HomeBlogInformatii despre modul in care se fac inmormantarile, dar si despre inmormantarea in alte tari

Informatii despre modul in care se fac inmormantarile, dar si despre inmormantarea in alte tari

by David Rus
0 comment333 views

Moartea unei persoane dragi genereaza o mare tristete si ne face sa intram intr-o stare de letargie din care ni se pare ca nu vom mai pleca niciodata. Aceasta este o stare naturala dupa o pierdere, este durerea care se formeaza in mod unic in fiecare persoana.

Pentru ca atunci cand cineva pleaca, ceva din interiorul nostru se crapa. Este un sentiment de explicatie dificila care implica o multitudine de ganduri si intrebari la care adesea nu putem da un raspuns.

Tot ce trebuie sa stie familiile despre drepturile rudelor lor decedate

Inmormantarile, exhumarile, transferul cadavrelor, cenusii, achizitionarea unui spatiu care sa fie inmormantat, distrugerea in cimitire, responsabilitatile, costurile de inmormantare sau plata taxelor, sunt cateva aspecte a caror reglementare legala afecteaza familiile spaniole in raport cu cei dragi decedati.

Pe tot parcursul anului, se primesc o multitudine de consultatii juridice legate de decese si adesea in preajma sarbatorilor cimitirele sunt din nou pline de vizite pentru a pune flori celor decedati, pentru a le curata mormintele sau, pur si simplu, pentru a le aminti in acea zi intr-un mod special.

In orice caz, odihna vesnica este guvernata de o serie de reguli pe care toata lumea trebuie sa le respecte si pe care legea le revizuieste in cele mai importante aspecte ale sale si pe care toate familiile ar trebui sa le cunoasca.

 Deces peste hotare al unei persoane dragi? Vezi aici repatriere decedati.

Drepturi de utilizare in cimitir

Nu exista o reglementare de stat a serviciilor funerare ca atare, deoarece este ceva care depinde de fiecare comunitate autonoma si entitate locala. Ei sunt cei care reglementeaza problemele legate de organizare si functionare intr-un mod comun tuturor utilizatorilor cimitirelor.

Singura regula generala de baza este cea care defineste conceptele de baza, stabileste orientari si face clasificari la nivel de sanatate cu termenele limita pentru inmormantari, incinerari, transferuri, exhumari etc., reglementari pe care fiecare comunitate autonoma le elaboreaza in ceea ce priveste legea funerara, stabilind reglementari mai specifice in care sunt stabilite drepturile si obligatiile ca utilizatori.

Dreptul funerar se dobandeste, la cererea partii interesate, prin plata drepturilor stabilite prin tarifele in vigoare la momentul solicitarii dumneavoastra si se recunoaste prin titlul contractului semnat la constitutia acestuia si inscrierea in registrele de inscriere corespunzatoare.

Contractul – titlul legii funerare va contine, cel putin, urmatoarele mentiuni:

Identificarea unitatii de inmormantare, exprimandu-si clasa.

Data atribuirii si, odata practicata, data primei inmormantari.

Durata dreptului.

Numele, prenumele, codul de identificare fiscala si adresa in scopul notificarii, ale titularului si, dupa caz, ale beneficiarului „mortis causa”.

Limitari sau conditii speciale de utilizare a unitatii de inmormantare impuse de proprietar.

In cazul neplatii acestor taxe, se va intelege ca nu a fost constituita, iar daca inmormantarea anterioara a fost efectuata in unitatea de inmormantare, Serviciul Cimitirului va fi imputernicit, dupa respectarea dispozitiilor sanitare aplicabile, pentru exhumarea cadavrului, ramasitelor sau cenusii si transferul acestuia la inmormantarea, incinerarea sau incinerarea comuna.

 Dreptul funerar atribuie proprietarului utilizarea exclusiva a spatiului sau a unitatii de inmormantare atribuite, in scopul ingroparii cadavrelor, cenusii si ramasitelor, in functie de clasa acestora, in timpul stabilit in concesiune.

Ce fac evreii la inmormantari?

Inmormantarile evreiesti sunt finalizate in 24 de ore de la moarte, daca este posibil. Dupa moarte, are loc o ceremonie de curatare cunoscuta sub numele de „rechitzah”. Corpul este apoi imbracat intr-un giulgiu alb evreiesc, similar traditiei ortodoxe ruse. Trupul nu este lasat singur din momentul mortii si pana la inmormantare.

Inainte de inmormantare, familia pune trupul curat intr-un sicriu. Sicriul este de obicei o simpla cutie de lemn, neimpodobita. De obicei, in traditia evreiasca nu exista o priveghi. In schimb, familia se aduna in jurul sicriului pentru o traditie cunoscuta sub numele de „keriah”. In aceasta practica, membrii familiei isi rup o bucata din haine in semn de doliu. Ei poarta acest articol de imbracaminte rupt in perioada lor de doliu.

Prima perioada de doliu are loc in prima saptamana dupa moarte, cunoscuta si sub numele de shiva. In aceasta saptamana, o lumanare Shiva este aprinsa si mentinuta aprinsa. Exista o a doua perioada de doliu cunoscuta sub numele de „shloshim”. Aceasta dureaza pana in a treizecea zi dupa inmormantare.

Serviciile funerare au loc fie la o sinagoga, la o casa de pompe funebre sau la mormant. In timpul inmormantarii, un rabin va conduce rugaciunile, citirea unui elogiu si citirea Psalmilor. Dupa slujba, cei indoliati se deplaseaza la cimitir. Se pot deplasa pe jos sau cu masina, in functie de locatie.

Rabinul va spune din nou rugaciuni la mormant. Este traditional sa reciti si Kaddisul doliului, o rugaciune funerara evreiasca. In cele din urma, cadavrul este ingropat in pamant. In timpul unei slujbe la mormant, cei indoliati pun pamant in mormant in semn de respect.

Exista multe rugaciuni proeminente in traditia evreiasca. In timpul slujbei, rabinul citeste selectii din Cartea Psalmilor. Rugaciunile sunt de obicei in ebraica sau rusa.

related articles