HomeBlogCare sunt beneficiile dansului pentru sanatatea fizica si mentala?

Care sunt beneficiile dansului pentru sanatatea fizica si mentala?

by David Rus
0 comment141 views

Beneficiile dansului pentru sanatatea mentala si fizica sunt numeroase si este, de asemenea, o activitate economica care poate fi practicata cu usurinta. Nu numai ca ajuta la a-ti face prieteni si a socializa, dar are efecte pozitive la nivelul creierului.

Exista din ce in ce mai multe cursuri de dans extracurricular, exista din ce in ce mai multe academii pentru formarea dansului si de fiecare data exista o incercare de a promova mai mult interes pentru dans, prin spectacole, auditii, spectacole, musicaluri… DanceVision.ro este locul in care poti invata sa dansezi. 

Dupa cum putem vedea incetul cu incetul, practica exercitiilor fizice este promovata prin dans, de la cei mai tineri la cei mai adulti. Indiferent cine esti, cati ani ai, doar dorinta de a invata, de a te bucura de senzatia de muzica pentru a putea dezvolta o coregrafie in miile de stiluri de dans care exista astazi.

Dansul ofera o multitudine de beneficii pe care le vom dezvolta mai tarziu, dar un aspect important pe care trebuie sa-l acordam o atentie deosebita sunt valorile si competentele transversale transferate.

Am vazut adolescenti care inainte de a iesi la petrecere au mers la dans si care au sacrificat o iesire a prietenilor pentru studii, vorbim despre oameni deosebit de responsabili in sarcinile lor.

Dansul iti ofera o disciplina care te invata neintentionat valori de responsabilitate, ambitie si vointa cu care o alta disciplina nu se poate lauda cu ea.

Ce stiluri de dans sunt benefice?

Exista mai multe stiluri de dans de unde sa alegi, fiecare cu tehnica proprie. Vom numara unele dintre cele mai populare, cu intentia de a trezi in tine o curiozitate in fata stilului care te atrage cel mai mult.

 • Balet. Acest stil de dans se concentreaza pe forta, tehnica si flexibilitate.
 • Dansul in sala de bal. Este o serie de stiluri dansate ca un cuplu, cum ar fi vals, leagan, foxtrot, rumba si tango.
 • Dans din buric. Originar din Orientul Mijlociu, axat pe miscarea soldului.
 • Hip-hop. Interpretat mai ales la muzica hip-hop, acest stil de dans urban poate implica popping, blocare si freestyle.
 • Jazz. Un stil de dans de mare energie, care implica lovituri, sarituri si filare la ritmul muzicii. Si tehnica clasica inalta.
 • Dans senzual. A devenit din ce in ce mai popular ca o forma de exercitiu. Implica dans senzual cu un pol vertical si necesita rezistenta musculara, coordonare si rezistenta
  Superioara si inferioara a corpului.
 • Dans latino. Implica un amestec de influente din Caraibe, America Latina si Africa; salsa este in mod normal un partener de dans si pune accentul pe ritmuri si
  Senzualitate.
 • Dans in perechi. Un tip de dans popular in care patru cupluri danseaza intr-un model patrat, miscandu-se in jurul celuilalt si schimbandu-si partenerii.

Odata ce ai vazut ce tipuri de dans exista, este esential sa stii ca vei practica un exercitiu care iti va aduce mai mult decat te asteptai.

Beneficii psihologice pe care ni le poate aduce dansul

Socializare

Este o activitate cu adevarat sociala. Interactionezi cu oameni noi, care fac o activitate comuna cu acelasi scop care este sa te distrezi, sa inveti si sa dansezi, creand o atmosfera buna.

Din experienta noastra, cei mai apropiati prieteni sunt cei cunoscuti in mediul dansului. Traiesti experiente, spectacole, care genereaza o coeziune de grup, pe care, de exemplu, nu o vei gasi in alt loc.

Imbunatateste increderea in sine

Pe masura ce incepi sa inveti pasi noi, coregrafia si te simti dominata va fi momentul in care te bucuri de dans- este cheia sa te simti mai increzator in tine si sa poti arata ca domini situatia.

Reduce stresul

Dansul elibereaza hormoni si neurotransmitatori din creier tipici placerii (dopamina) si energie (adrenalina si noradrenalina). Acest lucru va va face sa va gasiti clar, vesel si care doresc sa repete dupa o sesiune de dans.

Este un antidepresiv

Dansul ne ridica starea de spirit prin ridicarea nivelului nostru de endorfina. Aceasta este ceea ce ne permite sa vindecam stresul si depresia, doi dintre cei mai mari dusmani ai sistemului nostru imunitar dand un sentiment de bunastare.

Swing- dance este cel mai bun pentru stimularea starea ta de spirit, asa cum se face cu un partener.

Conform studiilor efectuate in diferite reviste de Medicina, s-a stabilit ca dansul ajuta memoria si previne dementa. Doar prin faptul ca trebuie sa va amintiti coregrafiile pe care le exercitati, va veti simti mai bine.

 Este dovedit ca aerobicul inverseaza pierderea de volum in partea hipocampus a creierului care controleaza memoria, deci este capabila sa creasca memoria. Dansul este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a te scuti de stres mental.

International din punct de vedere cultural

Dansul nu are bariere culturale. Oameni din intreaga lume, cu ideologii diferite, se aduna pe ringul de dans.

related articles