HomeBlogIata cele mai importante avantaje ale benzilor led si cum le poti folosi in casa ta

Iata cele mai importante avantaje ale benzilor led si cum le poti folosi in casa ta

by David Rus
0 comment683 views

Benzile cu LED sunt unul dintre cele mai populare tipuri de iluminat decorativ. Montate, de exemplu, in jurul perimetrului tavanului, creeaza un efect de iluminare excelent si colorat. Benzile LED sunt, de asemenea, caracterizate prin durabilitate si consum redus de energie , ceea ce le face o solutie foarte economica.

Iluminat dormitor cu banda LED

Probabil fiecare om este constient de importanta iluminarii corespunzatoare a camerelor in care se odihneste. Iluminatul din dormitor ar trebui sa te ajute sa te relaxezi si sa te linistesti dupa o zi lunga si grea de munca. 

Cea mai usoara modalitate de a crea o atmosfera intima in dormitor este folosirea unui kit banda led. Benzi cu LED-uri pot fi amplasate langa tavanul suspendat. O astfel de iluminare nu va fi la fel de intensa ca o lampa traditionala, dar datorita ei vei castiga o atmosfera mai confortabila. LED-urile de tavan au un alt avantaj – vor face dormitorul sa para mai inalt.

Datorita benzilor cu LED-uri, poti evidentia si mobilierul si colturile care nu sunt accesibile de la principalele surse de lumina. Dimensiunea redusa a LED-urilor iti permite sa le montezi practic in orice loc la care te poti gandi. Prin evidentierea elementelor selectate ale interiorului, poti crea un efect tridimensional, iar amenajarea unui dormitor cu un perete luminat va mari vizual interiorul.

Iluminatul cu LED din dulap se va dovedi a fi de neinlocuit atunci cand te grabesti sa iti cauti rochia sau camasa preferata pentru serviciu. 

Cum sa alegi o banda LED?

Atunci cand alegi benzi cu LED-uri, trebuie sa te ghidezi in primul rand dupa parametrii de iluminare. Benzile LED ar trebui verificate in termeni de:

  • tipul de LED-uri utilizate – LED-urile standard SMD 3528 sunt suficiente pentru iluminatul decorativ. In situatia in care vrei o lumina mult mai stralucitoare, ar trebui sa folosesti 5050 de LED-uri, care sunt de aproximativ 3 ori mai stralucitoare;
  • culoare deschisa – LED-urile pot fi unice sau multicolore. Daca banda este echipata suplimentar cu o telecomanda, culoarea diodei poate fi schimbata liber;
  • Densitatea LED-ului – pot exista 30, 60 sau 120 de LED-uri pe un contor rulant al benzii. Numarul de LED-uri utilizate are un impact asupra calitatii luminii obtinute;
  • consum de energie – cu cat lampa este mai stralucitoare, cu atat este mai mare consumul de energie;
  • lungimi de benzi – benzile LED standard au o lungime de 5 metri si pot fi combinate in mod liber intre ele.

Atunci cand alegi o banda cu LED-uri, ar trebui sa fii atent, de asemenea, daca banda are aprobarile de siguranta corespunzatoare. Cele mai populare dintre ele includ Aprobari CE si ROHS. Merita, de asemenea, sa alegi benzi de buna calitate. Benzile LED de calitate scazuta, in ciuda pretului mai mic, se vor arde mai repede sau calitatea iluminarii lor se va deteriora.

Iluminarea cu LED – avantaje

LED-urile au aparut pe piata relativ recent si au castigat rapid o popularitate imensa. Nu este de mirare, deoarece iluminatul cu LED-uri are multe avantaje:

  • datorita dimensiunilor reduse, LED-urile pot fi instalate practic oriunde;
  • Sursele de lumina LED consuma mult mai putina energie electrica comparativ cu becurile incandescente traditionale;
  • LED-urile lumineaza zeci de mii de ore, ceea ce inseamna ca nu numai ca sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decat becurile traditionale, dar au si o durata de viata mai lunga;
  • LED-urile nu contin substante nocive, nu emit radiatii ultraviolete si rosii si reduc emisia de dioxid de carbon, facandu-le mai ecologice.

Benzile LED sunt o idee excelenta pentru iluminatul decorativ cu economie de energie , datorita caruia vom obtine un efect de iluminare excelent si vom imbunatati calitatile interiorului.

related articles