HomeBlogCe abilitati are un web designer de succes?

Ce abilitati are un web designer de succes?

by David Rus
0 comment560 views

Cand discutam despre web design, ne referim la realizarea site-urilor web, incepand de la momentul conceperii structurii unui site si interfetei grafice, si pana la finalizarea programarii propriu-zisa a datelor site-ului, care creaza continutul, iar aici ne referim la text, imagini, fisiere si diferite alte elemente.

Multi tineri isi doresc sa invete web design, iar apoi sa isi desfasoare activitatea in cadrul unei agentii de web design precum ITexclusiv, care este o agentie de web design cu un portofoliu impresionant de clienti, iar mai multe detalii puteti afla de pe https://www.itexclusiv.ro/EchipaWebDesign.php.

Pentru ca o persoana sa poata deveni web designer, trebuie sa invete unele abilitati tehnice. Pentru a putea lucra in cadrul unei agentii de web design de top precum ITexclusiv, este nevoie de o foarte mare pricepere, pentru ca o companie de top, angajeaza doar web designeri de top, iar drept dovada, compania are un portofoliu impresionant de clienti.

Revenind la abilitatile tehnice pe care trebuie sa le aiba un web designer, vom vedea care sunt acestea, chiar in randurile urmatoare.

  1. DESIGN VIZUAL

Poate parea evident ca aveti nevoie de cunostinte de design pentru a fi un designer web, dar designul vizual se concentreaza pe produsele digitale, deci ar putea fi diferit de ceea ce asteptati.

In acest caz, principiile de proiectare sunt cele care determina aspectul unui site. Ele pot varia de la proportii la tipografie, la sisteme grila, la teoria culorilor.

Cu alte cuvinte: designul vizual este sansa dvs. de a sari in crearea placilor de spirit si a ierarhiei de tip si experimentarea cu fonturi web si palete de culori.

  1. UX

Iata acele abrevieri amuzante! UX reprezinta experienta utilizatorului sau modul in care oamenii se simt (calmi, frustrati etc.) atunci cand folosesc un site web. Mai presus de orice, UX este despre abordarea proiectarilor dvs. dintr-o prima perspectiva pentru utilizatori. Cum puteti proiecta un site web care sa ii ajute sa obtina exact ceea ce au nevoie?

Pentru a face acest lucru, va veti cerceta utilizatorii si veti crea profiluri ale utilizatorilor ideali imaginari. Veti prezenta paginile si continutul cu o harta a site-ului. Veti descoperi calea pe care utilizatorii o duc pe site-ul dvs. in fluxurile de utilizatori.

De exemplu, fac mereu clic direct pe retelele de socializare? Sau sunt doar in cautarea informatiilor de contact? Si veti crea filme pentru a schita partile cheie ale fiecarei pagini web. Toate aceste componente sunt esentiale pentru practicarea proiectarii experientei utilizatorului.

  1. SOFTWARE DE PROIECTARE

Ca orice mester, pentru a va face munca, aveti nevoie de instrumentele potrivite. Cunoasterea drumului dvs. in jurul standardelor industriei va fi de ajutor in orice caz si va fi esential pentru multi.

In timp ce proiectarea unui site web se poate realiza chiar intr-un browser web, instrumente precum Adobe Photoshop, Illustrator si Sketch sunt cele pe care aproape toti designerii le folosesc pentru parti importante ale muncii lor precum crearea de machete, proiectarea de active (ganditi logo-uri si imagini) si modificarea cursului si imbunatatirea fotografiilor.

Ar trebui sa invatati cum sa le folositi (desi, daca sunteti abia la inceput, puteti incearca cateva alternative gratuite de photoshop).

  1. HTML

Poate nu v-ati imaginat ca un designer web ar trebui sa stie sa codeze. Insa in zilele noastre este o abilitate asteptata pentru majoritatea lucrarilor de proiectare. HTML inseamna HyperText Markup Language, care este limbajul de codare folosit pentru a pune continut pe o pagina web si pentru a-i oferi structura.

