HomeBlogPentru ce este o ecografie mamara?

Pentru ce este o ecografie mamara?

by David Rus
0 comment464 views

Ecografia mamara nu este un test de screening pentru cancerul de san de prim ordin. Acest test este recomandat inainte de o mamografie. Ecografia este o tehnica de diagnostic care utilizeaza ultrasunetele pentru a forma o imagine a structurii sanilor.

Ultrasunetele folosesc ultrasunete, nu raze X

Cand efectuam o ecografie, folosim ultrasunete care sunt inofensive si pot fi utilizate in siguranta. De exemplu, la o femeie gravida nu se pot utiliza raze X sau scanerul: in schimb, nu exista nicio problema cu ultrasunetele. Este un test care serveste la completarea informatiilor pe care ni le-a dat mamografia si ne permite sa distingem leziunile solide de cele lichide (chisturi). De asemenea, ne permite sa detectam cancerele de san care nu sunt vizibile cu usurinta. Este o tehnica excelenta pentru indrumarea medicului atunci cand efectueaza biopsii mamare.

Care este testul?

Ecografia se efectueaza cu femeia intinsa pe un pat. Medicul plaseaza o cantitate mica de gel la nivelul sanului, iar radiologul va plasa un traductor care se va deplasa pentru a obtine imaginile dorite. Aceasta procedura nu doare si dureaza aproximativ 30 de minute. Acest test nu necesita nici o pregatire prealabila. Pacientul poate lua medicamentele obisnuite in aceeasi zi si nu este necesar sa se abtina de la mancare.

Cand este indicata ecografia mamara?

Ecografia mamara este unul dintre testele de diagnostic care sunt efectuate in mod obisnuit. Acesta este de obicei folosit ca adjuvant la mamografie pentru studiul de

  • Cancerul de san
  • Noduli mamari
  • Chisturile mamare
  • Cum sa va pregatiti pentru o ecografie mamara
  • Inainte de a face o ecografie mamara, evita deodorantul

 Iata aici mai multe detalii despre o ecografie sani Cluj .

Cancerul de san este cel mai diagnosticat la femei. Detectarea acestuia la timp este vitala, astfel incat tratamentul sa fie mai eficient si sansele de depasire sa fie mai mari. O mamografie sau o ecografie mamara este foarte importanta pentru a detecta modificarile mamare.

Daca medicul ginecolog v-a recomandat sa faceti o ecografie mamara, exista anumite lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de a fi supus testului. Va spunem cum sa va pregatiti pentru acest test medical.

Pentru ce este o ecografie mamara?

O ecografie mamara este folosita pentru a vedea interiorul pieptului. Imaginile obtinute permit vizualizarea structurii si a miscarilor interioare.

Acest tip de ultrasunete permite detectarea leziunilor din interiorul sanului. Este tipul de test pe care medicii recomanda sa-l faca atunci cand pacientul detecteaza un nodul in piept. Permite diferentierea daca acesta este un chist sau daca este o tumoare si, in acest caz, daca este benign sau malign.

In orice caz, exista unele tipuri de cancer care nu pot fi vazute cu acest test medical, deci este necesar sa-l completati cualtele. Atunci cand exista probleme dense ale sanilor, se fac si mamografii pentru a analiza leziunile.

Ecografia mamara este adesea folosita ca o analiza complementara mamografiei pentru a obtine imagini ale interiorului sanului. Cand rezultatele ambelor sunt incrucisate, se obtine o informatie mai completa a starii sanului si astfel se poate pune un diagnostic corect.

related articles