HomeBlogLucruri de luat in considerare inainte de a cumpara un calculator nou

Lucruri de luat in considerare inainte de a cumpara un calculator nou

by David Rus
0 comment433 views

Calculatoarele sunt parti esentiale ale vietii de zi cu zi. In mediile unde exista un birou, dar si acasa, este nevoie calculatoare rapide pentru a lucra sau pentru a utiliza servicii multimedia precum YouTube-ul. Cand se achizitioneaza un computer, trebuie acordata o atentie maxima in alegerea potrivita.

Computerele sunt dispozitive tehnice si, prin urmare, acestea se pot si defecta. Cand acesta incepe sa nu mai faca fata cerintelor mulor programe software, este un semn clar ca trebuie dus intr-un atelier de reparatii calculatoare.

Un computer poate fi foarte potrivit nevoilor personale. Acestea sunt potrivite in cazul in care se lucreaza de acasa, cand se lucreaza cu programe de o performanta intensa sau cand ai nevoie de placi grafice foarte puternice. Avantajele computerelor sunt:

  • Mai ieftine decat laptopurile: preturile pentru computerele bune incep de la 300-400 EUR;
  • Poate fi extins in orice moment, deoarece modernizarea placilor grafice sau a hard disk-urilor nu este de obicei o problema;
  • PC-urile au mai multe performante si un raport calitate/pret mai bun. De asemenea sunt mai potrivite pentru programe si jocuri;
  • Monitorul, mouse-ul si tastatura pot fi selectate in mod liber si nu trebuie neaparat achizitionate din nou la schimbarea acestuia;
  • PC-urile sunt usor de desurubat si curatat.

Exista si mini PC-uri care au dimensiunea unei cutii mici. Pot fi amplasate cu usurinta pe birou, langa sau in spatele monitorului. Aceste computere arata foarte bine si economisec de asemenea, spatiu. Alegerea procesorului potrivit determina performanta generala a PC-ului si, prin urmare, este un factor important in alegerea unui computer.

Procesorul este denumit si CPU (Unitate centrala de procesare). CPU serveste ca unitate centrala de procesare pentru realizarea comenzilor. Acesta nu se gaseste doar in computere, ci si in multe dispozitive electronice precum masini de spalat, uscatoare de par sau alte aparate electrocasnice. Cei mai cunoscuti producatori de procesoare sunt Intel si AMD. Procesoarele efectueaza operatii aritmetice si controleaza parti ale computerului. Deoarece procesorul intelege doar coduri binare, fiecare numar sau cifra trebuie rescrise intr-un cod binar, care este apoi procesat de CPU.

Ritmul sau fecventa ceasului unui procesor determina performanta computerului. Cu cat frecventa ceasului este mai mare, cu atat procesorul realizeaza mai repede comenzile. Viteza ritmurilor este masurata in Herti. Un hertz este o bataie pe secunda. Calculatoarele tind sa faca zgomot atunci cand functioneaza.

Ventilatorul care trebuie sa raceasca procesorul este adesea responsabil pentru acest lucru. La viteze mari ale frecventelor ceasului, apar pierderi mari de caldura, care trebuie compensate de un ventilator. In caz contrar, procesorul poate fi deteriorat.

Trebuie analizat foarte I detaliu de cata putere este nevoie si pentru ce se va folosi computerul. Astfel, se va alege foarte usor procesorul potrivit. Este un computer de afaceri pur cu programe simple de procesare a textului? Se doreste utilizarea unui software de inalta performanta, cum ar fi programe CAD, programe de grafica sau un sistem de gestionare a documentelor? Sau ar trebui sa fie un PC pentru jocuri? Cu cat cerintele sunt mai exigente, cu atat trebuie selectate procesoare mai puternice.

De ce sa iti cumperi propriul calculator

Sunteti pe ganduri daca ar trebui sa va construiti sau nu propriul computer sau sa cumparati un sistem prefabricat?

Construirea unui PC nu este atat de dificila pe cat ati putea crede. De fapt, daca puteti urma instructiunile si utilizati o surubelnita, probabil ca sunteti suficient de calificat pentru a va construi propriul computer.

Exista multe motive pentru care este logic sa va construiti propriul computer. In aceasta postare, am subliniat primele 14 beneficii asociate cu construirea propriului computer, in speranta ca veti vedea cat de mult mai buna o afacere veti obtine in comparatie cu cumpararea unei masini prefabricate.

Daca va construiti propriul computer, va va costa mai putin decat daca ati cumpara un sistem prefabricat din magazin. De asemenea, puteti construi un computer pe baza dorintelor si nevoilor dvs. specifice.

Puteti construi un computer de baza pentru utilizarea normala a internetului pentru aproximativ 300 USD. Aceste versiuni numai pentru internet sunt perfecte pentru cineva care vrea doar sa trimita e-mailuri, sa navigheze pe web si sa transmita videoclipuri. Nu exista niciun motiv sa cheltuiti banii in plus daca asta este tot ce faceti cu masina dvs.

Jucatorii pot construi un computer de gaming solid entry-level pentru doar 300 USD-400 USD. Daca doriti ceva mai frumos decat un model entry-level, puteti construi un PC de gaming care poate gestiona majoritatea jocurilor la setari maxime pe un monitor 1080p pentru 600 USD sau mai mult.

Pentru jucatorii care doresc sa se joace pe monitoare cu rezolutii si rate de reimprospatare mai mari sau care doresc sa intre in jocurile in realitate virtuala, cheltuind 800 USD sau mai mult (cu cat cheltuiti mai mult, cu atat veti obtine performante mai bune) pe cele mai bune componente posibile pentru PC-uri pentru jocuri ar trebui sa duca treaba la bun sfarsit.

related articles