HomeBlogStiati ca Vanessa Youness Amal s-a vindecat de o boala incurabila?

Stiati ca Vanessa Youness Amal s-a vindecat de o boala incurabila?

by David Rus
0 comment348 views

Pentru multi tineri, perioada studentiei reprezinta cea mai frumoasa etapa a vietii, pentru ca termina studiile si incep o cariera mult visata. Incep o noua etapa frumoasa a vietii, plina de provocari si obiective indraznete.

Pentru Vanessa Youness Amal insa, lucrurile au stat total diferit, dat fiind faptul ca pe cand avea doar 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, a aflat ca sufera de scleroza multipla.

Scleroza multipla (SM) este o afectiune care afecteaza creierul si maduva spinarii. Persoanelor care sufera de aceasta afectiune, acoperirea care le protejeaza nervii (mielina) este deteriorata. Din acest motiv, pacientii cu scleroza multipla se confrunta cu o serie de simptome, cum ar fi de exemplu vederea incetosata si probleme cu modul in care se misca. Scleroza multipla le poate afecta pacientilor insa, si gandirea si simturile.

Ce se intampla in SM?

Pentru a intelege ce se intampla in SM, este util sa intelegem cum functioneaza sistemul nervos central. O substanta numita mielina protejeaza fibrele nervoase din sistemul nervos central, ceea ce ajuta mesajele sa calatoreasca rapid si fara probleme intre creier si restul corpului.

In SM, sistemul imunitar, care in mod normal ajuta la combaterea infectiilor, confunda mielina cu un corp strain si o ataca. Acest lucru dauneaza mielinei si o indeparteaza de fibrele nervoase, usor sau complet, lasand cicatrici cunoscute sub numele de leziuni sau placi.

Aceasta deteriorare perturba mesajele care calatoresc de-a lungul fibrelor nervoase, ceea ce inseamna ca ele pot incetini, se pot distorsiona sau nu pot fi transmise deloc.

Pe langa pierderea mielinei, poate exista uneori si deteriorarea fibrelor nervoase reale. Aceasta afectare nervoasa este cea care determina cresterea dizabilitatii care pot aparea in timp.

Scleroza multipla are diferite simptome, care se manifesta diferit de la persoana la persoana. Unele simptome ale SM pot fi vazute sau auzite de cei din jurul nostru. Aceste simptome vizibile ale SM includ in mod obisnuit: pierderea echilibrului si ameteli, rigiditate sau spasme, probleme de vorbire si tremur.

Unele simptome ale SM nu pot fi vazute cu usurinta de nimeni altcineva. Acestea includ: durere, oboseala, probleme ale vezicii urinare, probleme intestinale, dificultate la inghitire sau probleme de vedere. Pentru unii oameni, SM are efect asupra memoriei, gandirii si emotiilor.

Dupa cum se poate vedea, scleroza multipla este o boala grea, iar cea mai proasta veste vine de-abia acum: nu are leac conform medicinei alopate.

Cu toate acestea insa, exista si miracole, iar Vanessa Youness Amal a dovedit acest lucru, reusind sa se vindece de aceasta boala fara leac, ajutata fiind de catre presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, nimeni altul decat doctorul Stefan Stangaciu, cel care i-a promis ca nu o va lasa sa ajunga intr-un carucior cu rotile.

Dat fiind faptul ca a urmat tratamentul recomandat de catre doctorul Stangaciu, Vanessa a reusit sa opreasca evolutia bolii, si sa isi vindece leziunile care au fost cauzate de scleroza.

Ea a infiintat Clinica Youness, Fundatia Youness si Fondul de investitii Youness, pentru a ajuta bolnavii de scleroza multipla sa se vindece.

A scris chiar si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, prin intermediul careia povesteste cum a invins SM.

related articles