HomeSanatateMetamorfozarea terapiei pentru rezolvarea problemelor la nivel mental

Metamorfozarea terapiei pentru rezolvarea problemelor la nivel mental

by David Rus
0 comment278 views

Exacerbarea unor frici, tristetea profunda resimtita sau chiar succesiunea unor stari de dispozitie redusa te pot afecta si pe tine dar si pe oamenii din jurul tau. In mare parte a situatiilor starile depresive sunt intense si afecteaza intreaga planificare a timpului, de la cel dedicat muncii si pana la recreere.

Factorii declansatori ai depresiei sunt multiplii si sunt apreciati in functie de comportamentul persoanei in cauza, de modul in care aceasta relationeaza si se raporteaza la lume. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator in ceea ce priveste depresia este reprezentat de constientizarea acesteia.

Multe persoane considera ca nu sufera de aceasta boala si prin urmare, evita ajutorul de specialitate. Desi solutia finala este ca tu sa apelezi la terapie depresie Cluj pentru a-ti recapata starea de bine, trebuie ca in prima instanta sa identifici simptomele depresiei si modul in care aceasta isi face progresiv aparitia in viata ta.

Cum identificam la timp formele de dispozitie ale instalarii depresiei

De la o persoana la alta formele si simptomele depresiei pot diferi. Insa, pentru a putea fi si mai precisi in delimitarea depresiei de alte tipuri de indispozitie, specialistii din aceasta arie mentioneaza cu precadere cateva elemente.

Printre acestea se numara permanenta unei stari de dispozitie proasta, o viziune limitata sau negativa asupra viitorului, reducerea stimei de sine si asumarea vinovatiei si pentru cele mai neinsemnate momente, plans si dorinta de singuratate, anxietate si dificultatea de a lua o decizie pentru schimbarea starii.

Daca toate acestea se produc la nivel mental, la modul in care propria persoana se raporteaza la sine si la ceilalti, la toate aceste simptome se mai adauga si fluctuatiile de crestere sau scadere in greutate, ameteala si dureri de cap, dureri asociate muschilor din tot corpul, constipatie si lipsa de energie. Delimitarea zonei de suferinta prin singuratate si evitarea prietenilor sau familiei sunt de altfel moduri de detectie a existentei depresiei.

Terapia: fizic in cabinet sau online?

Odata cu tranzitia unei palete largi de activitati in mediul online si terapia s-a adaptat noilor contexte. Pentru a fi aproape chiar si de pacientii care nu locuiesc in Cluj sau proximitate, terapia specialistilor isi propune sa vina in ajutorul oamenilor prin intermediul platformelor specifice de conectivitate. Astfel, chiar din confortul propriei case poti si tu urma o terapie pentru a-ti regasi echilibrul interior si pentru a depasi depresia.

Este foarte important ca pana la terapie sa poti constientiza existenta depresiei. Cauzele acesteia pot fluctua de la o persoana la alta si sunt in general de trei mari tipuri: biologici, psihologici si sociali. In tot acest complex personalitatea, antecedentele familiale dar si dezvoltarea in timpul copilariei joaca un rol fundamental.

Sanatatea ta poate fi delimitata in doua mari arii de referinta: cea mintala si implicit, cea asociata organismului si componentelor acestuia. Pentru o armonizare perfecta este vital ca tu sa tii cont de ambele arii, indiferent de probelemele pe care le intampini. Desi in viata tindem sa fim superficiali atat cu cei din jur cat si cu noi insine, constientizarea depresiei te poate duce catre solutia optima si anume, asistenta specialistilor.

related articles