HomeFrumuseteÎngrijirea corectă a părului gras

Îngrijirea corectă a părului gras

by David Rus
0 comment415 views

Oricât de mult și-ai dori doamnele sau domnișoarele un păr frumos și sănătos, acest lucru este destul de greu de obținut. Multe dintre ele se plâng de o podoabă capilară care se îngrașă foarte repede, ceea ce înseamnă că în multe zile coafura lor va fi o coadă de cal și atât.

Din fericire, există și soluții, iar specialiștii în domeniu au fost de acord să ne împărtășească unele trucuri de îngrijire a părului gras, pentru ca acesta să arate perfect de fiecare dată.

Spală-te pe cap în mod corect

Nu există absolut nicio legătură între spălatul des pe cap și secreția suplimentară de sebum care îți îngrașă firul de păr. De aceea, spală-te ori de câte ori este necesar, dar nu uita să îți alegi cu atenție șamponul pe care îl vei folosi.

O sugestie ar fi un șampon Londa Professional Intensive Cleanser, care va remedia multe dintre problemele tale cu podoaba capilară cu tendințe de îngrășare. De asemenea, și șamponul solid este o opțiune bună pentru tine.

Clătește bine părul

Clătirea corectă și eficientă a părului după spălare te ajută să nu ai părul gras. Pentru o mai mare eficiență, folosește două linguri de oțet la doi litri de apă și vei vedea diferența.

Măști hidratante

Potrivit specialiștilor în domeniu, niște măști hidratante sunt chiar indicate în cazul tău. Apelează tot la cosmetice Londa Professional deoarece sunt de calitate superioară și își fac foarte bine treaba. De preferat ar fi ca aceste măști să fie aplicate măcar o dată pe săptămână, pentru ca părul să se mențină perfect hidratat.

Spală pieptănul sau peria după utilizare

Nu îți peria părul în exces și nu uita să speli pieptănul sau peria după fiecare utilizare. În caz contrar, grăsimea de pe acestea ajunge din nou pe păr, îngrășându-l din nou.

Alege o coafură simplă

Atunci când ai un păr cu tendință de îngrășare, coafurile complicate nu sunt potrivite pentru tine. De aceea, alege una care să fie ușor de întreținut, cel puțin până reușești să îți rezolvi problemele.

Părul până la umeri, tuns bob sau chiar mai scurt sunt cele indicate, deoarece îți permit să îți îngrijești mai ușor podoaba capilară.

Lămâie în apa de clătit

Un truc foarte eficient este și stoarcerea unei jumătăți de lămâie în ultima apă cu care te clătești pe păr. Are un efect benefic asupra firului de păr, care nu se va mai îngrășa atât de repede. Încearcă și tu!

Discută cu un specialist!

Dacă nu știi ce măsuri să mai iei și nimic pare să nu funcționeze în cazul tău, o idee bună este să discuți cu un specialist în styling. Acesta îți va mai oferi câteva idei care se pot dovedi eficiente.

De asemenea, nu uita să faci și unele schimbări în stilul alimentar, să renunți la grăsimile nesănătoase, prăjeli, fast-food sau multe dulciuri din comerț. Chiar dacă nu crezi, să știi că sănătatea părului tău depinde foarte mult și de modul în care te alimentezi, așa că fă acum o schimbare și recapătă-ți frumusețea părului!

related articles