HomeBlogDe ce sa alegi incalzirea prin pardoseala?

De ce sa alegi incalzirea prin pardoseala?

by David Rus
0 comment302 views

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt deosebit de avantajoase pentru case si birouri. Este super confortabil cand mergi cu picioarele goale pe podea si elibereaza spatiul incaperii, deoarece nu exista calorifer in jur pentru a ocupa spatiul de perete.

Datorita imbunatatirii tehnologiilor de incalzire, este de asemenea rentabil sa optati pentru instalarea unui sistem de incalzirea prin pardoseala si automatizari pardoseala 2020.

Este o solutie excelenta pentru casele cu surse de incalzire regenerabile. Sistemele de incalzire in pardoseala fac mult mai usoara tranzitia dvs. la case durabile. Mai multe detalii veti afla in continuare, vand va prezentam cele mai importante avantaje ale sistemelor de incalzire prin pardoseala.

Avantajele sistemelor de incalzire prin pardoseala

  1. Costuri de intretinere reduse

Deoarece polipropilena este un material rezisten, necesita intretinere foarte mica. Acest lucru se intampla atat pentru incalzirea in pardoseala cu apa, cat si pentru cea electrica.

Expertii de montare a sistemului de incalzire prin pardoseala trebuie sa fie constienti de un detaliu important: incalzirea alimentata cu apa trebuie instalata astfel incat sa fie certificata conform BS EN 1264. Aceasta certificare este fiabila, iar specialistii care ofera acest serviciu, ofera de obicei o garantie minima de 25 de ani.

  1. Eficienta energetica

S-a demonstrat ca incalzirea in pardoseala este mult mai eficienta decat sistemul de incalzire in care intalnim caloriferele conventionale. Datorita eficientei ridicate, facturile la energie sunt mult reduse.

Majoritatea proprietarilor de case ar trebui sa aiba un test de eficienta pentru a evalua eficacitatea generala a izolatiei in locuinta lor pentru a asigura performantele optime de incalzire.

In cazul in care este necesar sa opriti sistemul de incalzire in pardoseala, camera dvs. va pastra caldura mult mai bine decat radiatoarele traditionale, deoarece acestea din urma incep sa se raceasca rapid dupa ce alimentarea cu caldura este intrerupta. Sistemele de incalzire prin pardoseala pastreaza caldura pentru perioade mai lungi de timp.

  1. Temperaturi controlabile

Daca intreaga casa are instalate sisteme de incalzire in pardoseala, rezidentii nu vor trebui sa aiba aceeasi temperatura. Cu ajutorul unui termostat dedicat, locuitorii isi pot schimba temperatura camerei in functie de preferinte.

  1. Creeaza spatiu suplimentar

Proprietarii de case care au folosit calorifere se vor plange de pierderea proprietatilor imobiliare din cauza unei cantitati mari de spatiu pierdute din cauza acestor dispozitive voluminoase. Dar, cu sistemele de incalzire in pardoseala, nu este nevoie de calorifere. Dintr-o data, o cantitate mare de spatiu este obtinuta pentru depozitare suplimentara.

  1. Compatibilitate cu majoritatea suprafetelor de podea

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt compatibile cu majoritatea sistemelor de pardoseala. Pentru cele mai bune rezultate, nu aveti nevoie de pardoseala solida. Este destul de obisnuit pentru proprietarii de case cu lemn laminat sa opteze pentru acest sistem de incalzire a locuintei.

Desigur, incalzirea prin pardoseala este o solutie excelenta si pentru incaperile cu pardoseli solide, care vor pastra caldura mai mult timp decat covoarele de exemplu, dar aceasta nu este o problema.

  1. Confort sporit

Casele cu sisteme de incalzire in pardoseala sunt vizibil mai confortabile. Acest lucru se datoreaza senzatiei calduroase pe care o primeste o persoana cand picioarele goale intra in contact direct cu podeaua.

Un alt motiv care merita amintit tot aici, este faptul ca prin incalzirea prin pardoseala se obtine o caldura constanta in interiorul camerei; iar acest lucru nu este valabil cu incalzirea bazata pe calorifere.

Dupa cum se poate vedea asadar, incalzirea prin pardoseala vine la pachet cu multe beneficii pentru proprietarii locuintelor, asa ca nu trebuie sa ne surprinda faptul ca din ce in ce mai multi proprietari de case si de apartamente, aleg acest sistem de incalzire al locuintei.

related articles