HomeBlogCum remediati touchscreenul iPhone X?

Cum remediati touchscreenul iPhone X?

by David Rus
0 comment411 views

Pentru foarte multe persoane care au nevoie de un nou smartphone, alegerea unui dispozitiv iPhone reprezinta o prioritate. Stim cu totii insa faptul ca modelele iPhone sunt scumpe, iar cei care nu isi permit cele mai noi dispozitive ale brandului, opteaza pentru generatiile anterioare.

De exemplu, cei care isi doresc un dispozitiv iPhone dar nu isi permit un iPhone 11 Pro de exemplu, cel mai probabil vor alege un iPhone X, care desi are aproape 2 ani de vechime, este un smartphone impresionant, care are specificatii remarcabile.

Cele mai multe dispozitive iPhone X functioneaza perfect, iar multi utilizatori sunt incantati de cum se comporta telefoanele, care functioneaza la fel ca in prima zi. Nici un smartphone nu este perfect insa, si exista si exceptii in ceea ce priveste iPhone X, astfel ca unii utilizatori s-au confruntat cu unele probleme ale ecranului tactil.

Cand aceste piese telefoane iPhone X nu functioneaza la capacitate maxima, frustrarea utilizatorilor este mare, pentru ca nu se pot bucura in totalitate de telefon, asa ca va prezentam cateva trucuri care va pot ajuta sa remediati problema.

Daca le puneti insa in aplicare, iar problema persista, atunci aveti cu siguranta toate sansele sa duceti dispozitivul in service.

Cum sa rezolvati problemele ecranului tactil pe iPhone X

1. Reporniti iPhone X

Prima metoda de rezolvare a neresponsabilitatii ecranului tactil in iPhone X este sa o reporniti. Repornirea telefonului poate ajuta la remedierea unor probleme minore, cum ar fi de exemplu blocarea aplicatiilor sau probleme legate de software. Spre deosebire de repornirea modelelor anterioare (iPhone 8 si 8+), iPhone X foloseste o procedura diferita.

Apasati si mentineti apasat butonul de diapozitiv si butonul Volum jos pana cand apare sigla Apple pe ecranul telefonului. Trageti glisorul pentru a va opri iPhone-ul. Lasati-l in jur de 30 de secunde oprit, sau chiar si un minut, iar apoi il puteti deschide.

2. Actualizati iOS-ul de pe iPhone X

Este posibil ca aceasta metoda sa remedieze problema. Daca nu, actualizati sistemul de operare (iOS) al telefonului, urmand acesti pasi. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca faceti un backup pentru iPhone X pe iTunes sau pe iCloud. Deschideti Setari >> General >> Actualizare software. Daca exista o actualizare software noua disponibila, va rugam sa actualizati la cea mai recenta versiune.

3. Asigurati-va ca stergeti bine ecranul telefonului

Un alt pas important care va poate ajuta in remedierea problemei ecranului tactil de pe iPhone X (este un pas foarte simplu dar deosebit de util, mai ales in acest caz) este sa stergeti complet ecranul. In unele situatii, ecranul tactil poate fi uleios daca ati butonat telefonul imediat dupa masa, poate fi umed daca ati folosit telefonul imediat dupa ce v-ati spalat pe maini, sau poate fi de-asemenea murdar, provocand in acest fel intarzieri la atingere sau o reactie eronata. Stergerea ecranului cu o carpa moale, curata si uscata poate readuce ecranul la starea sa normala de lucru.

4. Incercati sa reglati sensibilitatea 3D

Este posibil sa fi incercat deja toate trucurile anterior mentionate, iar problema sa nu fie remediata. In aceste conditii, cel mai probabil urmeaza sa reglati sensibilitatea 3D a ecranului.

Nu este deloc complicat sa faceti acest lucru, asa ca accesati Setari >> General >> Accesibilitate >> 3D Touch. Glisati glisorul disponibil spre stanga dupa ce ati ajuns in acest punct, iar intr-o secunda ati terminat, dupa care trebuie sa reporniti dispozitivul iPhone X folosind procedura pe care am prezentat-o la metoda 1 (Reporniti iPhone X).

Sunt sanse mari ca problema sa fie remediata. Daca nu, mai aveti ultima solutie, pe care o prezentam chiar acum.

5. Resetati telefonul pentru a reveni la setarile din fabrica

Daca incercati toate trucurile prezentate in randurile de mai sus, iar acestea nu reusesc sa rezolve problema, resetati iPhone-ul inapoi la setarile din fabrica.

Inainte de a face acest lucru, creati o copie de rezerva a datelor pe care le aveti salvate in telefon. Cand ati facut acest lucru, puteti reseta telefonul. Daca problema este remediata, nu mai trebuie sa mergeti cu telefonul la service.

In cazul in care problema nu este insa remediata, atunci cu siguranta trebuie sa mergeti cu telefonul in service, pentru ca probabil va fi nevoie de inlocuirea ecranului tactil.

related articles