HomeBlogTipuri de scaune de luat masa: Cum sa poti alege cel mai bun scaun pentru casa ta

Tipuri de scaune de luat masa: Cum sa poti alege cel mai bun scaun pentru casa ta

by David Rus
0 comment350 views

Spatiul sufrageriei din casa este unul dintre preferate, prin urmare, alegerea mobilierului, cum ar fi scaunele de luat masa, nu este intotdeauna usoara. Pentru a face acest lucru, trebuie sa cunoasteti mai multe elemente, cum ar fi tipurile de scaune de luat masacare exista, caracteristicile, materialele, stilurile si desenele lor; pentru a alege scaunele de luat masa ideale pentru casa ta.

Prin urmare,  am compilat tot ce trebuie sa stiti, astfel incat sa puteti alege intre toate optiunile tipurilor de scaune de luat masa, care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra de spatiu, design si buget. In acest fel, veti putea proiecta o sala de mese perfecta pentru a putea sta cu prietenii si familia.

Ce sa cauti atunci cand alegi scaune de luat masa?

Atunci cand alegi scaune de luat masa, trebuie luate in considerare urmatoarele:

  • Confortul scaunelor este unul dintre elementele care este cel mai cautat atunci cand le alegeti. De la ergonomie si forma sa adecvata care se adapteaza bine corpului atunci cand sta asezat. In plus, trebuie sa luati in considerare spatarul si daca este cu sau fara brat. Astfel, poti alege intre scaune, fotolii sau scaune
  • Designul scaunelor de luat masa, care trebuie combinate cu masa de luat masa, pardoseala si placarea; precum si stilul decorativ, astfel incat totul sa fie armonizat si estetica sa nu se piarda. Acest lucru are, de asemenea, de a face cu culoarea,  material si forma.
  • Numarul de scaune de care aveti nevoie; de aceasta depinde spatiul disponibil in sala de mese, dimensiunile si forma mesei sau a bucatariei, cum ar fi patrat, rotund, oval, dreptunghiular. De fapt, se recomanda sa existe o distanta intre 50 si 60 cm intre fiecare scaun.
  • Scaune diferite sau egale; puteti alege culori diferite, dar acelasi design; sau poate, modele diferite si culori egale, precum si combinarea materialelor. Totul va depinde de stilul decorativ al casei tale.
  • Inaltimea scaunelor, acestea ar trebui sa mearga in functie de inaltimea mesei, deoarece in momentul consumului de feluri de mancare nu ar trebui sa fie atat de aproape sau atat de departe de cina. Aici influenteaza si daca scaunul are sau nu spatar, datorita masurarii inaltimii spatarului.
  • Un alt aspect sunt picioarele scaunului si masa din sufragerie sau bucatarie. Acest lucru depinde, de asemenea, de tipul de scaun pe care sa-l alegeti, astfel incat sa nu deranjeze atunci cand stati la masa.

Scaune de luat masa in functie de materialul de elaborare

Daca doriti sa alegeti cele mai bune scaune pentru sufrageria dvs., trebuie sa distingeti diferitele tipuri in functie de material; calitatea si rezistenta scaunelor depind de acest lucru.

Scaune din lemn

Considerati ca este cel mai rezistent si durabil; Ele sunt, de asemenea, combinate cu alte materiale in cazul in care lemnul este structura sau complementul intr-un scaun metalic. Pe de alta parte, se adapteaza stilului modern, rustic, minimalist sau contemporan pastrand mereu eleganta.

Forjare sau scaune metalice

Sunt modele moderne, industriale sau contemporane. De fapt, ele pot fi combinate cu alte materiale, cum ar fi lemnul sau tapiteria, lasand doar structura metalica. Pe de alta parte, se combina perfect cu mesele din lemn sau cu blatul din sticla. De asemenea, ele sunt rezistente, desi cele de fier forjat sunt mai grele decat scaunele metalice.

Scaune din fibra naturala

Fibrele naturale pot fi bambus, rachita, canepa sau ratan; si, desi sunt preferate pentru spatii in aer liber, cum ar fi terase si gradini, ele pot fi folosite pentru sala de mese oferind un stil minimalist chic si natural.

Scaune din plastic (ABS) sau rasina

Total modern si avangardist; care va permit sa va jucati cu formele designului si culorilor, facandu-le mai atractive.

De asemenea, sunt rezistente si usoare, precum si usor de curatat, ceea ce le face ideale atunci cand aveti copii in casa. Domicilio.ro este magazinul perfect pentru a gasi articole pentru casa.

Scaune tapitate

Sunt scaune confortabile si se adapteaza la diferite stiluri de decorare. Mai presus de toate, pentru ca puteti alege materialul textil pentru a le tapita, inclusiv piele sau piele. In plus, pentru a alege modele clasice, moderne, minimaliste, indraznete, printre altele.

Scaune de luat masa in functie de stilul decorativ

1.- Scaune moderne. Ele au bratele si spatarul care formeaza linii drepte, de fapt, combina materiale precum lemnul si metalul, de asemenea, pot avea tapiterie moderna cu culori izbitoare.

2.- Stil scaune vintage. Ele se caracterizeaza prin faptul ca au culori care dau aspectul trecerii timpului; iar daca sunt tapitate, textilele sunt imprimeuri pastelate sau albe. In plus, ele sunt linii curbe sau drepte.

3.- Stil scaune minimaliste. Culorile albe sau neutre, precum si lemnul aduc minimalistul in sufragerie. Pe de alta parte, desenele lor sunt linii drepte si foarte simple.

4.- Stil scaune clasice. Ele au particularitatea de a avea brate si picioare din lemn , sunt tapitate cu textile elegante, cum ar fi catifea si  au culori diferite.

related articles