HomeBlogCare sunt beneficiile consumului de peste?

Care sunt beneficiile consumului de peste?

by David Rus
0 comment422 views

Pestele trebuie sa fie prezent la mesele saptamanale, combinate cu legume si cereale. Datorita proprietatilor sale nutritionale, este un aliment fundamental in alimente.

Pestele este un aliment de origine animala care are proteine, vitamine si minerale. In plus, este o sursa importanta de acizi grasi benefici pentru sanatate, cum ar fi Omega 3. Mai multe studii sustin beneficiile consumului de peste si se recomanda includerea acestuia in dieta de cel putin 2 sau 3 ori pe saptamana.

Consumul de peste gras este legat de prevenirea bolilor cardiovasculare, deoareceacizii grasi reduc colesterolul LDL si intarzie acumularea de grasimi in artere.

Pentru a te bucura de cele mai importante proprietati ale pestelui este important sa il obtii corect si sa il transporti corect. Atunci cand marfa pe care dorim sa o transportam este perisabila se recomanda luarea masurilor corecte pentru ca ea sa ajunga in stare optima la destinatie.

Peste: parte a unei diete sanatoase

In piramida alimentatiei sanatoase oferite de nutritionisti, pestele este prezent, fara indoiala. Este considerat un aliment de baza pentru dezvoltarea copiilor si pentru contributia nutrientilor la toate varstele. Este recomandabil sa consumati intre doua si patru portii de peste pe saptamana, alternand intre slaba (alba) si grasa.

Mai exact, acest avertisment se refera la pestii mari si descurajeaza consumul lor sau il limiteaza, dupa caz, in special la femeile insarcinate si copii.

Pestele este o hrana nutritiva, delicioasa si sanatoasa. Consumul sau este preferat fata de cel al carnii rosii. Are un continut ridicat de proteinesi ofera toti aminoacizii de care organismul are nevoie. Pastreaza tesuturile, organele si sistemul de aparare in stare perfecta.

In plus, ne ofera grasimi sanatoase pentru inima, asa-numitul Omega 3, care reduc colesterolul rau si trigliceridele, scad tensiunea arteriala si imbunatatesc dezvoltarea neurologica. La randul sau, aportul caloric al pestilor este scazut, deoarece nu are mai mult de 5% grasime, care sunt, de asemenea, de tip nesaturat.

Trebuie remarcat faptul ca exista dovezi stiintifice, deoarece aportul obisnuit de acizi grasi omega 3 este capabil sa reduca incidenta patologiilor cardiovasculare, astfel incat acestea sunt considerate foarte sanatoase.

Are o cantitate mare de minerale si oligoelemente (zinc, magneziu, fosfor, cupru, iod, calciu, potasiu etc.), are vitaminele A, B6, B12, D si E, care contribuie la crestere. Si daca nu ar fisuficient, pestele este usor digerabil, poate fi metabolizat mai bine decat carnea rosie.

Recomandari

Pentru a ne putea aduce toate beneficiile sale, este necesar sa consumam peste tinand cont de:

  • Persoanele cu varsta peste 15 ani (cu exceptia femeilor insarcinate): De doua pana la patru ori pe saptamana, combinati peste albastru si alb. Redu aportul de pradatori mari (peste-spada, somon, stiuca, marlin).
  • Femei insarcinate, sugari si copii (pana la 15 ani): Consumati peste cel mult de doua ori pe saptamana. Limitati tonul la o data pe saptamana si la o portie mica (pana la 100 de grame) sau daca alegeti pradatorii mari. Daca se face acest lucru, nu mancati mai mult peste pana in saptamana urmatoare.

Beneficiile consumului de peste

O dieta echilibrata si sanatoasa va oferi efecte pozitive asupra sanatatii, de care nu exista nici o indoiala. Pestele trebuie sa fie prezent in mesele saptamanale, combinate cu legume si cereale. 

Pestele este una dintre cele mai benefice surse de proteine ​​pentru dieta ta. Este plin cu nutrienti esentiali, cum ar fi acizii grasi omega-3, si este o sursa excelenta de proteine ​​pentru a va mentine corpul slab si muschii puternici. Pestele nu afecteaza numai talia, ci si alte functii ale corpului, inclusiv ficatul, creierul si chiar somnul. Asa ca asigurati-va ca includeti peste in dieta dvs. pentru a beneficia de aceste avantjae. De aceea, unele tipuri de peste au fost incluse in lista noastra cu cele  mai bune 29 de proteine ​​pentru pierderea in greutate .

Potrivit unei recenzii publicate in Jurnalul American de Cardiologie , consumul de peste este asociat cu un risc mai scazut de boala coronariana fatala si totala. Pestele este bogat in acizi grasi omega-3 sanatosi pentru inima, care pot reduce inflamatia , va pot proteja inima si pot preveni bolile cronice.

Pestele este, de asemenea, o dieta esentiala pentru creierul tau. Potrivit unui studiu din 2016 publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane , consumul moderat de fructe de mare a fost asociat cu un risc mai scazut de aparitie a bolii Alzheimer.

Studiul a constatat ca cei care consuma peste in mod regulat aveau mai multa materie cenusie a creierului, ceea ce reduce contractia si deteriorarea creierului care poate duce la complicatii ale functiei cerebrale. Desi au observat ca consumul de fructe de mare a fost, de asemenea, corelat cu niveluri mai mari de mercur din creier, nu a fost corelat cu neuropatia creierului.

Acest fructe de mare sunt, de asemenea, uimitoare pentru sanatatea ta mintala. Journal of Psychiatry & Neuroscience a descoperit ca uleiul de peste poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei atunci cand este administrat cu un inhibitor selectiv al recaptarii serotoninei (SSRI), un tip de antidepresiv.

Desi exista rapoarte despre uleiul de peste care scadea singur simptomele depresiei, inca trebuie efectuate mai multe cercetari pentru a dovedi aceasta afirmatie.

related articles