HomeBlogRafturi metalice sau rafturi din lemn: ce alegeti?

Rafturi metalice sau rafturi din lemn: ce alegeti?

by David Rus
0 comment359 views

Rafturile sunt caracteristici comune in case si locuri de munca in intreaga societate. Rafturile din lemn si metal sunt potrivite pentru a indeplini functia de baza de depozitare si afisare a obiectelor personale.

Dincolo de aceasta functie de baza, rafturile servesc ca mijloace de imbunatatire a decorului sau de indeplinire a scopurilor practice intr-o instalatie industriala. Forma, functia si costul sunt factori de retinut atunci cand cautati anunturi vanzari rafturi, si trebuie sa decideti daca sa utilizati rafturi din lemn sau metal acasa sau la birou.

Beneficii

Exista anumite beneficii atunci cand alegeti diferite tipuri de rafturi pentru a stoca elemente in loc de alte unitati cum ar fi de exemplu containerele. Un avantaj clar pe care il puteti avea datorita utilizarii rafturilor este accesibilitatea. Cu rafturi potrivite la dispozitie, nu este nevoie sa deschideti de exemplu o usa sau scoateti un sertar.

Articole pe care le depozitati pe raft pot fi usor obtinute si utilizate atunci cand aveti nevoie de ele. Ba chiar mai mult, un alt beneficiu de fapt de care puteti avea parte daca alegeti rafturile, este lipsa accesibilitatii pentru copiii mici.

In cazul in care rafturile sunt plasate intr-o pozitie ridicata la nivelul solului, veti impiedica copiii sa ajunga la colectia pe care o afisati pe raft, iar acestia nu o mai pot sparge sau distruge.

Parintii pot lua in considerare acest beneficiu atunci cand determina daca in viitorul apropiat vor plasa rafturi in zonele comune ale casei, cum de exemplu ar fi o camera de zi. Un alt beneficiu al rafturilor este capacitatea de a afisa in mod vizibil obiecte valoroase.

Exista mai multe moduri de a stoca obiecte de valoare, dar daca intentionati sa permiteti oaspetilor sa se uite la colectia expusa sau premiile castigate, rafturile sunt optiunea ideala de depozitare.

Avantajele rafturilor din lemn

Potrivit mai multor specialisti care isi desfasoara activitatea in diferite domenii, proiectele de tamplarie pot incepe cu doar cateva instrumente si fara a fi nevoie de mult spatiu de lucru. Acesta este un avantaj pentru tamplar amator care incearca sa instaleze unele rafturi noi.

Lemnul va ofera posibilitatea de a aborda aceasta sarcina, fara a cheltui bani pe instrumente de inalta tehnologie. Oricine poate merge la un magazin care se ocupa de comercializarea materialelor de constructii, si sa cumpere smirghel si lac pentru a termina proiectul raft de lemn. Rafturile din lemn pot fi folosite pentru a spori decorul de acasa.

Tipul de lemn folosit pentru rafturi poate fi combinat cu lacuri pentru lemn pentru a ajuta la evidentierea si accentuarea acestuia. Designerii de interior folosesc rafturi din lemn, pentru a combina elementele intr-o anumita camera.

Avantajele rafturilor metalice

Rafturile metalice nu pot fi personalizate la fel de mult ca rafturile din lemn, dar compenseaza aceasta situatie prin oferirea de durabilitate. Rafturile din materiale metalice va pot indica faptul ca umezeala se poate scurge pe podea, in timp ce daca alegeti rafturi din lemn, umezeala poate patrunde in interiorul acestora, si le face sa putrezeasca.

Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil in cazul rafturilor metalice, si acesta este un detaliu pe care consumatorii ar trebui sa ia in considerare atunci cand decid ce tip de rafturi li se potriveste pentru a le cumpara.

Rafturile metalice sunt realizate dintr-o varietate de metale. Cele din aluminiu sunt usoare si practice pentru uz casnic. Rafturi industriale din otel sunt capabile sa fie utilizate chiar si dupa ce au fost lovit cu un stivuitor. In plus fata de avantajele structurale, rafturi metalice pot fi de fapt mai accesibile decat rafturile din lemn.

Producerea de rafturi metalice este mai ieftina in comparatie cu producerea de rafturi din diferite soiuri de lemn, si acest lucru ar trebui sa fie luat de asemenea in considerare atunci cand doriti sa cumparati rafturi pentru casa.

Dezavantajele rafturilor din lemn

Potrivit celor care au avut de-a face cu rafturile din lemn, umezeala se poate scurge in rafturi de lemn si sa le faca sa putrezeasca. In mod similar, este mai dificil sa curatati bautura varsata pe o suprafata de lemn decat o suprafata metalica. Cu o carpa umeda sau un prosop puteti curata cu usurinta un lichid pe raftul metalic; dar sucul sau sifonul varsat pe un raft de lemn devine lipicios. In plus, spre deosebire de rafturi metalice, rafturile din lemn pot fi deformate in climate umede.

Dezavantajele rafturilor metalice

Rafturile metalice sunt ideale pentru utilizare in scopuri industriale. Ele sunt durabile si indeplinesc perfect toate sarcinile care le sunt atribuite. Cu toate acestea, in ceea ce priveste forma, rafturile din lemn sunt preferate de proprietarii de case.

Rafturile metalice nu ofera acelasi nivel de caldura si confort intr-o camera ca si rafturile din lemn. Acest dezavantaj estetic nu este la fel de important intr-un magazin sau la locul de munca, dar proprietarul va trebui sa ia in considerare acest detaliu inainte de a alege tipul de raft care va fi plasat in casa.

Concluzie

Si rafturile din lemn, si rafturile metalice au avantaje si dezavantaje. Vazand insa atat avantajele cat si dezvantajele ambelor tipuri de rafturi, inclinam sa credem ca totusi, alegerea rafturilor metalice reprezinta o alegere mult mai inspirata, iar din acest motiv va recomandam sa va indreptati atentai spre rafturile de la StoreExpert.

 

 

related articles