HomeBlogDe ce este indicat sa invatati limba engleza?

De ce este indicat sa invatati limba engleza?

by David Rus
0 comment256 views

Dupa cum bine stim cu totii, limba engleza se preda la scoala, si fiecare copil are ocazia sa invete aceasta limba straina, inca din scoala generala, si ar fi indicat ca acestia sa profite de sansa care li se ofera, si sa invete sa vobreasca limba engleza fluent.

Multi sunt cei care in timpul scolii nu au dat importanta invatarii unei limbi straine precum limba engleza, iar acum au de suferit, pentru ca sunt respinsi la interviurile pentru angajare, dat fiind faptul ca nu au cunostinte solide de limba engleza.

De-asemenea, multi sunt cei care se inscriu la diferite cursuri de limba engleza, fie la cursuri engleza incepatori, sau cursuri engleza nivel mediu sau cursuri engleza avansati, pentru a-si aprofunda cunostintele in acesta limba.

In cazul in care nu stiati, 1,5 miliarde de oameni vorbesc astazi engleza. In intreaga lume, engleza este alegerea implicita a tarilor si a industriilor majore. Astazi, vom explora cateva dintre avantajele fantastice pe care le-ati putea obtine din invatarea limbii engleze. Unele dintre acestea s-ar putea chiar sa va surprinda, asa ca va invitam sa parcurgeti pana la final acest articol!

  1. Invatarea limbii engleze va tine creierul activ

Invatarea oricarei limbi iti mentine creierul activ si provocat. De fapt, creierul dvs. isi schimba activitatea electrica si dimensiunea cand inveti o limba noua. Indiferent de la ce varsta incepeti, exista beneficii pentru invatarea unei limbi noi. Cand decideti sa invatati limba engleza, va oferiti un antrenament mai riguros datorita naturii sale complicate.

Engleza este o combinatie de mai multe origini precum germanica, latina si franceza. Vorbitorii acestor limbi native vor avea unele avantaje la invatare. Intre timp, vorbitori din zone precum Japonia s-ar putea trezi cu obstacole mentale pentru a intelege si stapani sunetele necunoscute.

  1. Faceti mai multi bani

Este posibil ca lumea sa nu aiba o limba globala, dar engleza este optiunea implicita pentru nenumarate forme de comunicare de pe glob. De aceea, unul dintre avantajele invatarii limbii engleze este ca va imbunatateste semnificativ potentialul de angajare. Nu numai ca este un punct in plus in CV-ul dvs, dar este dovedit si statistic ca vorbirea acestei limbi va creste potentialul de angajare.

  1. Una dintre cele mai bune limbi de invatat pentru calatorii

Daca credeti ca engleza va poate duce doar in locuri precum SUA, Marea Britanie si Canada, avem o veste grozava: Exista peste 50 de tari vorbitoare de limba engleza in intreaga lume. Si asta nu conteaza pentru toata lumea.

In multe orase, in special in Europa, engleza este aproape o a doua limba neoficiala, unde expatii si turistii constituie o parte semnificativa a comunitatii. Chiar si in locuri precum China, unde cateva milioane din 1,3 miliarde din tara vorbesc limba, aveti o sansa buna sa intalniti vorbitori de engleza in orasele sale.

  1. Aveti sanse sa studiati in cele mai renumite universitati, daca vorbiti limba engleza

Ca si aplicatiile de angajare, unul dintre cele mai bune beneficii ale invatarii limbii engleze sunt oportunitatile educationale. Daca doriti acces la unele dintre cele mai bune scoli precum Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge sau MIT, atunci cunoasterea limbii engleze va ofera un avantaj incredibil. Se asteapta ca aproximativ 2 miliarde de oameni din intreaga lume sa invete engleza in urmatorul deceniu.

Daca doriti sa fiti considerati candidatii ideali pentru admitere, va ajuta sa intelegeti limba materna. Asta nu inseamna ca vorbitorii care nu sunt englezi nu vor fi primiti; doar ca devine mult mai provocator pentru acestia, si sa fie admisi, dar si sa faca fata.

  1. Bucurati-va de literatura si filmele clasice in limba materna

In ultimele secole, multe dintre lucrarile clasice de film si literatura din lume au fost create in engleza. In timp ce puteti avea acces la copii traduse, ceva intotdeauna tinde sa se simta „oprit” in legatura cu produsul final.

La fel se poate spune si despre lucrarile clasice traduse din engleza. Aceste feluri de traduceri inmultite ingreuneaza aprecierea unora dintre marile lucrari ale artistilor de limba engleza de la Shakespeare la Stephen King. De la Hitchcock la Scorsese, pentru a simti cu adevarat o mare opera de film sau literatura, cel mai bine este sa o experimentati in limba sa materna.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai importante beneficii de care va puteti bucura in cazul in care alegeti sa va in scrieti la cursuri de limba engleza. Chiar daca era mai indicat sa fi invatat aceasta limba straina la orele de curs, iar acum doar sa va perfectionati, puteti incepe sa participati la cursuri engleza incepatori.

Trebuie doar sa accesati , si sa va inscrieti la cursuri de limba engleza, si cu siguranta va puteti bucura pe urma de toate beneficiile pe care vi le ofera cunostintele in aceasta limba. In plus, puteti participa apoi si la cursuri de diferite alte limbi straine, dar de preferat este sa invatati limba engleza mai intai de toate.

related articles