HomeBlogTipuri de mobilier pentru casa ta

Tipuri de mobilier pentru casa ta

by David Rus
0 comment341 views

Exista mai multe tipuri de mobilier atunci cand vine vorba de echiparea casei tale, indiferent daca decorezi livingul casei tale, camera ta, bucataria sau terasa ta, va fi intotdeauna necesar sa iei acasa piese specifice pentru fiecare loc.

Inutil sa spunem, fiecare piesa de mobilier sau decor pe care il achizitionati are un scop specific, prin urmare, vom face un tur al tuturor acelor mobilier de care intr-un fel sau altul aveti nevoie sau de care veti avea nevoie la un moment dat in casa dvs.

Tipuri de mobilier

Mai jos va prezentam tipurile de mobilier:

1. Canapele

Fie ca doriti sa va relaxati in camera de zi a casei, sa va uitati la televizor sau pur si simplu sa va dati un pui de somn bun, cu totii avem nevoie de o canapea, aceste piese sunt bucati umplute cu spuma si captusite cu un anumit tip de piele si servesc pentru a sta sau ne bucura de un pui de somn pe ele. In mod normal, le folosim in camere de zi, dar uneori este posibil sa gasim cateva optiuni pentru terase sau in aer liber.

Exista mai multe tipuri de canapele pentru a alege.. de la canapele extensibile, mobilier sectional, rabatabil, mai vechi sau cu o nota mai moderna. Oricum, lista nu pare sa se termine atunci cand vine vorba de canapele pentru camere de zi.

2. Mese si scaune

In fiecare casa exista cel putin o masa , si anume ca, cu cat de utile sunt, omenirea le-a folosit intotdeauna pentru sarcinile lor zilnice.

Este foarte probabil sa aveti diferite tipuri si dimensiuni, deoarece pentru fiecare sarcina este necesar un anumit tip de masa. Aceste tipuri de mobilier au 3 sau mai multe picioare cu o suprafata plana deasupra, in care putem efectua atat sarcini manuale, cat si decoratiuni sau un alt element.

In ceea ce priveste tipurile de mese, exista o mare varietate din care putem alege, de la mese, noptiere, mese de cafea, mese de bucatarie sau pur si simplu o masa de living,  aceasta va fi intotdeauna necesara intr-o casa.

Scaune

O masa este inutila daca nu aveti unde sa stati, pentru aceasta din urma idealul este sa achizitionati un scaun. Acest mobilier ne ajuta nu numai sa decoram casa, ci si sa ne oferim un loc unde sa ne asezam pentru a indeplini sarcinile zilnice, fie ca este vorba de a manca, de a citi o carte, de a lucra sau doar de a ne relaxa.

Exista scaune pentru diferite scopuri si nu veti folosi un scaun de luat masa pentru a lucra, deoarece veti ajunge foarte obosit, pentru acesta din urma ideal este un scaun de birou. Exista, de asemenea, scaune decorative, scaune de lectura, scaune de bar. Avand toate unele functii specifice in functie de caracteristicile pe care le are.

4. Paturi

Ce zici de un pat tapitat Siena 160×200 gri deschis? Nu este nimic mai incomod decat sa dormi pe podea si  in primul rand este foarte rece si greu de facut asta , in plus fata de faptul ca atunci cand te trezesti dimineata este extrem de dificil sa te ridici, deoarece esti foarte obosit.

Cum ne influenteaza somnul calitatea vietii?

Somnul si sanatatea mintala merg mana in mana. Un somn bun este esential pentru mentinerea sanatatii noastre mintale de baza, deoarece o noapte de privare de somn poate afecta dramatic starea de spirit a doua zi. Expunerea cronica la calitatea slaba a somnului este asociata cu depresie, anxietate si alte afectiuni. Exista, de asemenea, asociatii bidirectionale, ceea ce inseamna ca experimentarea anxietatii si a depresiei afecteaza foarte des somnul, ceea ce ne afecteaza apoi capacitatea de a face fata anxietatii si depresiei si asa mai departe.

Desi alcoolul poate ajuta o persoana sa adoarma rapid, acesta impiedica calitatea somnului, provocand adesea somn fragmentat (intrerupt). Cand consumati alcool, se recomanda sa faceti acest lucru cu cateva ore inainte de culcare, astfel incat alcoolul sa fie complet eliminat din sistem inainte de culcare.

Exista dovezi care arata ca utilizarea ecranului chiar inainte de culcare ar putea afecta somnul. Un motiv este ca lumina albastra emisa de aceste dispozitive poate afecta secretia de melatonina, hormonul care ajuta la semnalarea organismului ca este timpul sa adoarma. Alte motive includ continutul a ceea ce este pe ecran. Daca vizionati un film infricosator, cititi un articol emotional sau vedeti orice alt continut care produce anxietate pe ecran, acesta va poate afecta capacitatea de a adormi.

Erica JansenDr. Erica Jansen este un epidemiolog nutritional care se concentreaza pe alimentatie si somn in relatie cu sanatatea pediatrica. Cercetarea ei acopera modul in care mediile nutritionale timpurii afecteaza obezitatea in copilarie si momentul pubertatii, modul in care diverse aspecte ale somnului – durata, momentul si calitatea – afecteaza dezvoltarea riscului cardiometabolic, asocierile bidirectionale dintre somn si dieta si markerii epigenetici care stau la baza relatiilor dintre somn si sanatate cardiometabolica.

related articles