HomeCasa si gradinaCuptorul electric – cel mai bun prieten al preparatelor tale

Cuptorul electric – cel mai bun prieten al preparatelor tale

by Paun Luciana
0 comment341 views

Cuptorul electric a devenit rapid foarte popular in randul tuturor iubitorilor de gastronomie. Calitatea cu care prepara diferite alimente si prajituri este superioara fata de cel pe gaz. In plus, un cuptor electric are un timp de gatire mult mai mic decat in cazul unuia pe gaz. Despre cuptorul de acest tip vom vorbi mai jos si ce avantaje are acesta.

Aragazul poate fi mixt si iti ofera posibilitatea de a gati atat la gaz, cat si la curent. Ochiurile aragazului pot functiona pe gaz in timp ce cuptorul este electric. Acest lucru se intampla la aragazele mixte. Ele ofera un timp de gatire mai scurt, o siguranta mai mare si o curatare facila a intregului electrocasnic.

Modelele dintre care poti alege sunt de ordinul sutelor. Branduri cunoscute au apelat la fabricarea modelelor mixte sau singulare, pentru ca fiecare familie sa se bucure de o experienta minunata atunci cand gateste. Avantajele unui cuptor electric bun sunt siguranta, curatarea usoara si randamentul ridicat in prepararea mancarii.

Spre deosebire de cuptoarele pe gaz, cele pe curent te scapa de grija scugerilor de gaz. Daca sistemul se defecteaza nu se vor emana mirosuri sau alte neplaceri. Chiar si in cazul in care sunt pene de curent cuptorul se va decupla fara sa aiba probleme.

Curatarea usoara a acestuia este foarte facila si nu are riscul de infundare a anumitor orificii. Fara prea mult efort, cu solutii potrivite si materiale bune vei putea curata simplu si rapid cuptorul. Daca optezi pentru un cuptor electric mai nou, vei avea inclusa functia de autocuratare.

Gustul mancarii gatite la un cuptor electric este incomparabil cu cel al mancarii gatite la cel pe gaz! Coacerea este uniforma, nu se vor arde alimentele in partea de jos si timpul de asteptare este mai scazut. Prajiturile vor avea un gust deosebit, vor fi coapte peste tot, iar felurile principale de mancare vor fi suculente si fragede.

Sunt o multime de functii noi pe care trebuie sa le iei in considerare la alegerea cuptorului. Printre ele se numara modul de coacere, design-ul, timpul de incalzire, timpul de preparare si chiar tipul de mancare preparat.

Sunt cuptoare electrice mici, neincorporabile ce pot fi folosite pentru prepararea mancaruilor usoare, dar si cuptoarele electrice pentru pizza. In functie de ceea ce obisnuiesti sa gatesti si modul in care o faci il poti alege pe cel mai bun.

Cuptorul electric te va anunta cand mancarea este gata, asadar nu risti sa se arda. Majoritatea au un timer la care se seteaza timpul de gatire, care va genera zgomot la finalizarea timpului de gatire. Acesta este foarte util pentru prepararea oricarui tip de mancare sau prajitura.

In cazul in care trebuie sa pleci in vecinatate sau chiar la cumparaturi, doar seteaza cuptorul la timpul necesar. Alegerea unui cuptor electric de buna calitate va aduce un gust mai bun tuturor preparatelor tale! Eficienta cu care acestea functioneaza vor imbunatatii chiar si stilul de gatit.

related articles