HomeCasa si gradinaCe sunt imobiliarele de lux?

Ce sunt imobiliarele de lux?

by David Rus
0 comment100 views

Caracteristici

Numai un pret ridicat nu va pune o proprietate in categoria „imobiliare de lux”.

„Trebuie sa fie unic si exclusivist – intr-un mod bun, intr-un mod dezirabil”, spune Randy Char, presedinte si broker al Char Luxury Real Estate din Las Vegas. „Oamenii care sunt bogati vor plati o prima pentru ceva care este perceput a fi superior.” Cumparatorii bogati doresc locatii cu acces la activitati de lux, cum ar fi cumparaturi de lux, mese si arta, precum si proximitatea de alte imobiliare de lux.

O adresa cum ar fi Park Avenue din New York City, adauga valoare proprietatii. Nici sa ai ceva istorie combinata cu o arhitectura exceptionala nu strica. Multi cumparatori de lux cauta frumusetea naturala a unei locatii pe malul apei sau cel putin privelistile unui rau, ocean sau lac. Altii doresc privelisti la tara sau la munte. Cumparatorii high-end doresc multe dintre aceleasi caracteristici pe care le doresc toti cumparatorii, dar la o scara mai mare.

Vor intimitate si securitate, uneori pana la izolare. Isi doresc frumusete in interior si in exterior si isi pot permite arhitectura personalizata, design personalizat, o atentie deosebita la detalii si finisaje opulente. Ei doresc, de asemenea, facilitati premium, pe langa facilitati: bucatari, piscina de lux, suita extinsa a proprietarului si spatiu de locuit in aer liber, ca sa nu mai vorbim de cele mai noi sisteme de automatizare a locuintei, ascensoare pentru masini si pivnite cu temperatura controlata. Multi isi doresc spatiu, dar cu siguranta nu aveti nevoie de o casa masiva pentru a trai in lux.

Atunci cand alegeti o casa de lux, este deosebit de important sa ne gandim la aspectele proprietatii care nu pot fi schimbate, spune Mark Fitzpatrick, director executiv (CEO) al RUHM Luxury Marketing, un serviciu de marketing pentru proprietatile de destinatie. „Nu poti schimba pozitia soarelui, locatia oceanului sau faptul ca exista o cale de zbor pentru avioane mari deasupra capului tau. Tapetul urat in baie este mult mai putin important decat vremea”, spune el.

Cat costa imobiliarele de lux?

Pe pietele in care preturile sunt in general mai mici, o jumatate de milion de dolari poate cumpara o proprietate de lux. Dar veti avea nevoie de peste 1 milion de dolari pentru a cumpara o proprietate de lux in majoritatea zonelor metropolitane, iar pretul de intrare creste, incepand de la aceasta suma. In Aprilie 2022, pretul mediu cerut al caselor de lux din New York City era de 8,96 milioane de dolari, conform unui raport.

Cea mai scumpa vanzare imobiliara rezidentiala din Manhattan in 2021, a fost o pereche de apartamente pe etajele alaturate care a costat 157 de milioane de dolari. Cumparatorii de lux platesc adesea cash, dar un imprumut jumbo este o alta optiune.

Daca finantati achizitia, veti avea nevoie de un avans mare, credit excelent, dovada veniturilor si a activelor si rezerve substantiale de numerar. Daca doriti sa investiti in imobiliare de lux, exista mai multe cai pe care le puteti urma. Indiferent daca cumparati o casa in care sa locuiti pentru o perioada sau pentru a obtine un profit cat mai curand posibil, iata cateva optiuni:

  • Cumpara sau inchiriaza un mansion
  • Investeste la nivel international
  • Cumpara un apartament de lux
  • Cumpara o locatie de vacanta de lux
  • Finalizeaza o constructie personalizata

related articles