HomeBlogCare sunt cele mai importante curiozitati despre Delta Dunarii?

Care sunt cele mai importante curiozitati despre Delta Dunarii?

by David Rus
0 comment676 views

In ciuda faptului ca multi romani aleg sa viziteze diferite tari europene in loc sa ne viziteze tara, exista o multime de locuri cu adevarat fascinante in Romania, locuri care merita vazute cel putin odata in viata.

Delta Dunarii este unul dintre cele mai importante astfel de locuri, un loc in care de la unitatile de cazare Delta Dunarii si pana la mancarea specifica zonei Dobrogei, si sa nu uitam de locurile de vizitat, totul este cu adevarat fascinant.

Puteti alege sa vizitati Delta Dunarii si puteti veni de acolo cu un bagaj impresionant de cunostinte. Veti putea afla lucruri interesante despre diferite locatii din Delta, dar cel mai important, veti putea sa vedeti locuri cu adevarat impresionante din Delta.

Pana atunci insa, va prezentam pe scurt cateva dintre cele mai importante curiozitati legate de Delta Dunarii, care reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii noastre, un loc pe care strainii il viziteaza din ce in ce mai des, un loc care cu siguranta merita sa fie din ce in ce mai mult promovat si vizitat si de catre romani. Iata asadar cele mai importante curiozitati despre Delta Dunarii:

1. Delta Dunarii este singura delta din lume care inca din anul 1991 este declarata drept Rezervatie a Biosferei in cadrul programului “Omul si Biosfera”. Acest lucru inseamna ca Delta Dunarii face parte din Patrimoniul Unesco. Acesta intr-adevar este un motiv de mandrie pentru tara noastra, si un motiv pentru care este recomandat sa vizitati acest obiectiv turistic fascinant.

2. Delta Dunarii este a treia delta ca marime de pe suprafata continentului European, si a 22-a delta la nivel mondial. De mentionat este faptul ca suprafata Deltei Dunarii are 5800 de kilometri patrati (mai exact 2.5% din suprafata Romaniei). De-asemenea este important de mentionat faptul ca in fiecare an, aceasta suprafata se extinde cu aproximativ 40 de metri.

3. Un alt motiv intemeiat datorita caruia este recomandat sa vizitati aceasta regiune fabuloasa a Romaniei (Dobrogea), si mai exact Delta Dunarii, este legat de fauna si vegetatie. Aveti posibilitatea de a vedea in acest loc aproape toate pasarile existente in tara noastra.

In plus, puteti sa vedeti cea mai mare colonie de pelicani din Europa, care sunt protejati de lege; practic puteti vedea 2500 de perechi de pelicani daca alegeti sa vizitati fascinanta Delta a Dunarii.

4. In Delta Dunarii puteti sa vedeti cea mai intinsa suprafata de sufaris care se regaseste pe intregul continent European. Practic, in Delta Dunarii exista o suprafata de stufaris care se intinde pe 1750 km patrati.

5. In acest loc aceti posibilitatea de a vedea singurele paduri de nisip din Romania, iar acestea sunt Padurea Letea si Padurea Caraorman. Ce este interesant aici? Puteti vedea liane de pana la 25 de metri. Ba chiar mai mult, aveti posibilitatea de a vedea caii salbatici in habitatul lor natural, daca alegeti sa vizitati Padurea Letea.

6. Nu trebuie uitat faptul ca in Delta Dunarii se regasesc 30 de ecosisteme. Puteti vedea aici peste 7400 de specii de plante si animale. Aici puteti de exemplu sa vedeti si sa admirati 60% din populatia mondiala de cormoran mic. De-asemenea, tot Delta Dunarii va ofera posibilitatea de a vedea gasca cu gatul rosu. Aici traiesc aproximativ 50% din gastele de acest gen.

7. Daca alegeti sa vizitati Delta Dunarii, puteti sa vedeti o multime de plante care sunt protejate de lege. Chiar aveti sansa de a vedea plante carnivore cum ar fi de exemplu aldrovada (Aldrovanda vesiculosa) si otratelul de balta (Ulticularia Vulgaris).

8. In cazul in care sunteti genul de persoane care cunosc pestii, cu siguranta trebuie sa stiti ca in Delta Dunarii aveti posibilitatea de a intalni cel mai mare peste de apa dulce din lume. Ne referim fireste la moron (Huso huso).

Se spune despre acest peste ca este o specie care poate trai pana la 100 de ani, si ca in ceea ce priveste lungimea, poate depasi un autobuz.

Tot in ceea ce priveste pestii, aici puteti sa descoperiti diferite alte specii de peste pe cale de disparitie.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante curiozitati pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste fascinanta Delta a Dunarii. In cazul in care urmeaza sa va planificati concediul, cu siguranta nu trebuie ca de pe lista cu posibile destinatii sa lipseasca Delta Dunarii.

De fapt, cu siguranta ati vizitat o multime de alte locuri atat in tara cat si in strainatate. De aceea, ar fi indicat sa puneti in capul listei Delta Dunarii. Veti ramane impresionati de tot ceea ce veti putea sa vedeti in acest loc. Puteti face fotografii impresionante. Plus de asta, la unitatea de cazare veti avea parte de conditii ireprosabile. Cu siguranta cand veti vedea luxul de la NewLebadaResort, veti crede ca ati ajuns intr-o tara straina, cu facilitati de lux.

related articles