HomeBlogDe ce ne place atat de mult sa dansam…

De ce ne place atat de mult sa dansam…

by David Rus
0 comment376 views

Dansand putem scapa de probleme si rutine si ne putem relaxa la ritmul muzicii.

Exista totul si totul in lume, iar asta o face distractiva, nu-i asa? Sa ne concentram pe ceva ce unii dintre noi se bucura si suntem surprinsi ca altii nu considera ca este atat de distractiv. Vorbim despre dans si am fost surprinsi sa gasim o varietate de explicatii comune pentru motivul pentru care oamenilor le place sa danseze.

Ne place… Si tie, iti place sa dansezi?

De ce ne place sa dansam?

Nu exista nici o explicatie stiintifica pentru motivul pentru care ne place sa dansam, cu toate acestea mai jos va prezentam cateva dintre motivele pentru care dansul ne-ar putea placea.

  • Nu e nimic ciudat la unii carora nu le place sa danseze. E normal, altora nu le place, de exemplu, baschetul. Exista multe motive curioase ca, probabil, mai mult de unul va gasi coincidenta si altele nu vor parea atat de rezonabil.
  • Dansam ca un ritual de imperechere, ceva ce facem fara sa ne gandim, atunci cand suntem atrasi de cineva, ne place apropierea care ne permite sa dansam impletita si chiar daca nu este unul dintre acele dansuri, doar atingandu-le mana, poate fi realizata printr-un pretext precum dansul.
  • O facem pentru ca provoaca senzatii placute de relaxare. Ne place sa ne simtim relaxati, iar cu dansul uitam de rutina zilnica a zilelor noastre, sa ne lasam purtati de sunetul muzicii care ne place si de miscarile dansului, departe de tot si concentrati pe muzica.
  • De asemenea, pentru ca este un exercitiu bun. Multi au gasit beneficiile fizice ale faptului ca suntem purtati de o sesiune de dans si este adevarat, cu dansul ca si in cazul caloriilor de inot sunt arse si putem ramane in forma.
  • Si am dansat instinctiv. Cel putin asta spun articolele de acest gen, care incearca sa determine neurostiinta dansului. Instinctul nostru de a dansa ar putea fi pentru ca este una dintre primele activitati pe care omul le-a dezvoltat atunci cand a format primele grupuri si triburi. Oamenii preistorici au facut mai mult decat sa vaneze, sa adune sau sa tina focul aprins. Dansul a avut dintotdeauna o componenta initiatica si rituala.

Chiar si dupa tot ce s-a spus, indiferent de ce dansam, este unul dintre acele lucruri care ne bucura si ne mentine entuziasmati, precum si o modalitate de evadare. Dansam dupa traditie si pentru ca face parte din ritualurile festive ale tuturor culturilor

De ce dansezi? Fiecare are motivele lui, indiferent de ceea ce sunt. Nu crezi? Discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti indoieli cu privire la posibilitatea de a dansa sau nu.

Dansul modern nu poate fi definit sau descris intr-un singur mod, un dans energic si relaxant, care te va mentine in forma.

De ce oamenilor le place sa danseze atat de mult? Senzatii, emotii si alte motive.

In multe scoli de dans vedem succesul cursurilor de dans si ne-am oprit sa ne gandim pentru o clipa: De ce ne place atat de mult sa dansam?

E greu de explicat cum e sa dansezi, iar daca cineva caruia nu-i place sa danseze (pentru ca nu l-a incercat niciodata) ar intreba pe cineva caruia ii place sa danseze „De ce o faci?”, s-ar putea sa aiba probleme in a enumera lista beneficiilor pe care le aduce.

Din experienta ca profesori de multe stiluri de dans, vom incerca sa analizam beneficiile pe care dansul le produce intr-o persoana. Sa mergem acolo.

Intareste personalitatea

Daca alegi tipul de dans care te reprezinta cel mai bine, acesta te poate ajuta sa iti exprimi toate acele emotii si sentimente pe care le porti in interior, reafirmandu-ti personalitatea si fara a avea sentimentul de a tine ceva in tine.

Stilurile de dans sunt foarte diverse: dans contemporan, hip hop, tap, flamenco, pole dance, cabaret… si multe altele!

Exista practic un dans ideal pentru fiecare tip de persoana, iar acest lucru nu este o coincidenta, tipurile existente de dans au fost create pe masura ce personalitatea oamenilor a fost definita si grupata in profiluri similare.

De exemplu, pentru persoanele mai dinamice si active hip hop-ul este ideal, pentru persoanele mai silentioase si mai clasice exista dans mai domol, pentru persoanele cu mai multa energie exista dans flamenco, etc…

Acest lucru nu exclude faptul ca o persoana poate dansa doar un singur tip de dans, dimpotriva, o persoana care danseaza (si ii place sa o faca) mai multe tipuri de dansuri, poate avea o personalitate mai bogata si mai variata.

Limba de circulatie internationala

Dansul poate fi considerat o limba de circulatie internationala. In antichitate a fost un instrument de a uni culturile cu limbi diferite, ce mai bine decat atat pentru a defini ceea ce este.

Este curios cum un dans poate exprima atat de mult: bucurie, tristete, traditie, tehnica, conditie fizica, unire, sincronizare…

Indiferent unde te duci in lume, dansul poti vorbi aceeasi limba ca oricine altcineva.

related articles