HomeBlogCe este o barca de agrement?

Ce este o barca de agrement?

by David Rus
0 comment193 views

Vorbim de barca de agrement atunci cand ne referim la o barca destinata navigatiei in scopuri sportive sau recreative. Barcile de agrement sunt impartite in trei categorii in functie de lungime: barca de agrement, barca de agrement si barca de agrement.

Cum sunt clasificate navele?

Exista doua tipuri de barci potrivite pentru plimbari cu barca de agrement: …  Ambarcatiuni de agrement, adica barci cu vasle sau  cu o lungime de pana la 10 metri.  Barci de agrement, adica unitati mai mari de 10 metri si pana la 24 de metri.  Ambarcatiunea de agrement.

Ce lungime nu ar trebui sa depaseasca o barca de agrement?

Toate au o lungime cuprinsa intre 2,5 m si 24 m, utilizate in scopuri recreative si distractiv).

 Barci de pescuit -pana la 10 metri sunt barci (este o barca cu panze cu motor )

Vezi aici tot ce ai nevoie despre permisul de navigatie: Skipper Academy.

Cate persoane pot sa fie la bordul unei barci de agrement ?

Ocupatia de la bord a unui vas de agrement  se extinde la 75% din persoanele autorizate in certificatele ambarcatiunii, cu exceptia persoanelor care locuiesc la aceeasi adresa, caz in care se poate ajunge la un grad de ocupare de 100%. In orice caz, numarul de persoane de la bordul navei nu poate depasi 10.

In cazul schiurilor cu jet, o singura persoana de la bord o poate ocupa, cu exceptia persoanelor care au resedinta in acelasi domiciliu, caz in care acestea nu pot depasi numarul de locuri autorizate de producator.

Charter nautic: barcile de agrement, schiurile cu reactie si dispozitivele nautice de agrement pot fi inchiriate, incluse in inchirierea nautica, de catre persoane care se afla in aceeasi provincie, insula sau oras autonom in care se afla companiile de inchiriere.

 Aceleasi limitari se vor aplica si in ceea ce priveste numarul maxim de persoane aflate la bordul barcilor si schiurilor cu reactie care se aplica navigatiei private in aceasta etapa.

Practici de navigatie pentru obtinerea biletelor de agrement care necesita utilizarea barcilor: toate persoanele de la bord trebuie sa se afle in aceeasi provincie, insula sau oras autonom in care este ancorata barca. Ocupatia nu poate depasi 75% din persoanele autorizate in certificatele ambarcatiunii, fara a depasi in nici un caz numarul.

In toate cazurile de mai sus, navigatia se limiteaza la apele adiacente ale teritoriilor provinciei, insulei sau unitatii teritoriale de referinta, cu conditia ca limitarile sau restrictiile continute in certificatele, documentele sau titlurile respective ale navelor si ambarcatiunilor de agrement, schiurilor cu reactie si artefactelor nautice de agrement sa nu fie depasite.

De asemenea transportul turistic de pasageri si stabileste ca, in teritoriile care trec la faza a II-a, navele si ambarcatiunile dedicate transportului turistic de pasageri, care nu sunt nave de pasageri de tip croaziera, pot naviga si ancora in apele adiacente ale teritoriilor mentionate.

Activitati recreative

Activitatile nautice recreative sunt deja autorizate, fara mai multe limitari decat cele care reglementeaza in general, cum ar fi activitatile geografice si adoptarea de masuri preventive de sanatate.

Nave de marfa generale

Acestea sunt un alt tip de nave, identificate ca fiind destinate in mod special pentru incarcarea marfurilor, unele cu produse chimice, altele echipate cu depozite proiectate pe baza echipamentelor de racire sau izolare termica.

Exista unele care sunt responsabile pentru transportul de piese si obiecte de mare greutate si volum, cum ar fi macarale, platforme sau locomotive. Altele pot fi de tip sistem pentru transportul lichidelor similare petrolierelor, numite petroliere.

Acesta poate fi mentionat in cadrul acestui tip de nave, cele care sunt responsabile pentru transferul de vehicule ca parte a marfurilor lor, precum si camioane, autobuze sau case mobile, destinate vanzarii ulterioare.

Alte tipuri de barci

Dupa cum s-a indicat la inceputul acestui tur al tipurilor de barci care exista in lume, varietatea este enorma, asa ca dupa trecerea noastra prin unele dintre cele mai importante, inca mai avem material pentru a cunoaste alte tipuri, care sunt, de asemenea, interesante.

Nave militare- nave de alt nivel

Aceste tipuri de nave sunt construite pentru a indeplini functii militare, foarte diferite de toate cele vazute ca turistice sau negustor. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt special conditionate pentru a rezista la deteriorari intr-o anumita masura si echipate cu sisteme care le permit sa fie rapide si manevrabile in mod adecvat.

Pe de alta parte, este prevazut cu arme, munitii si echipamente precum si pentru aprovizionarea echipajului; apartinand marinei unei anumite tari.

Trebuie remarcat faptul ca, in serviciul apararii fiecarei natiuni, ca parte a navelor sale militare, este posibil sa se gaseasca incredibilele portavioane, nave de asalt amfibii, distrugatoare si multe alte nave indispensabile pentru atacul si apararea maritima; care includ navele spitalului.

related articles