HomeBlog3 ingrediente de care aveți nevoie pentru a vă impresiona oaspeții cu preparate vegane de sărbători

3 ingrediente de care aveți nevoie pentru a vă impresiona oaspeții cu preparate vegane de sărbători

by David Rus
0 comment376 views

De la aperitive cu chipsuri de legume și brânzeturi vegane, roșii deshidratate cu pâine integrală și oțet balsamic, pateuri de caju și ardei copt și până la feluri principale cu legume la cuptor, chiftele de fasole roșie, piureuri și „fripturi” de tempeh sau ciuperci bogate în proteine, meniul de sărbători al veganilor poate fi consistent, impresionant și deosebit de gustos.

Desigur, pentru a pregăti toate aceste preparate uluitoare, despre care cu greu s-ar crede că nu conțin nici urmă de ingrediente de origine animală, este necesar să apelați la unele trucuri, și anume ingrediente secrete care oferă mâncărurilor o savoare inedită.

Dacă la masa de Crăciun se vor strânge toți cei dragi și doriți să îi răsfățați cu mâncăruri gustoase, iată ce ingrediente ar trebui să se regăsească pe lista de cumpărături:

Orez și paste din orez

Deși pastele de orez sunt cel mai adesea folosite pentru bucătăria asiatică și sunt modelate în consecință, este posibil să găsiți paste de orez în formele occidentale mai familiare, cum ar fi spaghetti sau fettucini. Fideaua asiatică din orez se gătește destul de repede și poate fi o modalitate excelentă de a adăuga textură legumelor gratinate.

Așadar, dacă nu sunteți adepții preparatelor tradiționale de sărbători, puteți oricând să vă uimiți musafirii cu legume trase în ulei în tigaia încinsă și așezate pe un pat de paste din orez.

Dacă doriți să puneți pe masa de Crăciun un preparat mai clasic și mai elegant, atunci puteți opta pentru risotto cu ciuperci porcini 100% natural care se poate servi ca atare sau ca o garnitură excelentă la tempeh sau seitan.

Ciuperci uscate

Ciupercile uscate, asemeni roșiilor deshidratate, reprezintă o modalitate uimitor de eficientă prin care putem spori aroma oricărui tip de preparat. Dacă doriți să oferiți mai multă savoare  sau mai multă consistență unui preparat, vă puteți baza pe ciupercile uscate.

Pur și simplu le rehidratați în apă sau în supă de legume apoi le strecurați și le folosiți în orice preparat doriți. Supa sau apa în care ați rehidratat ciupercile nu se aruncă, ci o puteți folosi pentru a găti orez sau pentru a subția sosurile pentru paste.

Alge uscate

În timp ce unele alge marine uscate pot avea un gust destul de puternic, care displace multora, există o varietate de alge din care puteți alege, iar veganii ar trebui să depună un efort pentru a găsi algele care funcționează cel mai bine pentru nevoile și gusturile lor. Pe de o parte, algele sunt foarte bogate în substanțe nutritive, iar pe de altă parte, algele pot fi încorporate într-o varietate de mâncăruri.

Despre alge, la fel și despre vinete și sosul de soia, se știe că oferă mâncărurilor gustul umami pe care puține ingrediente îl pot oferi. Algele Nori, Dulse, Arame sau Wakame sunt doar patru dintre multele tipuri de alge din care puteți alege.

Puteți consuma alge ca gustare, le puteți folosi pentru a aromatiza mâncărurile de orez sau de fasole sau le puteți rehidrata asemeneni ciupercilor uscate pentru a pregăti o supă vegană plină de savoare.

related articles