HomeBlogMartisoare – Cum sa le alegi pe cele aducatoare de noroc!

Martisoare – Cum sa le alegi pe cele aducatoare de noroc!

by David Rus
0 comment460 views

Martisorul oferit de 1 martie ne aduce in case primavara. Simbol al primaverii, al renasterii naturii al sperantei si fericirii si cu o traditie veche la noi in tara, martisorul a fost este inclus in anul 2007 si in lista patrimoniului imaterial al UNESCO. Chiar daca aveai impresia ca martisoare se ofera doar la noi in tara, trebuie sa iti spunem ca nu este asa.

Martisorul este celebrat si in Republica Moldova, Macedonia si Bulgaria. Bineinteles ca traditia in aceste tari poate suferi unele diferente de zona, asa cum si la noi in tara exista diferente in functie de regiune.

Spre exemplu, in Moldova si baietii primesc martisoare din partea fetelor. Cum asa? Ei bine, baietii primesc martisoare pe 1 Martie si vor darui la randul lor martisoare pe 8 Martie.

Cum alegi cele mai potrivite martisoare si mai ales cum le alegi pe cele aducatoare de noroc?

Ales cu grija si pricepere, martisorul poate fi un adevarat talisman norocos. Iata la ce sa fii atent atunci cand cumperi martisoare online:

  • Alege martisorul in functie de zodia persoanei ce il va primi. Spre exemplu:
  • Pentru zodiile de apa, precum Racii, Scorpioni si Pestii, cel mai potrivit martisor este trifoiul cu patru foi, cosarul si potcoava.
  • Pentru Gemeni, Balante si Varsatori poti alege un martisor ce ilustreaza un element ceresc, precum: luna, soarele, stelele, planetele si asa mai departe.
  • Pentru zodiile de pamant, precum: Fecioara, Taurul si Capricornul un martisor care simbolizeaza stabilitatea sunt cele mai potrivite. Daca nu ai nicio idee care care sa simbolizeze stabilitatea, poti opta pentru o ancora.
  • Pentru Leii, Sagetatorii si Berbeci poti alege un element care sa simbolizeze armonia si bunastarea. Poti opta pentru martisoare in forma de floare si fluture.
  • Alege in functie de preferintele persoanei ce il va primi. Cel mai frumos martisor este cel oferit din inima si care tine cont si de preferinte. Prin urmare nu ar fi rau sa cunosti de dinainte preferintele persoanei sau persoanelor carei / carora doresti sa le oferi un martisor in dar.

related articles