HomeCasa si gradinaCasa inteligenta – ce merita sa stii despre acest concept?

Casa inteligenta – ce merita sa stii despre acest concept?

by David Rus
0 comment227 views

Dezvoltarea pe scara larga a tehnologiei, a sistemelor informatice si a automatizarii are un impact din ce in ce mai mare asupra vietii oamenilor. Ceea ce acum cativa ani era doar in sfera viselor si a imaginatiei, astazi devine realitate. 

Ce este Smart home, cum functioneaza si care sunt beneficiile locuirii in ea? Acestea sunt cele mai importante intrebari la care vei afla raspuns.

Cum functioneaza?

Casele inteligente se bazeaza pe instalatii inteligente care sunt responsabile pentru sarcinile care controleaza diferite tipuri de echipamente, dar sunt combinate intr-un singur dispozitiv central. 

Dispozitivele moderne au solutii de proiectare specializate, datorita carora majoritatea schimbarilor si interventiilor in sistemul de casa inteligenta nu necesita reconstructia acestuia. Dintre sistemele disponibile pe piata, se pot distinge doua: sistemul de control si supraveghere pentru instalatiile tehnice  si sistemul de instalare si supraveghere pentru siguranta si monitorizare. 

Ce se poate integra intr-o casa inteligenta?

O casa inteligenta ofera posibilitatea de a combina numeroase dispozitive care sunt responsabile pentru diferite functii si afecteaza confortul si siguranta. 

Aceasta include, de exemplu, integrarea dispozitivelor responsabile cu energia, incalzirea, aerul conditionat, umiditatea aerului si suporta, de asemenea, internetul, televizorul, echipamentele audio si sistemele de securitate precum alarmele, monitorizarea sau iluminatul. 

Nu exista nicio problema in operarea portilor de intrare sau a portilor de garaj, precum si a dispozitivelor de gradina, cum ar fi stropitoarele, ca parte a sistemului de casa inteligenta. Totul depinde intr-adevar de nevoile destinatarului individual si de nivelul de avansare al casei sale inteligente, precum si de posibilitatile financiare.

De ce merita sa investesti intr-o casa inteligenta?

Investitia intr-o casa inteligenta are multe aspecte pozitive. Lista argumentelor in favoarea unei astfel de solutii este lunga si greu de respins.

  • Nivel ridicat de functionalitate – care este, de fapt, controlul tuturor aspectelor legate de ingrijirea casei si a imprejurimilor sale. Prin numeroase solutii de sistem, dispozitivul central responsabil de toate functiile aparatelor de uz casnic, te elibereaza de cunostintele de operare a numeroaselor dispozitive, pierzand timp pentru setarea separata a functionarii sistemelor de incalzire sau a iluminatului. Este usor si rapid sa controlezi totul si sa setezi in functie de nevoile tale.
  • O mare comoditate , confort – imposibil de realizat intr-o casa obisnuita. Automatizarea responsabila de controlul iluminatului, temperaturii, aerului conditionat si a dispozitivelor electronice este complet integrata. Un singur buton este suficient pentru a schimba automat temperatura, iluminarea sau pentru a activa echipamentul electronic.
  • Siguranta – unul dintre cele mai frecvent discutate argumente in favoarea investitiei intr-o casa inteligenta. Ca parte a functiilor oferite ale sistemului de automatizare a locuintei, poti gestiona pe deplin sistemele de alarma antiefractie, alarmele si monitorizarea. Prin intermediul internetului, poti vizualiza in mod convenabil ceea ce se intampla acasa, de exemplu, cand esti la serviciu sau in vacanta. De asemenea, merita mentionate sistemele de avertizare si prevenire pentru incendii, scurgeri de gaze sau concentratii crescute de monoxid de carbon in aer.

Avantajele unei case inteligente

Cand e vorba despre beneficii, desigur, este posibil sa se faca economii financiare. A fost mentionata deja posibilitatea de a regla temperatura si iluminatul la nevoile locuitorilor. Datorita optimizarii incalzirii si a iluminatului, se foloseste doar cata energie este necesara locuitorilor. 

Un sistem bun si modern de casa inteligenta poate regla temperatura sau umiditatea la mai multe variabile. Pe langa optimizarea acestor aspecte si, prin urmare, cheltuieli mai mici pentru surse de energie electrica sau de caldura, ar trebui acordata atentie beneficiilor ecologice. 

Utilizarea ideala a electrocasnicelor, lipsa incalzirii incaperilor pe care nimeni nu le foloseste, este o operatiune complet ecologica.

related articles