HomeBlogCum alegi un buldoexcavator pentru afacerea ta?

Cum alegi un buldoexcavator pentru afacerea ta?

by David Rus
0 comment1000 views

Intentionezi sa incepi o afacere si te-ai gandit ca o firma de constructii ti s-ar potrivi de minune? Ei bine, in aceste conditii cu siguranta trebuie sa ai multe detalii in vedere pentru a face cele mai bune alegeri in ceea ce priveste utilajele de constructii.

Cand trebuie sa alegi scule electrice profesionale si utilaje de constructii de mici dimensiuni (mai compactor de exemplu, generator electric sau alte asemenea utilaje de constructii), cu siguranta trebuie sa tii cont de anumite detalii, dar te vei descurca si fara ajutor.

Cand trebuie sa iti indrepti atentia insa spre utilajele de constructii mari, cum ar fi buldoexcavatoarele, trebuie sa stii cu exactitate ce cumperi. Daca nu ai cunostinte, este posibil sa faci alegeri gresite si sa cheltuiesti zeci de mii de euro, cumparand utilajele nepotrivite.

Sa zicem ca ai nevoie de un buldoexcavator, stii cum sa il alegi? Daca nu stii care sunt cele mai importante detalii de luat in considerare pentru a face alegerea corecta, acest articol iti poate fi de mare ajutor.

Inainte de toate insa, trebuie sa stii ca buldoexcavatoarele sunt utilaje mai mici in comparatie cu excavatoarele. Un buldoexcavator de vanzare este un utilaj alcatuit din sasiu, cabina, brat de excavare si incarcator frontal. De mentionat este faptul ca in comparatie cu un excavator, un buldoexcavator de vanzare, are o rotatie maxima de 200 de grade spre partile laterale.

Specificatii tehnice

Atunci cand ai nevoie de un asemenea utilaj, este foarte important sa tii cont si de anumite specificatii tehnice. Acestea te vor ajuta ca in final sa faci cea mai buna alegere pentru afacerea ta.

Asadar, in cele mai multe cazuri, un buldoexcavator care are adancimea de sapare mai mare, are si puterea mai mare in comparatie cu un utilaj care are puterea de sapare mai mica. De-asemenea, este necesar de mentionat tot in ceea ce priveste puterea unui asemenea utilaj, ca aceasta este cuprinsa intre 68 de cai putere si 127 de cai putere. Exista insa si situatii in care puterea acestor utilaje este mai mare.

Apoi, este foarte important sa tii cont de greutatea utilajului atunci cand cauti un buldoexcavator de vanzare.

Greutatea acestuia are o foarte mare importanta pentru suprafetele pe care se lucreaza, si tonajul pe care acestea il suporta. Tot in ceea ce priveste greutatea unui asemenea utiilaj, este important de facut precizarea ca aceasta in majoritatea cazurilor este cuprinsa intre 6 tone si 12 tone.

Un alt criteriu care are o mare importanta si care nu trebuie scapat din vedere, este reprezentat de adancimea de sapare. De cele mai multe ori, buldoexcavatoarele se folosesc atat pentru a sapa, cat si pentru a incarca. De aceea, trebuie sa tii cont de acest criteriu.

In ceea ce priveste adancimea de sapare, de cele mai multe ori, aceasta poate fi data de lungimea bratului utilajului. In ceea ce priveste adancimea de sapare a unui buldoexcavator, aceasta este cuprinsa intre 2 si 5 metri. Exista si utilaje care pot sapa la adancimi mai mari.

Bratul telescopic este de-asemenea un factor important de luat in considerare atunci cand ai nevoie de un asemenea utilaj. Acesta este deosebit de eficient in ceea ce priveste un mai bun control al bratului, si lungimea si adancimea de sapare.

Capacitatea de incarcare reprezinta un alt criteriu care merita atentie atunci cand vrei sa faci alegerea corecta. In ceea ce priveste aceasta caracteristica, trebuie sa stii ca un buldoexcavator de vanzare, are capacitatea de incarcare cuprinsa intre 1metru cub si 1.5 metri cubi.

Nu trebuie neglijat nici tipul rotilor. Fireste, aceste utilaje au rotile inegale, astfel ca puntea din spate are rotile mai mari decat puntea din fata. Standard, asa arata rotile acestor utilaje, dar exista si utilaje care au toate cele 4 roti egale. Deci, in functie de activitatea pe care afacerea ta o are, trebuie sa tii cont de tipul rotilor.

Asadar, acestea sunt cele mai importante specificatii tehnice de luat in considerare atunci cand vrei sa alegi un buldoexcavator pentru afacerea ta. Acum, trebuie sa te decizi daca doresti un utilaj nou, sau daca alegi unul second hand.

Alegerea unui utilaj nou poate fi cea mai inspirata decizie, daca iti permite bugetul. Vei avea siguranta ca utilajul nu are posibile defectiuni, nu a avut bratul defect sau alte defectiuni, nu are numarul orelor de lucru date inapoi, etc.

Pe de alta parte, un utilaj second hand are pretul mult mai atractiv, deci din punct de vedere financiar reprezinta cea mai buna optiune. Dar, trebuie sa te asiguri ca alegi utilajul de la un comerciant de incredere, care iti ofera garantie in schimbul acestuia, si care daca este nevoie, este dispus chiar sa iti inlocuiasca utilajul.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva aspecte importante de luat in considerare cand vrei sa alegi un buldoexcavator pentru afacerea ta.

related articles