HomeBlogSemne care iti arata ca trebuie sa mergi la urolog

Semne care iti arata ca trebuie sa mergi la urolog

by David Rus
0 comment431 views

Atunci cand scurgerile de urina apar in mod necontrolat sau in momentul in care o persoana nu reuseste sa isi amane urinarea pana sa ajunga la toaleta, cu siguranta trebuie sa mearga la un cabinet urologie in Mures 2020, pentru ca acestea sunt semne evidente ale incontinentei urinare.

Incontinenta urinara este termenul care defineste problema reprezentata de scurgerile de urina care nu pot fi controlate. Aceste scurgeri de urina pot fi provocate fie de factori fizici, fie de factori stresori. De mentionat este faptul ca incontinenta urinara se poate ameliora in multe moduri, fara a fi nevoie de interventie chirurgicala.

Se poate ameliora prin terapie fizica de exemplu, prin consolidarea si reeducarea muschilor pelvieni, prin injectarea periuretrala sa prin introducerea locala a unor dispozitive mecanice (cateterul sau diagrama).

Cu toate acestea, foarte multi persoane nu iau in considerare primele semne ale incontinentei urinare, sau chiar mai mult, neaga unele dintre simptomele care sunt specifice acestei afectiuni.

In randurile care urmeaza, vom discuta despre cateva situatii in care este necesar un consult medical in cadrul unui cabinet de urologie. De aceea, este recomandat sa cititi pana la final.

1. Viata sociala s-a diminuat considerabil

In randul persoanelor care sufera de incontinenta sexuala, exista mereu acea teama de a nu avea parte de mici accidente, iar aici ne referim la scaparile de urina in timp ce discuta cu alte persoane, sau cand se afla in public.

Acesta este unul dintre motivele datorita carora, o multime de persoane care sufera de incontinenta urinara, prefera sa ramana prizonieri in propria locuinta, decat sa mai plece la plimbare sau sa mai se intalneasca cu pretenii.

Persoanele care se afla in aceasta situatie, vor fi din ce in ce mai rar invitate la diferite evenimente, la iesiri cu prietenii etc., pentru ca persoanele care nu stiu de problema incontinentei urinare, considera atitudinea celor in cauza, drept un refuz.

Cea mai simpla solutie pentru cei care din cauza acestei frici de a nu avea scapari de urina in public, este aceea de a trece pe la un cabinet de urologie pentru un consult de specialitate. In acest fel, medicul va stabili cu exactitate cauza episoadelor de incontinenta urinara.

Pacientul poate invata apoi anumite tehnici pentru a gestiona problema, cum ar fi monitorizarea consumului de lichide, exercitii pentru a intari musculatura pelviana, evitarea alimentelor care intra in vezica urinara.

2. Evitarea contactelor sexuale

Un contact sexual poate fi refuzat din diferite motive, insa incontinenta urinara este cu siguranta un motiv pentru care atat un barbat, cat si o femeie, pot refuza contactul sexual.

In ceea ce priveste barbatii, vezica urinara hiperactiva poate implica nevoia de urinare frecventa (si urgenta), mai ales dupa preludiu. Acesta este un mare dezavantaj pentru ca intrerupe activitatea sexuala.

Din acest motiv, doar jumatate dintre barbatii care au vezica urinara hiperactiva au o viata sexuala activa.

In ceea ce priveste femeile in schimb, datorita incontinentei de stres pot avea loc mici scurgeri de urina in timpul contactului sexual, in special in timpul orgasmului. Datorita acestor mici scurgeri de urina este posibil sa apara inhibitia.

Atat femeile cat si barbatii care se confrunta cu probleme de acest gen, se intreaba cu siguranta ce este de facut. Ei bine, aceste forme de incontinenta, cu ajutorul terapiei sau cu ajutorul medicamentelor sau a altor tipuri de interventii, pot fi diminuate.

De-asemenea, tehnicile de educare a comportamentului isi pot dovedi eficienta atat in randul femeilor cat si in randul barbatilor.

Acestea sunt asadar, doua semne clare care arata faptul ca o vizita la medicul urolog este necesara cat mai repede posibil

related articles