HomeConstructiiIzolatia bazaltica: principalele sale caracteristici

Izolatia bazaltica: principalele sale caracteristici

by David Rus
0 comment284 views

Bazaltul, cunoscut si sub numele de vata de roca, este realizat din fibre, care sunt obtinute in procesul de topire a rocilor vulcanice din bazaltul gabbaro de munte. In timpul productiei, acest material este amestecat cu lianti speciali, care sunt ulterior importanti pentru functionarea materialului.

Vata minerala bazaltica este un material foarte popular. De exemplu, acestea ofera proprietati de impermeabilitate la apa, izolare termica, ignifugare si izolare fonica. Astazi, mineralele montane sunt utilizate in multe industrii, precum si in constructiile interne, de exemplu, atunci cand se stabilesc drumuri, se produc sculpturi memoriale, produse din piatra etc.

Datorita structurii sale libere si fibroase, vata minerala bazaltica mentine temperatura mult mai buna decat fibra minerala de sticla. Acest lucru se realizeaza datorita straturilor de aer interfibroase, care se formeaza datorita structurii materialului in sine.

Deci, in timpul iernii va fi intotdeauna cald in camera, deoarece temperatura va fi mentinuta in mod fiabil in interiorul cladirii, iar vara, dimpotriva, va fi rece in casa, in ciuda vremii calde. In cazul utilizarii fibrei de sticla, acest avantaj important va lipsi.

Ce tip de lana este mai buna: vata minerala sau de piatra?

Instalarea ambelor wati unul de celalalt nu este mult diferita. Stivuite pe diferite suprafete: orizontale si verticale.

Vata de stanca este mai putin plastica, fragila, are o buna respingere a apei, o buna izolare fonica.

Bazaltul nu se increteste in timp sau sub greutatea materialelor de acoperis.

Densitatea vatei de roca este mult mai mare decat cea a vatei minerale.

Componenta moale se flexeaza puternic si permite apei sa treaca cu usurinta. In plus, va trebui sa impregnati sau sa acoperiti cu un material de protectie. Dar cand umiditatea patrunde, se formeaza mucegai, va aparea un miros neplacut si va trebui sa schimbati acoperirea pentru una mai fiabila.

Acest lucru va fi dificil datorita subtirimii fibrelor, se prabusesc foarte mult. Pentru a crea o buna rezistenta, acrilicul este adaugat la vata de sticla. In plus, reactioneaza bine la impactul fizic, adica se intinde si nu se rupe, nu provoaca reactii alergice si nu dauneaza pielii.

Vata de sticla seamana cu bumbacul in structura sa. Vata minerala este mai dificil de instalat pe o suprafata verticala datorita structurii sale moi. Daca este necesara izolarea tevilor, vata minerala este excelenta.

Izolatia din piatra isi pastreaza caracteristicile de baza pentru mai mult timp.

Important!

Vata de roca este mult mai scumpa decat vata minerala si omologii sai datorita proprietatilor de mai sus. Practic, datorita durabilitatii, rezistentei, structurii dense care nu permite umiditatea si sunetele ciudate din casa. Ambele materiale corespund complet indicatorilor producatorilor.

Dar fiecare este mai bine sau mai rau la izolarea anumitor parti ale casei. Daca trebuie sa creati izolatie termica pentru teava, atunci vata minerala este mai potrivita, deoarece este moale, flexibila si nu va permite daunatorilor (soarecilor) sa ajunga la partea protejata.

Si pentru izolarea peretilor si podelelor din casa: vata de piatra. Deoarece structura sa solida, fara posibilitatea de a strange mai mult, permite sa nu se schimbe materialul timp de multi ani.

Ce este vata bazaltica?

Izolatia din fibra de sticla a fost mult timp o optiune populara pentru incetinirea transmiterii caldurii prin peretii si tavanele unei case. Desi poate avea avantajul suplimentar de a crea un strat rezistent la foc intre peretii interiori si exteriori, fibra de sticla s-ar putea sa nu se ridice la nivelul abilitatilor naturale ale Rockwool.

La fel ca fibra de sticla, Rockwool este un material de izolare care este utilizat in mod regulat in cladiri rezidentiale, comerciale si industriale. Cu toate acestea, vata bazaltica poate fi diferentiata de fibra de sticla prin compararea capacitatilor de retinere a caldurii, rezistenta la foc, rezistenta la umiditate si capacitati de izolare fonica.

Procesul prin care se realizeaza izolatia vata bazaltica ajuta la explicarea adevaratului potential rezistent la foc al acestui produs. Este compus in principal din roca de bazalt si dintr-un produs secundar de fabricare a otelului reciclat, cunoscut sub numele de zgura. Aceste componente sunt supraincalzite, permitandu-le sa se lichefieze si sa se amestece intr-un lichid asemanator lavei.

Pentru a topi aceste substante, temperaturile trebuie sa depaseasca 2.900 de grade Fahrenheit. Amestecul este apoi suflat intr-o camera mare de filare conceputa pentru a intinde lichidul supraincalzit in fibre. Aceste fibre sunt apoi adunate si comprimate intr-un covor, care poate fi taiat in placi de izolatie cu vata bazaltica.

Prin crearea de vata bazaltica prin acest proces, toata materia organica este eliminata, crescand foarte mult rezistenta la mucegai si la mucegai a produsului finit. Confuzia cu privire la cantitatea de material reciclat folosit pentru a face izolatia Vata bazaltica poate fi atribuita in mare parte statisticilor despre izolatia cu vata minerala in general.

Vata bazaltica este un tip de izolatie din vata minerala specifica marcii, care este atat de popular incat numele a devenit sinonim cu termenul corespunzator, care este vata minerala.

related articles