Asta inseamna ca transforma o gramada de cuvinte in titluri, paragrafe si subsoluri. Si este si modul in care obtineti continutul „cool”, cum ar fi fotografii, videoclipuri si grafica pe un site web.

  1. CSS

Si apoi exista partenerul HTML, CSS sau fisierele in stil Cascading. CSS este codul care indica browserelor modul de formatare si stil HTML pentru o pagina web. Cu alte cuvinte, este ceea ce face ca intregul text si celalalt continut sa arate bine. Cu CSS, puteti ajusta culorile, puteti schimba fonturile sau puteti adauga un fundal uimitor – si multe altele!

De aici straluceste cu adevarat ochiul dvs. pentru design si cum puteti pune stampila creativa pe fiecare site creat.

Aptitudini soft (sau armele secrete de care are nevoie orice designer web)

Acum, ca aveti piese de design si tehnologie in jos, nu trebuie decat sa adaugati un pic de management pentru a va mentine organizat si eficient in activitatea de proiectare web. Acestea sunt abilitatile pe care trebuie sa le aiba designerii web, pentru a fi cat mai eficienti.

  1. MANAGEMENTUL TIMPULUI

Indiferent daca sunteti interesat sa invatati design web pentru a lucra independent sau pentru a lucra pentru o companie, va trebui sa ramaneti la curent cu programul si proiectele dvs. pentru a fi un designer web deosebit.

Acest lucru poate insemna cunoasterea aplicatiilor de productivitate precum liste de sarcini sau calendare sau, mai ales daca sunteti intr-o organizatie mare, invatarea instrumentelor de urmarire a proiectelor precum Trello sau JIRA.

Oricare ar fi instrumentele, stapanirea artei de a da prioritate si de a urmari munca dvs. va fi esentiala pentru succesul (si sanatatea dvs.) in lumea aglomerata a web design-ului.

  1. COMUNICARE

Sa va mentineti in contact si sa va puneti in evidenta sunt, de asemenea, abilitati obligatorii pentru un proiectant. Nu va puteti castiga existenta din construirea de site-uri web fara o mare comunicare. Va trebui sa tineti clientii la curent cu evolutia proiectelor lor, plus idei de pitch si sa va explicati creatiile. S-ar putea sa fiti invitat sa faceti o redactare sau editare pentru site-uri, mai ales daca aveti propriul magazin (wo). Asadar, descrieti-va abilitatile de scriere si de prezentare si veti fi sigur ca va veti orienta in fiecare situatie.

  1. SEO / MARKETING DIGITAL / SOCIAL MEDIA

Setul de abilitati de SEO (optimizarea motoarelor de cautare), de marketing digital si de social media ar putea parea ca este destinat mai mult pentru un vanzator decat pentru un designer web.

Dar, intrucat Internetul este modul in care multe companii vand astazi si din moment ce va trebui, de asemenea, sa va vindeti talentele designerilor web (atunci cand sunteti in cautarea unui loc de munca sau pentru clienti independenti), ar trebui sa va infatisati capul in jurul lor, de asemenea .

Chiar si cunoasterea elementelor de baza ale fiecaruia si pastrarea lor in minte atat pentru client, cat si pentru site-urile proprii, va va face un drum lung in calatoria dvs. de web designer.

  1. MANAGEMENTUL AFACERILOR / CLIENTILOR

Si, ca angajat sau ca freelancer, intelegerea liniei de baza va ajuta sa va asigurati ca dvs. sau compania sunteti este profitabili si durabili. Nu trebuie sa va intoarceti pentru MBA, dar ar trebui sa aveti o idee despre obiectivele si finantele angajatorului sau a propriei afaceri, astfel incat sa le puteti folosi pentru a va ghida munca.

Si, daca proiectati direct pentru clienti, ar trebui sa aveti un plan pentru a va asigura ca fluxul de numerar si datoria de proiect sunt atat sanatoase, cat si realizabile pe termen scurt si lung.

related articles