HomeBlogTara in care Craciunul dureaza mai mult de patru luni

Tara in care Craciunul dureaza mai mult de patru luni

by David Rus
0 comment263 views

Dupa cum stii, Craciunul dureaza doar aproximativ doua saptamani, desi pregatirile si cumparaturile de cadouri si de brazi de Craciun artificiali se prelungesc cu cateva saptamani inainte de marile sarbatori.

Dar ceea ce poate nu stii este ca exista o tara in care Craciunul nu dureaza doua saptamani. Nici trei. Ci 4 luni. Vrei sa stii ce este? Si ce se intampla in tot acest timp? Atunci citeste mai departe.

Dureaza peste patru luni

De fapt, dureaza putin peste patru luni, deoarece se extinde si pana in prima saptamana a lunii ianuarie. Dar din septembrie este deja Craciunul.

Motivul este ca exista o traditie conform careia toate lunile care se termina cu “brie” tin de craciun Craciun, in asa fel incat septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie sa fie de Craciun. In acele saptamani, colindele, luminile de Craciun, atelierele si activitatile legate de festivitate nu sunt incadrate doar in doua saptamani, ci in cateva luni, facandu-i pe oameni sa se bucure.

Desi exista un motiv “intunecat”.

Imagineaza-ti pentru o clipa ca asta s-ar intampla in Romania. Adica ca in 1 septembrie incepe Craciunul. Am avea muzica de Craciun la radio; la televizor s-ar vorbi despre Craciun si ar incepe sa apara tot mai multe reclame cu jucarii care sa incurajeze achizitiile.

In centrele comerciale, ar imbraca magazinele cu cele mai bune haine, astfel incat oamenii sa vina sa le vada si, daca este posibil, sa fie incurajati sa-si faca si cumparaturile acolo.

Patru luni de cumparaturi… Stii cati bani ar putea fi cheltuiti daca Craciunul ar fi prelungit atat de mult? Ai cumpara un cadou pentru o persoana dar, in timp, ai crede ca nu este suficient unul singur si ai mai cumpara unul. Si inca unul. Si inca unul…

Craciunul este un eveniment foarte frumos, dar ai putea rezista patru luni in care cozile, cumparaturile de Craciun si alte situatii iti cauzeaza un stres continuu?

Care este acea tara?

Daca ai ajuns pana aici, cu siguranta ceea ce doresti sa afli ce tara a decis ca Craciunul trebuie sa fie sarbatorit timp de peste patru luni. Filipine este cea care a lansat aceasta initiativa si adevarul este ca populatiei i-a placut foarte mult ideea.

Gandeste-te la urmatoarele: Vorbim de o tara care are peste doua milioane de cetateni care au fost nevoiti sa plece la munca in strainatate, pentru ca acolo nu prea este de lucru si pentru ca este foarte greu sa gasesti un loc de munca decent. Asa ca faptul de a sarbatori Craciunul atat de mult le permite celor peste doua milioane sa se intoarca acasa si sa se bucure de cei dragi. Si, intamplator, fac si cumparaturi prin care imbunatatesc economia tarii.

Si acest lucru, dupa cum intuiesti, duce in timp la o crestere a economiei. Cu alte cuvinte, vorbim practic de o strategie de vanzari, nu atat de spiritul Craciunului, desi exista si asta.

In Filipine traieste peste 92% din populatia crestina, ceea ce inseamna ca aceste date sunt foarte importante si se identifica cu acea credinta crestina. Chiar mai mult decat in Italia, motiv pentru care ideea de a celebra aceasta festivitate cu mai mult timp a fost foarte bine primita.

Totusi, nu ar fi nerezonabil sa credem ca si la noi Craciunul incepe deja in noiembrie si ne “bombardeaza” cu reclame de Craciun ca sa nu uitam sa cumparam cadouri diverse. Apoi urmeaza goana, cozile, blocajele si altele… Tu ce crezi? Ai putea indura un Craciun de patru luni?

related articles