HomeBlogCum se alege burghiu si surubelnita?

Cum se alege burghiu si surubelnita?

by David Rus
0 comment431 views

Burghiul este regele cutiei de instrumente a tuturor iubitorilor de bricolaj! Este indispensabil pentru toate lucrarile in care trebuie sa gauriti si sa insurubati, cum ar fi fixarea unui raft sau montarea unei piese de mobilier.

In acest ghid, veti afla mai multe despre caracteristicile de luat in considerare atunci cand alegeti burghiul sau surubelnita potrivite pentru fiecare dintre proiectele tale DIY.

Burghie si surubelnite: fara fir sau sarma?

Daca abordati alegerea unui burghiu pentru prima data, prima intrebare care va aparea este: este un burghiu cu cablu sau fara fir mai bun? Nu este doar o chestiune de practic, ci si de performanta diferita.

Daca aveti nevoie de el pentru o utilizare mai putin frecventa si pentru lucrari simple de insurubare, este suficienta o surubelnita fara fir. Daca doriti sa gauriti materiale dure, veti avea nevoie de un burghiu cu ciocan.

Alegeti tipul de burghiu potrivit pentru tine in functie de munca pe care urmeaza sa o faceti si de cat de des o veti folosi. Pentru detalii si exemple puteti vizita https://www.cpxmaster.ro/scule-electrice/masini-de-gaurit-si-insurubat.

Daca trebuie doar sa insurubati si desurubati alegeti un:

 • Aparat de insurubare fara fir

Este potrivit pentru lucrari mici de insurubare si desurubare pe lemn si gips-carton. Are o putere de aproximativ 3,6 V, este mic si la indemana si este foarte util pentru a ajunge la colturi si puncte care nu sunt usor accesibile. Are o priza hexagonala pentru insertii.

 • Cheie de impact

Este potrivit pentru insurubarea si desurubarea suruburilor autoforante si autofiletante de dimensiuni mai mari, pentru fixarea ancorelor si strangerea piulitelor si suruburilor. Are o putere cuprinsa intre 10.8V si 18V si este compact si usor.

Poate avea functia de reglare electronica a vitezei. Are o priza hexagonala pentru insertii sau patrat pentru cheile cu prize.

Daca doriti sa gauriti si sa insurubati, va rugam sa alegeti un:

 • Aparat de gaurit fara fir

Este ideal pentru insurubari si gauriri in lemn, metal, gips-carton si plastic. Este echipat cu un mandril fara cheie de 10 pana la 13 mm, cu una sau 2 viteze mecanice si o piulita inelara pentru reglarea cuplului de strangere. Puterea sa variaza de la 10,8V si 18V.

 • Burghiu fara fir

De asemenea, poate strapunge caramida solida si goala, datorita percutiei mecanice. Este echipat cu un mandril fara cheie de 10 pana la 13 mm, cu una sau 2 viteze mecanice si o piulita inelara pentru reglarea cuplului de strangere. Are o putere cuprinsa intre 10,8V si 18V. Il puteti folosi si ca surubelnita.

Caracteristicile tehnice ale burghielor

Odata ce ati identificat tipul potrivit pentru tine, pentru a alege modelul potrivit care se potriveste cel mai bine nevoilor tale., exista cativa factori si caracteristici tehnice de care trebuie sa tineti cont.

Cunoasterea partilor din care este realizat un burghiu va poate ajuta sa intelegeti diferentele dintre un model si altul.

Un burghiu cu cablu este format din urmatoarele parti:

 • Tija de adancime
 • Percutie
 • Ax
 • Maner suplimentar
 • Reglarea numarului de rotatii
 • Reglarea vitezei

O masina de gaurit fara fir consta din:

 • Ax
 • Reglarea cuplului de strangere
 • Baterie
 • Reversibilitate
 • Maner ergonomic

Cea mai buna masina de gaurit este masina care face ceea ce doriti. Nici mai mult, nici mai putin. O performanta mai buna vine cu un pret mai mare, dar de ce ati plati mai mult decat aveti nevoie?

Do-it-yourselfers sunt impartiti in categorii diferite, dar din experienta noastra exista de fapt doar doua tipuri: oameni care uneori folosesc instrumente pentru ca ceva trebuie atarnat sau reparat si oameni de meserie care se bucura de hobby-ul lor. Pentru primul tip, instrumentele sunt doar instrumente, in timp ce seriosul „do-it-yourselfer” aprofundeaza gama si va merge mai degraba pe calitatea profesionala decat pe un pret scazut.

Pentru ambele categorii, enumeram aici un numar de puncte pentru a va ajuta sa alegeti un burghiu potrivit.

Pentru acest grup, o masina usoara pentru gaurire si insurubare este de obicei suficienta. Lucrurile pe care trebuie sa le acordati atentie la cumparare sunt puterea, cuplul si capacitatea uneltelor fara fir. O putere nominala de 450 – 600 wati este suficienta pentru majoritatea lucrarilor, iar o baterie de 1,5 Ah (Amperi pe ora) are o capacitate suficienta pentru a finaliza acele lucrari dintr-o singura data. Cuplul, exprimat in Newton metri (Nm), este decisiv pentru puterea masinii: cu cat este mai mare cuplul, cu atat este mai grea lucrarea pe care o poate suporta. Nu veti avea nevoie de mai mult de 54 Nm.

Un burghiu solid fara fir pentru utilizare „din cand in cand” este Bosch PSR Universal. Bosch este intr-adevar un brand care implementeaza cu emfaza separarea dintre pasionati si profesionisti din gama sa.

Si da, pentru jumatate din pret exista si o gama larga de burghie, dar Klium nu este activ pe aceasta piata a hobby-urilor. In sortimentul nostru veti gasi doar instrumente de nivel profesional de calitate.

Sfat: Daca nu utilizati burghiul foarte des, probabil ca nu veti cere cereri speciale pentru accesorii. Achizitionarea unui set complet – masina, burghiu si accesorii intr-o carcasa – poate fi apoi o optiune atractiva din punct de vedere financiar.

related articles