care sa le usureze munca. Tinand cont de faptul ca nu isi mai sapa manual gradinile, totul este mult mai usor.

Acum, agricultorii care cultiva doar pentru propriul consum legumele si leguminoasele (veti descoperi cateva exemple in continuare), folosesc motocultoarele de la Rabota.ro, pentru prelucrarea solului.

Cu un motocultor Rabota echipat cu motor euro 5 pe benzina, acestia isi pot ara gradinile, pot de-asemenea marunti solul si pot face o multime de alte lucruri. Alaturi de motocultor, mai pot alege si o remorca motocultor, pentru transportul legumelor in spatiul de depozitare.

Legume cultivate pentru propriul consum

Varza

Varza este o leguma foarte benefica pentru sanatatea umana. Are multe vitamine si alte elemente care ne pot mentine sanatosi. Este o sursa excelenta de vitamina C si vitamina K si alte elemente care ne pot mentine sanatosi.

Ceapa

De cand stramosii nostri antici au descoperit ceapa si au inceput sa o cultive acum aproximativ 5.500 de ani, au observat ca aceasta are nenumarate beneficii de care pur si simplu trebuiau sa profite imediat.

Usturoi

Usturoiul nu numai ca ne permite sa ne stabilizam metabolismul, sa primim putere si sa ne protejam de multe boli grave, ci ne ofera posibilitatea si sa salvam in mod direct vieti cu proprietatile sale puternice antiseptice si anestezice.

Rosii

Rosia este o planta indigena din America Centrala care a reusit sa se extinda rapid si sa devina una dintre cele mai faimoase legume din lume. Valoarea sa nutritionala incredibila si valoarea medicamentoasa i-au garantat expansiunea pe continente, pana cand a devenit cunoscuta de toata lumea.

Cartofi

Cartofii sunt printre cele mai populare legume din lume. Sunt usor de cultivat, usor de depozitat si au o valoare nutritiva impresionanta, aducand o multime de beneficii pentru sanatatea consumatorului. Nu este de mirare ca agricultorii romani cultiva cantitati industriale de cartofi anual.

Acestea sunt asadar, cateva legume populare in tara noastra, cultivate atat in cantitati mari, cat si de catre oamenii de la tara, pentru propriul consum.

Cat despre oamenii de la tara, dupa cum se poate vedea, unii se ocupa strict de agricultura si cultiva legume de pe suprafete mari de teren, in timp ce altii cultiva legume pentru propriul consum.

Datorita motocultoarelor Rabota, cei care cultiva pentru propriul consum, au o misiune mult mai usoara, pentru ca motocultoarele impreuna cu accesoriile (plug de arat, plug de bilonat, etc.), sunt deosebit de eficiente in prelucrarea terenurilor agricole.

related articles