HomeBlogProdusele si alimentele congelate: de ce sa le consumi?

Produsele si alimentele congelate: de ce sa le consumi?

by David Rus
0 comment413 views

De ce sa alegi mesele gata preparate? Care sunt avantajele si beneficiile meselor congelate? Iti sunt prezentate cele cateva avantaje principale ale produselor congelate , pe care le poti pastra cu usurinta in congelator si care iti permit sa improvizezi rapid un mic fel de mancare bun, ori de cate ori iti doresti sau te grabesti.

Congelarea este o tehnica ancestrala care permite conservarea alimentelor. Este o tehnica naturala care nu foloseste niciun ingredient chimic. Congelarea este un proces, utilizat de profesionisti, care consta in scaderea temperaturii produselor foarte rapid la o valoare scazuta, pentru a mentine intacta structura alimentelor.

Produselor congelate: economii considerabile de timp

In timpul saptamanii, stilul tau de viata aglomerat nu iti lasa prea mult timp sa gatesti. Sa cureti, toci,  feliezi, iar apoi sa urmaresti preparatul … Uneori este dificil sa petreci mai mult de o jumatate de ora pregatind masa de seara. 

Produsele congelate , care necesita adesea cateva minute de gatit , iti elibereaza timp pentru a te bucura de familie, pentru a lucra mai mult sau pentru a te odihni fara a ignora gustul si aromele! 

Gasesti, de exemplu, placinte cu carne sau alte tipuri de produse de patiserie congelata Boromir, pentru a te bucura fara efort de o masa delicioasa. Incearca, de asemenea, peste delicios cu paine, usor de gatit sau spanac inghetat gata in doi pasi trei miscari.

Dar calitatea produsului?

Pentru unii, un produs congelat este sinonim cu un produs lipsit de gust si calitati nutritive.
Vei  intelege ca nu e nimic real! Alimentele congelate sunt bune pentru sanatatea ta!
In primul rand in ceea ce priveste calitatea nutritionala, alimentele congelate pastreaza vitaminele si aroma alimentelor. In timp ce isi pastreaza textura si consistenta dupa decongelare si gatit.


Aceasta nu este singura calitate pe care o poti oferi alimentelor congelate. De asemenea, in urma scandalurilor de sanatate care au zguduit industria, siguranta alimentelor a devenit o problema majora pentru consumatori.


Se asigura o trasabilitate clara si precisa a tuturor produselor congelate. Acestea sunt inghetate imediat ce sunt culese sau preparate, ceea ce reduce riscul proliferarii bacteriilor. Pe parcursul intregului transport, temperatura de -18 ° C este mentinuta.

Ciclul de viata al produsului

Alimentele congelate permit o conservare indelungata. Produsele tale preferate pot fi consumate pe tot parcursul anului datorita perioadei lor de valabilitate indelungata. De asemenea, ajuta la reducerea risipei de alimente, deoarece majoritatea produselor sunt portionabile.

Sfaturi de consum / etichetare

In timpul transportului intre supermarket si casa, este recomandat sa pastrezi produsele intr-o punga izolata pentru a evita dezghetarea prea rapida.


Pe fiecare ambalaj al produselor tale, gasesti sfaturile producatorilor pentru pastrarea produsului congelat, precum si data durabilitatii minime (mentiunea „sa fie consumata inainte de sfarsit”). Aceasta indicatie iti ofera data la care produsul isi pastreaza proprietatile optime de gust.

Acest lucru te ajuta sa eviti risipa: ai mai mult timp sa consumi produsele congelate preferate si le ai la indemana pentru o perioada indelungata. Daca nu iti planifici meniurile saptamanale in avans , pastrarea catorva mese pregatite in congelator te poate ajuta sa anticipi mesele improvizate.

related articles