HomeAgriculturaCum iti poti proteja solarul cu o folie tip agril?

Cum iti poti proteja solarul cu o folie tip agril?

by David Rus
0 comment287 views

O folie tip agril este o investitie buna pentru ca plantele tale sa fie protejate si sa ai o productie sanatoasa! In calitate de fermier, probabil doresti sa acorzi prioritate sanatatii culturilor tale, ceea ce nu este usor, mai ales daca conditiile de crestere nu sunt ideale. Aceasta este frumusetea folosirii unei sere cu ajutorul foliei agril de la RegalFermierul.ro. Aceasta iti protejeaza culturile de daunatori, de conditiile meteorologice dure si de alte pericole.

Folia agril este o modalitate excelenta de a-ti proteja plantele de conditiile meteorologice nefavorabile si de daunatori. Este fabricata dintr-un plastic rezistent, ceea ce o face usor de mutat si de ajustat in functie de necesitati.

Prin utilizarea unei folii agril, iti poti creste productia, datorita protectiei pe care o ofera. De asemenea, vei putea evita problemele cu daunatorii, care pot reduce semnificativ calitatea recoltei tale. Cu o folie agril, poti obtine produse sanatoase, de inalta calitate, rezistente la o varietate de conditii.

Exista multe avantaje in utilizarea foliei de agril pentru solar. Acest lucru este valabil mai ales pentru o folie agril pentru sere realizata din plastic. Produsul izoleaza mult mai eficient plantele! In comparatie cu foliile de sticla, o folie microporoasa retine mai bine caldura. In plus, se pierde mai putina caldura atunci cand se foloseste o folie microporoasa, spre deosebire de o foile de sticla. In plus, o folie de tip agril ar putea rezista la temperatura medie mai bine decat unele materiale, astfel incat aceste produse sunt mai putin susceptibile de a ceda sau de a se rupe. In cele din urma, vei economisi mai multi bani pe izolatie folosind o folie transparenta de tip agril pentru solar. Toate plantele vor fi protejate.

O folie Agril este optiunea perfecta pentru siguranta si protectia culturilor in orice anotimp. Spre deosebire de unele materiale pentru solarii, o folie agril nu este doar mai ieftina, ci si mai durabila decat foliile traditionale pentru solarii. O folie agril este flexibila, niciodata casanta. Materialul din care este fabricata o folie microporoasa este rezistent la spargere si mai sigur de utilizat in locuri predispuse la conditii meteorologice extreme, cum ar fi caldura excesiva, grindina, etc.

Foliile de sticla nu sunt concepute pentru conditii meteorologice dure, in timp ce o placa microporoasa este mult mai usoara si, prin urmare, mai usor de manevrat si de montat. Deoarece o folie agril este flexibila, se poate adapta la orice tip de solar fara sa se rupa. Inlocuirea foliilor de sticla intr-o sera va necesita o instalare profesionista, in timp ce inlocuirea unei folii agril este usoara, atata timp cat ai dimensiunile corecte.

Folia solara agril este mult mai usor de utilizat si de manevrat pentru orice fermier. Nu trebuie sa apelezi la un profesionist asa cum ai face-o cu o folie de sticla. Apoi, dupa cum stii, cantitatea ideala de lumina solara este esentiala pentru supravietuirea plantelor intr-un solar. O folie solara agrila este transparenta, durabila si rezistenta. Materialul pentru o folie solara agril ofera o difuzie eficienta a luminii si protectie UV, mai mult decat foliile de sticla standard.

De ce este important ca plantele tale sa aiba soare?

Fara soare, plantele nu pot obtine hrana de care au nevoie pentru a creste, a se reproduce si a supravietui. Spre deosebire de animale, plantele sunt autotrofe, ceea ce inseamna ca isi creeaza propria sursa de hrana. Ei folosesc energia din lumina sau de la soare, apa si gazele din aer pentru a crea glucoza. Acest proces este fotosinteza si toate plantele, algele si chiar unele microorganisme il folosesc.

Soarele este principala sursa de energie pentru aproape fiecare fiinta vie de pe Pamant. Ofera unei plante energia luminoasa de care are nevoie pentru a fotosintetiza, ceea ce transforma acea energie luminoasa intr-o forma stocabila (glucoza) si mentine plantele in viata. Un produs secundar al fotosintezei este oxigenul de care toate animalele au nevoie pentru a supravietui.

O planta absoarbe dioxidul de carbon din aer prin gauri minuscule din frunze, ramuri, tulpini, flori si radacini, apa din sol prin radacini si energia luminoasa de la soare pentru a efectua fotosinteza. Energia luminii declanseaza o reactie chimica, descompunand dioxidul de carbon si moleculele de apa si rearanjandu-le pentru a crea zahar (glucoza) si oxigen gazos. Zaharul este apoi descompus de organelele muncitoare numite cloroplaste, care sunt cele mai abundente in celulele frunzelor verzi ale plantei, in energie pentru a alimenta cresterea si repararea plantei. Oxigenul gazos produs de planta se intoarce in atmosfera prin aceleasi mici gauri care au absorbit dioxidul de carbon.

Fotosinteza este un proces complex cu doua etape. Prima etapa este o reactie dependenta de lumina cand fotonii de la lumina soarelui lovesc frunza plantei, galvanizeaza clorofila pigmentului care absoarbe lumina si activeaza electronii. Aceasta imparte apa in ioni de oxigen si hidrogen. A doua etapa, o reactie independenta de lumina, foloseste energia din reactia luminii pentru a transforma dioxidul de carbon in glucoza printr-o serie de reactii chimice care incep cu 3-ribuloza bifosfat si se termina cu aceeasi molecula, producand glucoza in acest proces. Planta foloseste glucoza in moduri diferite. Il poate transforma in substante chimice necesare cresterii celulelor plantelor, cum ar fi celuloza sau amidonul, pe care le poate stoca pana cand planta trebuie sa o transforme inapoi in glucoza. Il poate descompune in timpul respiratiei, eliberand energia stocata in moleculele de glucoza. O planta nu

related articles