HomeTelefoane MobileFotografierea cu Samsung Galaxy: sfaturi si trucuri

Fotografierea cu Samsung Galaxy: sfaturi si trucuri

by David Rus
0 comment460 views

 Daca doriti sa surprindeti un moment interesant foarte repede, nu mai aveti nevoie de o camera profesionala. Cand vine vorba de fotografie, modelele Samsung Galaxy sunt atat de bine echipate incat fotografiile se apropie uimitor de cele ale unei camere digitale sau SLR.

Acest lucru ofera un avantaj decisiv: deoarece aveti intotdeauna telefonul mobil, tot ce trebuie sa faceti este sa il scoateti din buzunar si sa fotografiati in momentul potrivit pentru a pastra amintirile pentru totdeauna. Va vom spune pe aceasta pagina cum puteti face fotografii impresionante cu un telefon Samsung.

SETARILE CORECTE ALE CAMEREI PENTRU SAMSUNG GALAXY

Cu smartphone-urile sale Galaxy, Samsung va ofera o gama larga de optiuni de inregistrare – sub diferite moduri de camera si setari de imagine de care puteti profita atunci cand faceti fotografii.

Reglati setarile camerei cat mai aproape posibil de subiectul fotografiat inainte de a face fotografia pentru a obtine cele mai bune rezultate. Printre altele, exista aceste moduri de camera:

  • MOD AUTOMAT
  • MOD DE NOAPTE
  • MOD HDR
  • MOD PROFESIONAL
  • MODUL PORTRET

Daca aveti putina experienta in fotografie, cel mai bine este sa alegeti „modul automat” si sa va bazati pe setarile automate ale telefonului mobil. In acest mod, setarile camerei si imaginii sunt adaptate automat la situatia respectiva, astfel incat sa nu trebuiasca sa reglati nimic singur. Acest mod este deja activat implicit pe smartphone-urile Samsung Galaxy.

Cu un Samsung Galaxy, nu toate modurile de camera disponibile sunt preinstalate din fabrica pentru a asigura performante bune. Dar nu va faceti griji, Samsung va ofera optiunea de a descarca manual modurile dezinstalate, gratuit. Puteti adauga cu usurinta setarile dorite in aplicatia camerei.

Practic, urmatoarele se aplica setarilor de imagine: incercati-o si familiarizati-va cu camera si modurile sale. Chiar daca sunteti mai putin priceputi la fotografie, veti observa rapid ce setari utilizati pentru a face cele mai bune fotografii si ce moduri sunt potrivite pentru ideile pe care le aveti.

Experimentati cu timpii de expunere si diafragme, de exemplu, astfel incat sa obtineti o senzatie buna pentru conditiile de iluminare potrivite pe termen lung.

Toate modelele Samsung Galaxy se bazeaza pe camere de ultima generatie, care fac ca fiecare instantaneu sa arate profesional.

Fotografia este arta si arta este intotdeauna in ochiul privitorului. Cu toate acestea, exista cateva trucuri si reguli nescrise atunci cand faceti fotografii. Bineinteles, regulile de baza ale fotografiei nu se aplica doar camerelor profesionale, ci pot fi implementate cu usurinta cu smartphone-ul  Samsung Galaxy.

Ganditi-va la modul in care doriti sa pozitionati elementele individuale ale imaginii. Pentru o fotografie de succes, conteaza nu doar motivul din prim-plan, ci si fundalul. Ce elemente arata bine in fundal si care elemente perturba imaginea de ansamblu?

Ar trebui ca fundalul sa fie clar vizibil sau sa fie incetosat artistic? Ganditi-va la aceste intrebari in avans, astfel incat sa aveti o idee cat mai clara cu privire la cum va arata rezultatul final.

Pentru portrete, veti obtine cel mai bun rezultat atunci cand persoana se afla in centrul imaginii. Acest principiu provine din pictura clasica – priviti picturile familiare ca un ghid, cum ar fi Mona Lisa.

Fata nu trebuie sa fie exact in mijlocul imaginii, ci mai degraba in zona superioara. In plus, portretele sunt mai eficiente daca luati persoana usor din lateral decat din fata. Incercati diferite perspective aici.

related articles