HomeBlogBeneficiile inotului pe care probabil nu le cunosteai

Beneficiile inotului pe care probabil nu le cunosteai

by David Rus
0 comment524 views

Inotul nu numai ca ajuta la starea fizica generala, dar cuprinde o serie de alte beneficii, cum ar fi tonifierea musculara, controlul respiratiei si calitati meditative. Spre deosebire de alte regimuri de fitness, inotul implica fiecare grup muscular si sistem energetic!

Apa este de 800 de ori mai densa decat aerul, iar aceasta rezistenta adaugata permite un antrenament extraordinar al corpului. Avantajele inotului sunt multe. Iata cateva despre care cel mai probabil, nu foarte multa lume avea idee:

Imbunatateste coordonarea

Inotul imbunatateste flexibilitatea, raza de miscare si rezistenta functionala in apa. Acest lucru duce la imbunatatirea rezistentei de baza si a stabilitatii mobile in toate articulatiile, precum si la muschii mai puternici si abilitatile motorii sporite.

Este un sport comun si prietenos

Este comun. In cazul in care va refaceti dupa ce in urma cu ceva timp ati avut parte de o accidentare si sunteti dornici sa va consolidati forta, atunci cu siguranta este indicat sa mergeti la bazin si sa incepeti o rutina de inot pentru a va mentine in forma.

Daca alergarea este pasiunea dvs., atunci inotul este o modalitate excelenta de a va pregati in zilele de recuperare, permitandu-va sa va relaxati.

Este un sport care arde multe calorii

Inotul este, fara indoiala, un mod foarte eficient de a arde caloriile. Fiecare stil de inot implica diferite grupuri de muschi, astfel incat veti arde mai mult sau mai putin in functie de cat de mult din fiecare stil alegeti sa inotati. Regele arderii de calorii in ceea ce priveste inotul, cu siguranta este stilul fluture.

Imbunatateste respiratia eficient

Pe langa sanatatea inimii imbunatatite si rezistenta, inotul imbunatateste si cat de eficient respirati. Acest lucru devine foarte benefic atunci cand faceti alte activitati, deoarece nu veti respira la fel de greu cand alergati pe scari de exemplu, precum o persoana care face acelasi lucru, dar care nu inoata.

Este optim pentru antrenament incrucisat

Un antrenament de inot va imbunatati efectiv performanta generala la sala (si invers!) Cand va antrenati pentru un maraton sau orice alta competitie, sariturile in piscina va pot oferi un avantaj suplimentar fata de concurenti si va pot imbunatati atletismul general.

Inotul este un sport care creste inteligenta

Creierul dvs. adora inotul. Sangele si oxigenul in plus va ajuta sa deveniti mai alert, treaz si concentrat. Elibereaza endorfine, hormonii „care va determina sa va simtiti bine” in corpul vostru.

Inotul cere ca mintea sa faca ajustari musculare neuronale la dezechilibrele create din miscarea continua prin apa. Drept urmare, inotul imbunatateste echilibrul si coordonarea dinamica, reflexele, densitatea osoasa si rezistenta musculara.

Este util pentru masa musculara

Daca sunteti ingrijorat in legatura cu volumul, atunci luati in considerare inotul. Inotul combina antrenamentul de rezistenta cu cardio, construind muschi puternici si stimulandu-va metabolismul. De asemenea, va trece corpul printr-o serie de miscari, ajutandu-ti muschii sa ramana mult timp si flexibili.

Imbunatatesc abilitatea de a ramane calm

Inotul este meditativ. Inotul stimuleaza endorfinele care cresc sentimentele de bunastare. In plus, loviturile ritmice si sunetul apei sunt factori care fac inotul mult mai relaxant. S-a demonstrat ca inotul produce aceleasi raspunsuri de relaxare ca yoga, iar intinderea si contractarea muschilor pot intensifica aceasta experienta.

Inotul nu numai ca ajuta la starea fizica generala, dar cuprinde o serie de alte beneficii, cum ar fi tonifierea musculara, controlul respiratiei si calitati meditative. Este un antrenament  al intreg corpului, care are un impact redus asupra articulatiilor si, de asemenea, va intinde corpul.

Nu este transpirabil

Potrivit expertilor, miscarea constanta in timp ce inoti genereaza cu 85% din caldura corporala, dar apa este mai rece decat temperatura corpului, asa ca te ajuta sa te racoresti. Acesta este un motiv pentru care nu va fi niciodata transpirat sau cazut peste incalzit.

Imbunatateste astmul

Spre deosebire de alte exercitii, pe care trebuie sa le confruntati cu alergii sezoniere sau cu vreme aspra, inotul va ofera o sansa buna de a practica in aerul umed, astfel incat sa puteti scadea simptomele legate de astmul indus de exercitii fizice.

Dupa ce ati citit 17 beneficii majore pentru sanatate si sanatate ale inotului zilnic de mai sus, sunteti dispus sa incepeti sa adaugati inotul in activitatile dvs. fizice saptamanale? Cu siguranta ar fi indicat sa faceti acest lucru.

In plus, chiar daca nu stiti sa inotati, nu trebuie sa va faceti probleme, pentru ca trebuie doar sa accesati https://www.initiereinot.com/, pentru a va inscrie la cursuri de inot. La aceste cursuri pot participa adultii, dar exista si cursuri de inot pentru copii.

Fireste, copiii vor avea instructori diferiti in comparatie cu adultii. Asadar, nu trebuie sa va faceti probleme chiar daca nu stiti sa inotati, pentru ca expertii in initiere inot, va pot ajuta sa invatati sa inotati, indiferent de varsta. In plus, inotul este un sport fara limita de varsta, si poate fi practicat de toata lumea, de la mic la mare.

related articles