HomeBlogCe este incinerarea umana?

Ce este incinerarea umana?

by David Rus
0 comment524 views

Stiati ca in ultimii ani, in Romania a crescut foarte mult numarul incinerarilor umane? Stiati ca in cazul in care cautati informatii despre incinerare 2020, puteti descoperi un numar mult mai mare al incinerarilor care au avut loc in acest an decat in anii precedenti?

Probabil veti crede ca au avut loc atat de multe incinerari datorita deceselor provocate de noul coronavirus, si aveti dreptate. Multe trupuri neinsufletite au fost incinerate si in Romania, dar nu la fel de multe precum in alte tari din Europa.

Cu toate acestea insa, se pare ca incinerarea (cu sau fara decedatii din cauza coronavirusului) creste in popularitate in tara noastra. De ce? Pentru ca este mai ieftina incinerarea decat inmormantarea. Nu putine sunt cazurile in care inmormantarile costa de 2-3 ori mai mult decat incinerarea.

Un alt motiv pentru care se opteaza pentru incinerare 2020 si nu pentru inmormantare, mai ales in marile orase ale tarii, cum ar fi de exemplu Cluj Napoca; este acela ca se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci libere prin cimitire. La periferiile oraselor se construiesc blocuri, hale si depozite, etc., iar pentru cimitire practic nu mai este loc.

In aceste conditii, cei care nu au fost inspirati sa isi cumpere un loc de veci in cimitirul din apropierea locuintei, vor fi incinerati, pentru ca practic nu exista o alta solutie.

Au existat si exista insa si cazuri ale persoanelor varstnice care de mult timp au discutat cu membrii familiei, si si-au exprimat dorinta de a fi incinerati atunci cand vor muri. Unii si-au justificat aceasta dorinta, in timp ce altii nu au vrut sa ofere explicatii, spunand doar ca doresc sa fie incinerati.

Dupa cum se poate vedea, exista multe motive pentru care, incinerarea umana a ajuns sa fie practicata din ce in ce mai des in Romania, si nu este exclus ca in urmatorii ani, sa se practice in majoritatea cazurilor incinerarea, iar inmormantarea sa devina din ce in ce mai rara.

Pana atunci insa, in randurile care urmeaza vom discuta despre incinerare (cremare), si va oferim unele informatii interesante pe care in mod evident ar fi bine sa le cunoasteti, pentru ca nu se stie cand cineva drag ca spune ca doreste sa fie incinerat la moarte. In acest fel veti avea o idee despre ce presupune acest lucru.

Ce este cremarea?

Cremarea este procesul de eliminare a ramasitelor unei persoane decedate prin incinerare. Desi metodele de incinerare s-au schimbat de-a lungul secolelor, cremarea ca mijloc de dispunere finala a existat inca din cele mai vechi timpuri. Astazi, cremarea are loc intr-un crematoriu, un mare incinerator in care corpul este incalzit pana cand este redus la fragmente osoase si cenusa.

Inainte de a putea avea loc cremarea, trebuie pregatit corpul. Bijuteriile sau alte obiecte pe care familia doreste sa le pastreze sunt indepartate din corp, impreuna cu orice dispozitive medicale, cum ar fi un stimulator cardiac, care poate exploda in timpul incineratiei, si care poate duce la deteriorarea camerei de cremare.

In continuare, corpul este plasat intr-un recipient rigid, combustibil. Alegerea containerului este in principal o problema de preferinta si costuri personale. Unii oameni aleg o caseta traditionala din lemn, dar un sicriu din carton ondulat cu fundul rigid sau o captuseala speciala pentru cutii, special conceput pentru cremare, este perfect acceptabil si mult mai putin costisitor.

Dupa ce corpul este pregatit, este transportat de la casa funerara la crematoriu, unde este dus in camera de cremare. Acolo corpul este incinerat la temperaturi care depasesc 1800 grade Fahrenheit timp de 90 de minute pana la doua ore si jumatate.

Organele si tesuturile moi ale corpului sunt consumate sau evaporate prin expunerea la caldura intensa, lasand doar fragmente osoase.

Dupa ce resturile obtinute in urma cremarii au fost lasate sa se raceasca, personalul crematoriului le va cernea pentru a indeparta acele bucati de metal care au ramas in urma procesului de cremare, cum ar fi de exemplu umpluturi dentare, feronerie chirurgicala sau articulatii si membre artificiale.

Fragmentele osoase sunt apoi defalcate in particule asemanatoare cu cenusa care sunt ramasitele cremate, si care sunt uneori denumite cenusa.

In ultima etapa a procesului de cremare, ramasitele cremate sunt transferate intr-o punga de plastic si introduse intr-un recipient temporar sau intr-o urna de cremare, daca a fost selectata.

Desi cremarea este mult mai frecventa decat a fost acum cativa ani, multi oameni inca nu stiu exact ce se intampla atunci cand un corp este incinerat. Daca faceti aranjamente funerare pentru o persoana iubita, luati in considerare impartasirea acestui articol cu ​​alti membri ai familiei pentru a incepe discutia despre cremare.

Este posibil ca membrii familiei sa doreasca sa opteze pentru incinerarea decedatului, cand vor afla informatiile acestea despre procedura de incinerare umana.

related articles