HomeBlogPicioare umflate: simptome si cauze

Picioare umflate: simptome si cauze

by David Rus
0 comment365 views

Care este problema?

Sub numele de picioare umflate la un edem (prezenta unui exces de lichid in unele organe sau tesuturi ale corpului care, uneori, pot oferi un aspect de umflare) in picioare. Poate deveni un simptom al unei probleme de sanatate mai grave sau poate fi o consecinta a retentiei de lichide.

Apa este esentiala pentru organism, deoarece fiecare celula, fiecare organ sau tesut din organism contine apa, astfel incat aproape 70% din greutatea totala este alcatuita din acest lichid. Problema apare atunci cand exista exces de lichid retinut intre celule si nu in interiorul lor, care poate provoca, printre altele, picioare umflate.

Dupa cum sa vazut deja in alte articole ale acestui blog, toxinele sunt un mare dusman, excesul acestora retinute intre celule produce retentie de lichide, in special indermul picioarelor.

Este de obicei un proces lent si aproape niciodata nu se intampla brusc decat daca se datoreaza unor boli grave. Primele simptome vor fi mai evitabile si tratabile rapid decat atunci cand suferiti de mult timp.

Exista mai multe grade, puteti suferi o umflare usoara la cele mai grave, care pot genera o celulita de mare grad. Poate aparea pe zone si este de obicei ascendenta, desi va depinde foarte mult de factori precum morfologia persoanei.

Simptome

Desi nu este vizibil, unul dintre cele mai importante simptome este senzatia neplacuta a picioarelor grele, obosite ca si cum ar trebui sa fie tarate devenind dureroase.

Alte simptome frecvente sunt umflarea, aparitia unei piele intinsa si stralucitoare,  (cand apasati pe piele timp de cateva secunde si amprenta care dispare incet, ramane), urina foarte transparenta sau foarte intunecata si vizibilitatea slaba a gleznei sau genunchiului, atunci cand este mai severa problema de sanatate.  Afla  aici De ce se umfla picioarele sau gambele? 

Un picior umflat poate fi un simptom al unei boli cum ar fi guta. O boala metabolica care este cauzata de acumularea de cristale de acid uric in picioare, in special in degetul mare. Problema in acest caz este excesul de acid uric din sange, care poate fi chiar un simptom ca rinichiul nostru nu functioneaza corect. In aceste cazuri, este foarte important sa mergeti la medic in momentul observarii primelor simptome.

O glezna luxata sau o trauma, de exemplu, practicarea unui sport de contact poate provoca, de asemenea, umflarea picioarelor noastre. In acest caz, este important sa mergeti la traumatolog pentru a trata leziunea.

Stilul de viata sedentar, obezitatea, care in multe cazuri sunt, de asemenea, unite sau muscatura unei insecte pot fi, de asemenea, o cauza a umflaturii picioarelor noastre. In cazul stilului de viata sedentar si al obezitatii, este important pentru sanatatea noastra sa ducem o viata sanatoasa in care se practica activitatea fizica zilnica si se mentine o dieta echilibrata.

In cazul umflarea picioruluidin cauza unei muscaturi, recomandarea este de a aplica o crema antihistaminica imediat posibil si daca durerea persista, este necesar un consult medical de specialitate  care poate elimina orice complicatie.

related articles