HomeBlogLocatii de vacanta linistite din toata lumea

Locatii de vacanta linistite din toata lumea

by David Rus
0 comment305 views

Daca sunteti in cautarea unei vacante linistite in aceasta perioada, indepartati-va de aglomeratia innebunitoare si explorati cateva dintre bijuteriile ascunse ale lumii.

Am enumerat mai jos cateva dintre cele mai linistite locuri pentru care puteti opta in cazul urmatoarei vacante. In conditiile in care stresul de la locul de munca si din viata de zi cu zi ne afecteaza mai mult ca niciodata, nu este neobisnuit ca oamenii sa caute modalitati de relaxare in timpul liber.

Pentru unii, acest lucru implica luarea unei vacante si explorarea lumii. Cititi mai departe pentru a descoperi mai multe despre diferitele tipuri de vacante disponibile si despre cum puteti gasi acea escapada perfecta, iar pe Framey.io aveti ocazia de a descoperi si alte informatii necesare pentru o vacanta reusita din toate punctele de vedere.

Situri din patrimoniul mondial UNESCO

Acestea sunt locuri care au fost selectate ca avand o importanta culturala, sociala si/sau ecologica. Aceste situri sunt adesea indepartate si pot fi mai putin aglomerate decat alte destinatii populare. In plus, aceste situri sunt adesea foarte linistite datorita vechimii lor – multe dintre ele au sute de ani si au fost mult timp libere de zgomotul vietii de zi cu zi. Iata cateva exemple de situri din Patrimoniul Mondial UNESCO:

– Piramidele din Egipt – Piramidele sunt unul dintre cele mai faimoase situri din Egipt – dar sunt si unul dintre cele mai linistite. Aceste structuri antice sunt situate departe de viata urbana moderna si sunt adesea mult mai putin aglomerate decat alte locuri populare din tara.

– Templele din Cambodgia – Templele din Cambodgia sunt unele dintre cele mai frumoase locuri din Asia de sud-est, dar si unele dintre cele mai linistite. Acestea sunt situate in locuri care nu sunt la fel de populare ca plajele din apropiere si, ca urmare, sunt adesea mult mai linistite.

– Traseul Inca din Peru – Traseul Inca este unul dintre cele mai faimoase trasee din lume, dar ramane totusi linistit. Situat la mare altitudine, este departe de statiunile balneare din apropiere si, prin urmare, este adesea mai linistit.

Parcuri nationale

Aceste parcuri sunt zone uriase de peisaje naturale protejate. Adesea au un nivel ridicat de biodiversitate si sunt zone in care este usor sa gasesti liniste si pace. Parcurile nationale sunt adesea departe de zonele construite, astfel incat nu exista prea mult zgomot – si sunt, de asemenea, adesea lipsite si de zgomotul traficului. Iata cateva exemple de parcuri nationale:

– Yellowstone – Yellowstone este unul dintre cele mai faimoase parcuri din Statele Unite si gazduieste paduri frumoase si o fauna uimitoare. Este, de asemenea, unul dintre cele mai linistite locuri din aceasta tara, datorita distantei fata de marile orase.

– Muntii Albastri – Muntii Albastri sunt unul dintre cele mai faimoase parcuri nationale din Australia si sunt, de asemenea, unele dintre cele mai putin aglomerate. Se afla in afara marilor orase si sunt usor de accesat.

– Torres del Paine – Torres del Paine este unul dintre cele mai frumoase locuri din Chile si este adesea mai putin aglomerat decat alte destinatii din apropiere. Este un loc care merita vizitat daca sunteti in cautarea unui loc linistit pentru a va relaxa.

related articles