HomeBlogCum sa va curatati in profunzime covorul fara aspirator cu aburi?

Cum sa va curatati in profunzime covorul fara aspirator cu aburi?

by David Rus
0 comment174 views

Cumpararea sau inchirierea unei masini pentru curatarea cu aburi a covorului nu este singura cale de a scoate petele incapatanate. Daca aveti o pata de curatat, dar nu doriti sa alergati la magazin pentru un aparat de curatat cu aburi, puteti curata in profunzime covorul fara o masina. Vestea buna este ca, daca ai un apspirator, poti sa-ti faci treaba. Specialistii de la  Ideal-Cleaning.ro va ofera mai multe sfaturi in acest sens.

Veti avea nevoie de doua unelte: o perie de curatare cu fire dure (cea mai mare pe care o aveti – cauciucul functioneaza cel mai bine) si o sticla cu spray.

De asemenea, veti avea nevoie de urmatoarele:

  • Un amestec de apa si ceva detergent
  • Niste sare de masa (sare de mare, sare kosher)
  • Niste bicarbonat de sodiu
  • Cateva carpe vechi sau prosoape din panza. (si tricourile vechi functioneaza la fel de bine)

Iata cum sa va curatati covorul singur:

Incepeti sa amestecati un pic de sapun (1 / 8 lingurita, desi puteti pune o cantitate mica fara sa o masurati) cu apa in sticla de pulverizare. Nu-l agitati excesiv, dar lasati-l sa se amestece.

Presarati bicarbonatul de sodiu si sarea de masa peste zona pe care doriti sa o curatati adanc; nu trebuie sa o acoperi complet.

Pulverizati usor amestecul de apa cu sapun pe aceeasi zona. Lasa-l sa stea cateva minute.

Periati covorul intr-o directie cu peria. Acest lucru va acumula par si resturi pentru a le elimina cu usurinta.

Daca mai exista par / murdarie, deplasati-va cu 90 de grade din directia initiala si incepeti din nou.

Asezati prosoape in covor, lasandu-le sa se umple cu apa.

Dupa ce zona este in mare parte uscata, goliti amestecul de sapun din sticla de pulverizare, umpleti-l cu apa obisnuita de la robinet si pulverizati usor covorul inca o data.

Din nou, lasati prosoape de carpa in covor. Specialistii  spun ca, daca curata o zona mica, vor pune cateva articole grele pe deasupra carpelor si le vor lasa sa stea o vreme.

Aceasta tehnica este cea mai buna pentru petele de clasice, dar daca aveti o perie suficient de mare, este usor sa faceti o camera intreaga.

Specialistii spun ca aceasta metoda este complet sigura de utilizat cu copiii si animalele de companie. In plus, in loc sa miroasa a detergenti grei (asa cum s-ar intampla cand utilizati un produs de curatat covoare), covoarele nu vor avea niciun miros specific.

Produsele chimice si produsele de curatare folosite pentru curatarea profunda a unui covor pot fi uneori prea puternice pentru persoanele care au sensibilitate la anumite ingrediente. Daca doriti sa evitati substantele chimice dure, incercati alte variante.

Otet, sapun pentru vase si apa. Se amesteca o lingura de sapun de vase intr-un sfert pahar de apa calda, apoi se adauga 1/4 lingurita de otet alb. Acesta este un produs de curatare bun. Asigurati-va ca testati solutia pe o pata mica si lipsita de importanta pe covor inainte de a o aplica pe pata mare.

related articles