HomeTehnologieCum sa alegeti imprimanta laser potrivita

Cum sa alegeti imprimanta laser potrivita

by David Rus
0 comment402 views

In cazul in care aveti nevoie de o imprimanta noua, in mod evident va intrebati daca ar fi mai indicat sa optati pentru o imprimanta cu jet de cerneala, care este cea mai atractiva din punct de vedere financiar, sau daca trebuie sa cumparati o imprimanta laser, care are un pret mai mare de achizitie, dar care este mai eficienta.

Cel mai probabil veti opta pentru a doua varianta, motiv datorita caruia, vom discuta despre imprimantele laser in continuare, si veti afla o multime de informatii utile despre acest tip de imprimanta.

Cand imprimantele cu laser au fost initial introduse pe piata de consum, acestea au fost plasate intr-o gama de preturi foarte ridicata si nu erau intr-adevar un produs pe care oricine il putea cumpara, de aceea de obicei erau vazute in birouri in locul gospodariei obisnuite.

Se preconizeaza ca preturile imprimantelor cu laser au scazut dramatic in ultimii ani si sunt una dintre cele mai confortabile si convenabile achizitii pe care le puteti face in zilele noastre.

Cu toate acestea, alegerea imprimantei laser potrivite pentru nevoile dvs. este inca o sarcina care are nevoie de ceva timp si de cercetare in numele dvs., pentru a va asigura ca veti face cea mai buna achizitie pentru nevoile si cerintele dvs.

Monocromul nu este o chestie a trecutului

Desi unii oameni s-ar putea gandi ca zilele imprimantelor monocrome au trecut de mult, totusi au o utilizare in lumea moderna. Daca sunteti in cautarea unei imprimante laser de birou care sa fie utilizata numai pentru facturi si documente alb-negru, atunci de ce ar trebui sa cheltuiti bani suplimentari pe o imprimanta laser cu suport pentru imprimarea color?

Ganditi-va cu atentie la tipurile de documente pe care doriti sa le imprimati si decideti daca o imprimanta cu laser monocrom poate duce la bun sfarsit lucrarea.

Nu uitati dimensiunile si proprietatile hartiei

Imprimantele obisnuite functioneaza cu foi de hartie pana la formatul A4 (210 mm x 297 mm.) Cu toate acestea, in unele cazuri, utilizatorul poate dori sa imprime foi de dimensiuni mai mari (de ex. A3), asa ca ar trebui sa va asigurati sa verificati ce fel de hartie suporta imprimanta.

Exista si alte proprietati ale hartiei de luat in considerare – unele imprimante sunt capabile sa lucreze cu plicuri sau cu foi de hartie mai groase (si mai grele), in timp ce altele nu pot tipari pe ceva iesit din comun. Unitatea folosita pentru masurarea greutatii de hartie este GSM (grame pe metru patrat), deci este necesitatea de a fi mereu atent.

Tava de depozitare si imprimarea duplex automat

Daca sunteti in cautarea unei imprimante cu laser pentru birou, atunci aceste doua calitati s-ar putea dovedi a fi foarte importante, deoarece acestea pot face sesiunile de imprimare a tuturor usor. In mod ideal, ar trebui sa cautati o imprimanta laser cu o tava non-standard (standard este de 250 de coli) care poate fi extinsa si adaugand o a doua sau a treia tava. Acest lucru va reduce numarul de activitatilor in care angajatii vor trebui sa reumple tava cu foi.

Tiparirea auto-duplex este termenul folosit pentru a descrie imprimantele care pot imprima automat pe ambele parti ale unei foi, fara a necesita interactiune manuala din partea utilizatorului.

Optiuni de conectare

Imprimantele laser moderne pot lucra cu AirPrint si Google Cloud Print, tehnologii wireless care permit utilizatorilor sa utilizeze optiunile imprimantei prin intermediul dispozitivului lor Android sau Apple. Alte optiuni de conectare includ imprimante gata de retea care pot fi conectate la o retea LAN locala si utilizate de toti membrii aceleiasi retele de la distanta.

Cost pe termen scurt si pe termen lung

Achizitionarea unei imprimante laser este usoara si accesibila, dar ar trebui sa faceti cercetarea dvs. pentru a vedea cat costa sa detineti una – cea mai importanta proprietate de verificat aici este costul tonerului original si al unui cartus toner compatibil, si cate pagini poate tipari un singur toner.

Exista site-uri care va pot oferi aceste informatii despre costurile de functionare ale imprimantelor, calculand pretul pe tiparire. Daca intentionati sa imprimati foarte multe pagini in fiecare zi cu imprimanta cu laser, atunci ar trebui sa verificati si pretul altor consumabile, cum ar fi fuzionatorul si unitatea de tambur, deoarece acestea se pot descompune in cele din urma.

Ciclul de viteza si de serviciu

In functie de numarul de documente cu care lucrati, aceste doua calitati pot fi esentiale pentru alegerea imprimantei laser potrivite. Viteza unei imprimante laser este de obicei calculata in pagini pe minut (viteze separate pentru monocrom si imprimare color) – media pentru monocrom este in jur de 35 PPM, in timp ce imprimantele high-end pot merge pana la 100PPM in conditii ideale.

Ciclul de serviciu este utilizat pentru a descrie volumul maxim de munca recomandat lunar al imprimantelor – modelele ieftine pot suporta pana la 2000-3000 de pagini pe luna, in timp ce cele scumpe pot pretinde ca accepta zeci de mii de printuri in fiecare luna.

related articles