HomeBlog3 idei fantastice de proiectare a piscinelor

3 idei fantastice de proiectare a piscinelor

by Livia Marian
0 comment320 views

Piscinele au existat de mult timp pe Pământ- cel puțin de acum 5000 de ani, conform descoperirilor arheologice. Deci, ce am vedea dacă am putea să ne întoarcem în timp și să participăm la o petrecere antică la piscină? Probabil multe dintre aceleași tipuri de activități pe care oamenii le practică și astăzi – înot, plajă, sărituri, îmbrățișări în piscină etc.

Dar, în ciuda faptului că elementele de bază ale utilizării unei piscine nu s-au schimbat prea mult de-a lungul anilor, în rest, totul este aproape integral modificat. Proiectarea bazinelor este în continuă evoluție pe baza noilor tehnologii, a tehnicilor de construcție îmbunătățite și a schimbărilor în preferințele consumatorilor. Dacă în legătura cu întrebarea „ cum construim o piscina din beton” ne lămuresc cei de la piscinepremium.ro, mai rămâne să discutăm designul piscinei tale de vis.

Dacă intenționezi să îți construiești o piscină care să reziste zece ani de azi înainte, ar fi înțelept din partea ta să mergi pe modele mai clasice, mai practice, pentru a nu te trezi peste câțiva ani că ai ales în prezent un design care atunci va fi foarte învechit și neinspirat. Totuși când vine vorba de „accesorizarea” piscinelor cu dispozitive inteligente nu face economii. Acestea, dacă sunt de calitate își vor scoate banii în timp.

Iată trei idei de proiectare a bazinelor pe care să le ai în vedere pentru o piscină din viitor.

Vanishing Edges sau Margini infinite

Poate că le cunoști, sau poate că nu ai auzit niciodată de ele. Deși este un model destul de costisitor, frumusețea acestei construcții îți taie respirația. Dacă ai norocul să ai o priveliște de vis în jurul curții sau locului unde amplasezi acest bazin, ai dat lovitura.

Bazine naturale

Nu vorbesc despre adăugarea unor pietre în jur sau a vegetației care să creeze un peisaj cât mai natural. Îți povestesc în schimb de piscine naturale 100% ecologice, fără substanțe chimice adăugate în apă.

Bazinele naturale folosesc un ecosistem de plante acvatice pentru a menține apa curată, eliminând necesitatea clorului sau a altor substanțe chimice. Piscinele pot lua aproape orice formă, de la un design convențional la o formă abstractă care îți încântă ție retina și care se amestecă perfect cu mediul înconjurător. Cel mai mare avantaj este faptul că această tendință nu este atât de costisitoare pe cât sună – de fapt, bazinele naturale sunt în general mai ieftine decât bazinele tradiționale, cel puțin atunci când ții cont și de costurile de întreținere.

Piscină ca la mare sau ocean

Nicio piscină nu se va compara vreodată cu frumusețea oceanelor sau a mărilor și cu siguranță nici bronzul tău nu este la fel de strălucitor ca cel pe care îl obții stând pe nisip. Însă dacă oceanul sau marea nu reprezintă o variantă bună pentru tine din mai multe considerente, ce-ar fi să transformi piscina într-o mică bucățică de litoral.

Pentru a recrea atmosfera de pe litoral, piscinelor li se construiește o podea înclinată, care pleacă de la adâncime 0 și  care îți permite să cobori treptat în apă ca și cum ai merge pe fundul oceanului . Cu puțin nisip în jur, câteva șezlonguri și umbreluțe , tocmai te-ai ales cu propria plajă din curtea din spate.

Evident, toate acestea depășesc bugetul unei construcții standard, însă rezultatele obținute sunt pur și simplu spectaculoase.

related articles