HomeBlogCum poti alege cutiile de depozitare corect?

Cum poti alege cutiile de depozitare corect?

by David Rus
0 comment418 views

Cutii din plastic cu capac sunt ideale pentru depozitarea alimentelor si a altor obiecte care trebuie pastrate in siguranta. Cu toate acestea, alegerea cutiilor din plastic cu capac poate fi o sarcina dificila, deoarece exista o varietate de dimensiuni, forme si materiale disponibile. In acest articol, vom discuta cateva sfaturi pentru a alege cele mai bune cutii din plastic cu capac pentru nevoile voastre.

Capacitate

Capacitatea este un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegeti cutiile din plastic cu capac. Este important sa alegeti o capacitate care sa corespunda nevoilor dvs. De exemplu, daca intentionati sa depozitati alimente, ar trebui sa luati in considerare cat de mult spatiu aveti nevoie pentru a depozita alimentele si cat de multe alimente doriti sa depozitati.

Etanseitatea

Etanseitatea este un factor important atunci cand alegeti cutii din plastic cu capac pentru depozitarea alimentelor. Cutiile cu capac etans sunt ideale pentru alimentele care trebuie pastrate la rece, deoarece acestea impiedica aerul sa intre si sa afecteze alimentele. Verificati daca cutiile din plastic cu capac au garnituri etanse pentru a va asigura ca alimentele sunt pastrate proaspete si in conditii de siguranta.

Forma si designul

Forma si designul cutiilor din plastic cu capac pot varia si pot fi adaptate nevoilor dvs. De exemplu, exista cutii rotunde, patrate sau dreptunghiulare, care pot fi mai potrivite pentru diferite tipuri de alimente sau obiecte. De asemenea, designul poate include optiuni suplimentare, cum ar fi compartimente interioare sau divizori, pentru a separa alimentele sau obiectele mai mici.

Durabilitatea

Durabilitatea este importanta atunci cand alegeti cutii din plastic cu capac, mai ales daca intentionati sa le utilizati pe termen lung. Verificati daca cutiile din plastic sunt durabile si pot rezista uzurii si abuzului obisnuit. De asemenea, verificati daca cutiile din plastic sunt rezistente la temperaturi ridicate sau joase si pot fi utilizate in cuptor sau in congelator.

Usurinta de curatat

Cutii din plastic cu capac trebuie sa fie usor de curatat, deoarece acestea sunt utilizate pentru depozitarea alimentelor. In general, cutiile din plastic sunt mai usor de curatat decat cele din sticla sau ceramica, dar este important sa verificati eticheta cutiei pentru a afla instructiunile de curatare. Asigurati-va ca cutiile din plastic cu capac pot fi curatate in masina de spalat vase sau pot fi curatate usor cu apa si sapun.

Dimensiunea si compatibilitatea

Este important sa alegeti cutii din plastic cu capac care se potrivesc cu spatiul de depozitare disponibil. De asemenea, verificati daca cutiile din plastic cu capac se potrivesc cu alte containere sau recipiente pe care le aveti deja, astfel incat sa puteti stivui si organiza mai usor. De exemplu, cutiile cu capac care au dimensiuni standard pot fi mai usor de organizat in dulapuri sau pe rafturi.

In concluzie legerea cutiilor din plastic cu capac poate fi o sarcina dificila, deoarece exista o varietate de optiuni disponibile pe piata. In general, trebuie sa luati in considerare materialul, capacitatea, etanseitatea, forma si designul, durabilitatea, usurinta de curatat, dimensiunea si compatibilitatea cu alte containere sau recipiente pe care le aveti deja. Cu aceste sfaturi in minte, sunteti pregatit sa gasiti cele mai bune cutii din plastic cu capac pentru nevoile dvs. de depozitare.

Cum a aparut plasticul?

Pana la mijlocul secolului al XIX-lea, in urma productiei de bunuri industrializate, unele materiale de origine animala au devenit din ce in ce mai rare. Elefantii se confruntau cu disparitia daca cererea pentru fildesul lor, folosit in articole de la clape de pian la bile de biliard, va continua. Aceeasi soarta a asteptat si unele specii de broaste testoase, a caror carapace era inhamata pentru piepteni. 

Inventatorii au incercat in curand sa abordeze aceasta problema de mediu si economica, cu multe brevete pentru noi materiale semisintetice bazate pe substante naturale precum pluta, sangele si laptele. Una dintre cele mai vechi a fost nitratul de celuloza – fibre de bumbac dizolvate in acizi azotic si sulfuric apoi amestecate cu ulei vegetal.

Inventatorul sau, artizanul-chimistul nascut in Birmingham, Alexander Parkes , a brevetat acest nou material in 1862 sub numele de Parkesine. Considerat primul plastic fabricat, a fost un inlocuitor ieftin si colorat pentru fildes sau coaja de testoasa.

Parkes insusi nu s-a bucurat de succes comercial, dar inventia sa s-a bucurat, preluata si dezvoltata de altii, inclusiv de fostul sau director de fabrica Daniel Spill si de omul de afaceri John Wesley Hyatt , acesta din urma a fondat Celluloid Manufacturing Company in SUA. 

Acest nou plastic a facut ca articole precum piepteni si mingi de biliard sa fie accesibile multor mai multi oameni, democratizand bunurile de consum si cultura.

Fara indoiala, cea mai mare aplicatie culturala a celuloidului a fost filmul de cinema. In mod ironic, pe masura ce vedetele de cinema au facut popular parul scurt in anii 1920, industria pieptenilor de celuloid a fost de scurta durata – pana cand producatorii au trecut la realizarea unui produs nou la moda: ochelarii de soare.

related articles