HomeCasa si gradinaCum putem curata abajurul?

Cum putem curata abajurul?

by David Rus
0 comment315 views

Praful, murdaria si petele pot transforma abajururile in piese demodate. Din fericire, le puteti curata astfel incat sa arate ca si noi. Stergeti-le regulat de praf, iar pentru a indeparta impuritatile sau petele stergeti abajurul cu o carpa umeda.

Daca abajurul este foarte murdar, spalati-l cu apa si sapun, iar apoi lasati-l sa se usuce la aer. Daca veti curata lampile des, nu va fi nevoie sa achizitionati abajururi noi, insa daca aceasta sarcina vi se pare grea puteti contacta oricand firma curatenie Campia Turzii.

In cazul in care vreti sa va ocupati singur de curatarea lampilor, trebuie sa stiti ca ar trebui, mai intai, sa incepeti sa stergeti elementele confectionate din metal sau plastic. Puteti folosi o carpa din microfibra pentru a indeparta praful. De altfel, nu uitati sa stergeti si abajurul. Incepeti sa curatati mai intai partea de sus, terminand cu cea de jos. Faceti miscari lungi si lente deoarece in acest mod veti indeparta tot praful intr-un timp scurt. In cazul in care nu aveti o carpa din microfibra, puteti utiliza si o carpa pufoasa.

Anumite persoane folosesc si o rola de scame pentru a curata abajurul. Puteti folosi o astfel de rola pentru a indeparta cu usurinta praful. Asigurati-va ca partea lipicioasa a rolei este intotdeauna noua. Pozitionati-o in partea de sus a abajurului si trageti usor in jos. Daca rola este acoperita de praf, indepartati foaia murdara si continuati curatarea cu una noua. Tineti cont de faptul ca abajururile din tesatura pot colecta foarte mult praf, iar daca veti folosi o carpa normala, s-ar putea sa distrugeti tesatura.

Totusi, cel mai rapid mod de a curata un abajur este sa folositi un aspirator cu un capat cu perie. Indicat ar fi sa alegeti un acesoriu cu peri moi. Peria va ajuta la ridicarea prafului, astfel incat aspiratorul sa il poata indeparta, insa noi va recomandam ca inainte de a utiliza un astfel de accesoriu, sa verificati calitatea materialelor din care este confectionat abajurul. Este posibil sa nu doriti sa utilizati un aspirator daca tesaturile sunt delicate sau prezinta semne de uzura.

Daca abajurul este confectionat din sticla, va recomandam sa il curatati cu un pamatuf sau cu o carpa din microfibra. Rotiti pamatuful inainte si inapoi peste abajur. Incepeti din partea de sus, folosind miscari circulare, curatati toate portiunile murdare, terminand cu baza lampii.

Cand utilizati o carpa din microfibra, pozitionati carpa in partea superioara a abajurului si trageti-o in jos, astfel incat sa nu lasati in urma dare. De altfel, nu uitati sa curatati si partile care nu sunt vizibile. Daca detineti o lampa cu abajur de sticla, indicat ar fi sa umeziti carpele inainte de utilizare. In acest fel, veti curata cu usurinta toate petele.

Un lucru important ar trebui mentionat: inainte de a incepe procesul de curatare, asigurati-va ca lampa nu a ramas conectata la o priza. Mai intai opriti comutatorul de alimentare, iar apoi scoateti stecherul din priza. Este indicat ca in unele cazuri sa scoateti si becul. Dupa ce v-ati asigurat ca lampa nu se mai alimenteaza cu electricitate, puteti indeparta abajurul.

related articles