HomeBlogAutomatizarea locuintei si managementul inteligent al incalzirii

Automatizarea locuintei si managementul inteligent al incalzirii

by David Rus
0 comment323 views

Daca este esential iarna, un sistem inteligent cantareste foarte mult si mai ales contribuie la cheltuielile mai mici ale unei gospodarii. De asemenea, este posibil sa-ti reduca facturile fara sa-ti dai seama si sa-ti imbunatatesti viata de zi cu zi. Iata o imagine de ansamblu mai detaliata a avantajelor pe care programarea smart home Salus Controls le reprezinta in acest punct.

Automatizarea locuintei, un atu major pentru scaderea facturilor

In primul rand, iti va permite sa faci economii semnificative la factura de energie. Poti selecta temperatura fiecarei camere in functie de nevoile si ritmul tau. Astfel, de exemplu, vei incalzi mai mult incaperile, precum camera de zi, iar dormitoarele sau biroul mai putin. De asemenea, poti programa instructiunile pe camera in functie de ora din zi.

De asemenea, iti va spori confortul. Aparatul va mentine o temperatura constanta pe care ai definit-o anterior, in toate circumstantele.

In cele din urma, vei participa activ la conservarea planetei, deoarece prin incalzirea optima, ai nevoie de mai putine echipamente si generezi o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Ce sistem de programare sa adopti?

In functie de faptul ca esti echipat cu boiler sau transmitatoare electrice, nu vei opta pentru acelasi sistem de programare. Iata cateva sfaturi pentru a te ghida spre alegerea potrivita.

Daca aveti un cazan, te poti echipa cu urmatoarele instrumente de reglare:

  • Programatorul: programatorii fac posibila reglarea temperaturii interioare in functie de scenarii de ocupare preprogramate. Astfel, poti alege o atmosfera mai racoroasa noaptea sau poti decide sa opresti centrala sau caloriferele cand te afli la birou si sa o repornesti chiar inainte de intoarcere.
  • Senzorul exterior: acesta permite anticiparea modificarilor temperaturii exterioare comunicandu-le centralei. Apoi isi adapteaza modul de incalzire la vreme, astfel incat sa obtina o temperatura constanta in interior.

Daca estii echipat cu calorifere electrice, urmatoarele tipuri de reglementari iti pot satisface asteptarile:

  • Termostatul electronic: dotat cu senzor si conectat la calorifer, termostatul electronic iti permite sa selectezi caldura dorita in functie de mai multe moduri (confort, confort -1°C, confort -2°C, eco, protectie la inghet, oprit). In ceea ce priveste alegerile tale, sonda va tine cont de variatiile de grade din incapere pentru a asigura un mod de incalzire adecvat si regulat.
  • Programatorul centralizat: mai eficient, iti permite sa setezi o temperatura pentru toata casa. Cuplat cu un termostat de camera si amplasat intr-o incapere de referinta, programatorul controleaza individual functionarea caloriferelor. Daca doresti sa configurezi un alt mod de incalzire in functie de incaperile din locuinta ta, ai si optiunea de a instala mai multe programatoare.

In ambele cazuri, incalzirea poate fi cuplata la un dispozitiv de detectare a deschiderii ferestrei pentru a o opri automat.

Exista, de asemenea, termostate multitasking care merg si mai departe prin integrarea:

  • Unor sonde termice, dar si higrometrie si control de prezenta de la distanta de catre toti membrii gospodariei;
  • repornire automata prin geolocalizare (folosesti GPS-ul pentru a ajunge acasa si gata, incalzirea porneste din nou la momentul potrivit);
  • tinand cont de ciclul de incalzire al diferitelor tipuri de incalzire, pentru a maximiza eficienta acestora.

related articles