HomeBlogDiagnostic pentru modificările țesuturilor glandelor mamare la femei

Diagnostic pentru modificările țesuturilor glandelor mamare la femei

by David Rus
0 comment446 views

Ecografia glandei mamare cu elastografie în Cluj de înaltă calitate, face posibilă diferențierea leziunilor vasculare benigne mici cu scanare duplex – chisturi groase și fibroadenoame cu dimensiuni cuprinse între 5 și 10 mm. 

Pentru a diagnostica modificările țesuturilor glandelor mamare la femei, centrul specializat Medimages folosește una dintre cele mai moderne și promițătoare tehnologii în diagnosticul cu ultrasunete – elastografia.

În prezent, este dificil să îți imaginezi îngrijiri medicale de calitate fără diagnostic și tratament, folosind cele mai noi dezvoltări în tehnologia medicală. Tehnologia medicală modernă se dezvoltă în aceeași direcție ca și evoluția omenirii. 

Viteza de dezvoltare crește în fiecare deceniu: limitele vizibilului se extind, microstructurile au devenit disponibile, procedurile de rutină sunt simplificate și automatizate, inteligența umană este combinată cu cele mai noi tehnologii informatice. În activitatea medicilor, un loc din ce în ce mai mare este ocupat de echipamente sofisticate, care sunt acum din ce în ce mai dotate cu centre medicale, de diagnostic și reabilitare.

Cele mai noi echipamente cu ultrasunete utilizează tehnologii inovatoare multi-fascicul și elastografie pentru a oferi imagini de foarte mare precizie. Medicina pătrunde continuu în lumea nano: stăpânește metode unice de vizualizare a celor mai mici elemente.

Ce este Elastografia?

Elastografia  este o tehnică de imagistică medicală (grafică) capabilă să cuantifice și să afișeze proprietățile elastice și rigiditatea țesuturilor moi.  Elastografia cu ultrasunete  este o tehnologie modernă, destul de nouă și mai precisă de diagnosticare cu ultrasunete, care face posibilă evaluarea rigidității și elasticității țesuturilor. 

Efectuarea diagnosticului cu elastografie oferă o creștere a eficacității diagnosticării nodulilor și formațiunilor nodulare, precum și a altor procese dureroase în curs de dezvoltare. 

Când este necesară diagnosticarea cu elastografie?

Elastografia este utilizată pentru a studia diferite boli care sunt însoțite de modificări volumetrice în structura țesuturilor și a diferitelor organe. 

Această metodă poate fi utilizată pentru a obține informații diagnostice de bază și suplimentare și pentru a ghida biopsia sau, din ce în ce mai mult, pentru a o înlocui complet.

Cum funcţionează?

Țesuturile sănătoase și bolnave au rigiditate diferită. Diagnosticul cu ultrasunete cu elastografie (ultrasunete cu elastografie) afișează proprietăți elastice și rigiditate a țesuturilor. Informațiile despre elasticitatea țesuturilor oferă o idee despre prezența și starea bolii. 

Tumorile canceroase sunt aproape întotdeauna mai dure decât țesutul înconjurător; un ficat bolnav este mai dur decât unul sănătos. Metoda se bazează pe capacitatea undelor ultrasonice de a pătrunde în țesuturile corpului. Ecografia se deplasează mai repede prin țesuturile mai dure decât țesuturile mai moi. 

Elastografia se efectuează cu ultrasunete, și acest dispozitiv este capabil să determine densitatea țesutului. Un program special analizează datele obținute și le afișează pe ecran. 

În funcție de elasticitate, țesuturile sunt vopsite în diferite culori, astfel încât medicul vede o imagine color. Se pare că, de fapt, medicul simte pacientul cu ultrasunete. Această metodă permite cu o precizie ridicată de până la 95% să determine prezența modificărilor în modificările volumetrice, dimensiunea, natura și locația lor.

Elastografia nu are contraindicații absolute. O astfel de examinare a glandelor mamare este permisă să fie efectuată la fetele adolescente și femeile însărcinate.

related articles