HomeBlogDiferenta dintre burghiul cu ciocan si bormasina de gaurit

Diferenta dintre burghiul cu ciocan si bormasina de gaurit

by David Rus
0 comment224 views

Daca sunteti interesat sa intelegeti care este diferenta dintre o masina de gaurit cu percutie si o masina de gaurit cu ciocan, ati ajuns pe pagina potrivita. Bormasina de gaurit/insurubat cu percutie si 2 acumulatori Li-Ion 18V se mai numeste si masina de gaurit cu percutie, in timp ce masina de gaurit cu ciocan se numeste masina de gaurit SDS.

Masina de gaurit cu percutie (sau cu ciocan)

In plus fata de functia normala de gaurire data de rotatia axului, combina functia de „ciocan” sau de percutie, care este obtinuta prin rotatia a 2 discuri sau angrenaje cu caneluri care se suprapun alternativ, generand, de asemenea, o miscare liniara alternativa a burghiului. Efectul de percutie este astfel obtinut prin contactul fizic al diferitelor parti prin impunerea unei miscari mecanice pure.

Flexibilitate

O masina de gaurit cu percutie are un comutator de selectare, adesea un simplu buton din plastic, care poate fi rotit in doar doua pozitii: gaurire sau ciocanire; cele 2 moduri sunt indicate prin simboluri universale, un burghiu pentru primul si un ciocan pentru cel de-al doilea. Masina de gaurit cu percutie este proiectata pentru a gauri diferite materiale, cum ar fi lemnul, metalul (functie de gaurire simpla) si betonul (percutie), dupa cum este necesar.

Putere

Nu este chiar corect sa folosim acest termen pentru comparatie. De fapt, puterea se refera in mod normal la numarul de wati de pe placuta de identificare, adica la consumul de energie al uneltei electrice.

Tineti cont de faptul ca eficienta sistemului este de aproximativ 50%, astfel incat, daca o masina de gaurit are 1000 W pe placuta de identificare, puterea dezvoltata efectiv va fi de jumatate din aceasta valoare.

Pentru o comparatie intre o masina de gaurit cu percutie si o masina de gaurit cu percutie, este o buna practica sa se faca referire la energia dezvoltata de scula electrica, exprimata in jouli. In medie, o masina de gaurit cu percutie dezvolta intre 3 si 5 J, in timp ce o masina de gaurit cu percutie dezvolta pana la 2 J.

Aceasta inseamna ca gaurirea betonului cu o masina de gaurit cu percutie este mai dificila, deoarece diferenta de energie care lipseste trebuie sa fie umpluta de catre utilizator prin impingerea cu o forta mai mare si, in consecinta, provoaca o oboseala mai mare a membrelor care sustin scula electrica.

Tip de mandrina si biti

Masina de gaurit cu percutie are o mandrina care gazduieste burghie cu tija cilindrica, adica burghie clasice. Mandrina poate fi fie cu blocare cu cheie, in cazul in care strangerea se face cu o unealta speciala zimtata, fie cu auto-blocare, o tehnologie care este acum de ultima generatie.

Cu toate acestea, acest din urma tip, in cazul in care este utilizat in principal ca lovitor, tinde sa provoace o uzura mai mare fie a tijei burghiului, fie a falcilor mandrinei, in functie de duritatea materialelor aflate in contact si de tratamentele termice utilizate pe acestea (carburare sau calire superficiala).

related articles