HomeBlogCiorapi pentru femei – cum se aleg?

Ciorapi pentru femei – cum se aleg?

by David Rus
0 comment411 views

In trecut, ciorapii erau folositi in principal pentru functia lor, adica pentru a proteja picioarele de intemperii si de frig, dar astazi sunt tratati ca un adevarat accesoriu care trebuie sa urmeze tendintele si evolutiile modei: poate de aceea exista atat de multe modele.

Acest ghid va va ajuta, fara indoiala, sa gasiti tipul de sosete de dama potrivit, descurcandu-va sa alegeti din nenumaratele produse oferite de piata.

Alegerea ciorapilor pentru femei

Moda de a purta ciorapi de dama pe sub rochii si fuste a fost adoptata de publicul feminin in jurul anului 1300, iar culoarea cea mai populara la acea vreme era rosul. In secolul urmator, in anii 1400, ceea ce astazi s-ar numi ciorapi, bogat decorati si infrumusetati cu modele, tesaturi, dantele si ornamente, au inceput sa fie la moda la curtile doamnelor venetiene.

Primul razboi de tesut pentru producerea in masa a ciorapilor dateaza din 1589, de catre un englez pe nume William. La numai cativa ani dupa aceea, aceleasi utilaje pentru producerea ciorapilor de dama au fost reproduse pe noul continent american, unde au avut un succes extraordinar, devenind un sector de piata care a produs castiguri mari pentru cei care se ocupau de aceasta afacere, deoarece ciorapii au fost imediat apreciati de femei din toate categoriile sociale si din toate categoriile.

Tipuri de ciorapi pentru femei

Pe piata exista multe tipuri si modele de ciorapi de dama, care difera in functie de model, material si culoare.

Evident, avand in vedere functia sa, soseta este poate una dintre primele piese de imbracaminte care sufera schimbari sezoniere si este una dintre primele care se schimba odata cu sosirea vremii bune sau, dimpotriva, a vremii reci, cum ar putea fi un model ciorapi cu buline, este o alegere ideala.

Exista sosete scurte pentru glezna, sosete pe jumatate de picior, sosete pe toata lungimea, sosete din bumbac, sosete din lana, sosete din material sintetic sau sosete din matase. Exista sosete si ciorapi de dama transparenti, sosete de dama din bucata de terrycloth pentru sport si chiar sosete de dama din plasa, brodate, infrumusetate cu altoi, cum ar fi dantela si dantela; pentru culori avem sosete de dama colorate, cu modele si simple.

Piata ofera o varietate atat de mare incat este aproape imposibil sa le analizam una cate una; dar daca le analizam cu atentie, ne vom da seama curand ca femeile sunt cele mai mari utilizatoare de ciorapi de diferite modele.

Si in cazul sportului? Exista sosete din bucata de terrycloth pentru a le purta cu pantofii de sport, care sunt apoi inlocuite de o soseta cu model pentru cina in oras. Pe scurt, fiecarui moment al zilei si al anului ii corespunde un anumit tip de sosete.

Adesea, sosetele deosebit de stralucitoare pot fi combinate cu un look general hotarat serios, pentru a aduce o nota de vitalitate si nonconformism sau pentru a atenua o tinuta prea serioasa sau prea formala. De fapt, ciorapii de dama nu mai sunt alesi orbeste din sertarul cu lenjerie intima, ci sunt selectati cu grija in functie de tinuta aleasa, combinand culori, tesaturi si modele pentru a crea un aspect general perfect.

related articles