HomeBlogCe trebuie sa retii atunci cand cumperi un mobil utilizat?

Ce trebuie sa retii atunci cand cumperi un mobil utilizat?

by David Rus
0 comment514 views

Pentru inceput, cumpararea unui mobil folosit poate fi o strategie excelenta pentru a economisi bani.

Cu toate acestea, exista mai multe puncte de retinut inainte de a face achizitia noastra. Astazi, in acet articol, va vom spune ce sa tineti cont atunci cand cumparati un mobil folosit si, astfel, sa evitati surprizele neplacute. Vezi aici, pret telefon Xiaomi

Verifica starea si functionarea sa

Prin principiu, exista pasi de baza de urmat pentru averifica functionarea corecta a unui telefon mobil:

  • Verificati starea telefonului: Inainte de a cumpara un mobil folosit, verificati daca nu are defecte. Ca ecranul este in stare buna, ca este complet functional. Daca faceti cumparaturi printr-o platforma online, solicita o programare pentru o examinare in persoana.
  • Verifica totul despre baterie: Verifica timpul de utilizare a bateriei si confirma ca il puteti schimba atunci cand este cazul. Bateriile unor telefoane mobile vechi nu sunt distribuite in toate tarile.
  • Intreaba daca mobilul este fara operator: Este important sa stiti daca este gratuit sau conectat la un anumit operator. De cand este nou sau folosit, un telefon gratuit este mai bine apreciat.
  • Verificati-va actualizarile: Fiecare smartphone are o limita de actualizari posibile. Verifica ce sistem de operare are telefonul pe care doriti sa il cumparati, ce versiune este si daca este compatibil cu aplicatiile pe care le utilizati cel mai mult.

Uneori, fotografiile sau videoclipurile singure nu sunt suficiente pentru a cumpara echipamente folositeMai bine ceri sa iti faci o evaluare live a echipamentului, inainte de a-l cumpara.Ca iti permite telefonul sa activati aplicatiile, sa le porniti, sa le testati, sa le verificati complet inainte de a face orice tranzactie monetara.

Ce trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un mobil folosit.

Asigurati-va ca nu este furat

  • Urmareste codul IME I: Acest cod este amprenta unui telefon. IMEI-ul oricarui telefon raportat furat, intra pe lista “cu probleme” internationalamai bine cunoscuta sub numelede lista neagra.Verifica daca nu se afla pe aceasta lista pentru a va salva de o inselaciune, vei gasi site-uri web de urmarire care vor indica starea IMEI.
  • Confirma ca nu este un fals: Prin codul IMEI poti verifica, de asemenea, daca cumperi un telefon original. Si, prin urmare, nu incearca sa va vanda un fals.

Evita inselatoriile: studiaza vanzatorul.

  • Analizeaza reputatia vanzatorului: Paginile de cumparaturi online, cum ar fi Ebay sau Amazon, au optiunea de a verifica evaluarile pe care le-a avut un vanzator. Verifica daca este un vanzator cu un echilibru bun la reputatie. Si ca evaluarile lor pozitive le depasesc pe cele negative sau neutre. Examinati fiecare evaluare pozitiva si negativa pentru siguranta dvs.
  • Utilizeaza metode de plata sigure: acorda atentie metodelor de plata pe care vanzatorul le accepta si opteaza pentru cele care au un program de livrare in numerar, cum ar fi PayPal. Sau ca apartin programului de protectie a cumparatorului care are pagina de unde cumparati.

In concluzie, cumpararea a orice lucru folosit este un risc. Cu toate acestea, nu veti avea probleme daca verificati cu atentie aceste sfaturi de securitate inainte de a cumpara un mobil folosit.

Care sunt beneficiile unui telefon mobil in viata de zi cu zi?

Pentru unii, parerea despre telefoanele mobile aduce imaginea adolescentilor care trimit mesaje in mod constant sau a adultilor care poarta conversatii private in locuri nepotrivite, cum ar fi in tren.. Dar telefoanele mobile ofera beneficii care merg dincolo de comunicarea de baza.

Comunicare instantanee

Telefoanele mobile faciliteaza pastrarea legaturii cu familia si prietenii, fie ca este vorba de uciderea timpului in timpul unei navete lungi sau de reamintirea rapida a sotiei sa cumpere lapte de la supermarket. Daca nu aveti timp pentru o conversatie, trimiti un mesaj text rapid.

Acest lucru va permite sa ramaneti conectat chiar si in timpul intalnirilor de afaceri sau in locuri publice in care o conversatie ar putea fi inadecvata, cum ar fi intr-o linie de supermarket.

Economiseste bani

Telefoanele celulare au facut ca majoritatea telefoanelor fixe de apelare pe distante lungi sa fie depasite. Multi oameni aleg sa scoata telefonul din casele lor complet, impreuna cu conturile, si sa utilizeze numai telefoanele mobile.

Altii mentin serviciile telefonice de baza, dar fac toate apelurile lor pe distante lungi pe un telefon mobil; cele mai multe telefoane celulare includ gratuitate pe distante lungi in tara si pachete de reduceri pentru apelurile catre alte tari. Cele mai multe includ, de asemenea, caracteristici utile, cum ar fi mesageria vocala gratuita si ID-ul apelantului, reducand nevoia de servicii fixe suplimentare.

Siguranta

Oamenii folosesc telefoane mobile in situatii de urgenta pentru a suna la politie, pompieri sau pentru a alerta un membru al familiei despre zona unde se afla. Telefoanele mobile ofera adesea o plasa de siguranta, permitandu-va sa apelati la indicatii de orientare daca sunteti pierdut sau sa suni un prieten in timp ce mergi printr-o parcare intunecata.

related articles